Ο ΣΥΝ είναι σπίτι μας και το θέλουμε πιο ευρύχωρο

Δημήτρης Παπαδημούλης, Συνέντευξη στο Φώτη Παπούλια, Κυρ. Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-02-22

Αποκλείει τη διάσπαση του ΣΥΝ, δεν είναι ωστόσο το ίδιο κατηγορηματικός ο Δ. Παπαδημούλης και σε ό,τι αφορά μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού ξεκαθαρίζει στην «Κ.Ε.» ότι: «Αν ηττηθεί η Ν.Δ., κοντύνει ο δικομματισμός και δεν υπάρχει αυτοδυναμία, τότε, με γνώμονα το πρόγραμμά μας, θα σταθμίσουμε τα δεδομένα και θα πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις».

Μετασυνεδριακές απορίες

Ειρήνη Παξινού-Βαφειάδου, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-02-21

Η δημοκρατία διασφαλίζεται με την άσκηση του δικαιώματος της επιλογής στην ψήφο. Στο Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού που μόλις έληξε παρατήρησα μια επιθετική στάση από την πλειοψηφούσα τάση και τις προσκείμενες σ’ αυτήν, εις βάρος της επονομαζόμενης Ανανεωτικής Πτέρυγας. Το γεγονός αυτό μού δημιούργησε μια σειρά εύλογων ερωτημάτων.

Μετά τη συνεδριακή εμπειρία

Δημήτρης Μπίρμπας, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-02-20

Το Συνέδριο μας, που πριν λίγο τελείωσε, άφησε κατά τη γνώμη μου, έναν μεγάλο νικητή, την προβληματική εσωστρέφεια, με αναζήτηση εσωτερικών εχθρών, έναν μεγάλο ηττημένο, την ουσιαστική συμμετοχή στην προγραμματική διαδικασία των μελών, με το έλλειμμα ενός άνετου και οργανωμένου εσωκομματικού διαλόγου και, τέλος, ένα ανοιχτό στοίχημα, για την τύχη ενός σημαντικού κειμένου -με πολλά θετικά, αλλά και λάθη και αντιφάσεις- τόσο στη διαχείριση του στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην προβολή και εμπλουτισμό του από την επαφή του με την κοινωνία και τους φορείς της.

Σοβαρές ανησυχίες για το τελικό αποτέλεσμα του προγραμματικού διαλόγου στον ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Μπαγεώργος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-02-18

bageorgosMini
Ο συντονιστής της Ανανεωτικής Πτέρυγας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Στέφανος Μπαγεώργος, σε δήλωσή του στην EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο διάλογο που θα γίνει στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το Διαρκές Συνέδριο ενέκρινε το πρόγραμμα του ΣΥΝ. Εχουμε σοβαρές ανησυχίες για το τελικό αποτέλεσμα της αντίστοιχης διαδικασίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ανανεωτική Πτέρυγα όπως εκφράστηκε στο Διαρκές Συνέδριο -με τις κατευθύνσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, το κείμενο Συμβολής και την ομιλία του Φώτη Κουβέλη- θα συνεχίσει να διατυπώνει τις απόψεις της στον προγραμματικό διάλογο που εξελίσσεται».

Υπόθεση και της Αριστεράς η διακυβέρνηση

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις προεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Φώτης Κουβέλης, 20 ερωτήσεις. Συνένευξη στη Βούλα Κεχαγιά, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2009-02-16

Δεν υπάρχει καμία δύναμη στον Συνασπισμό που μπορεί να επιβάλλει σιωπητήριο, απαντά μέσω των «ΝΕΩΝ» στους επικριτές του από το εσωτερικό της Κουμουνδούρου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

Λίγες ημέρες μετά τις... συντροφικές επιθέσεις που δέχτηκε κυρίως εξαιτίας της πρότασής του για ψήφο ανοχής ή εμπιστοσύνης προς μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης επαναφέρει το ζήτημα της διακυβέρνησης της χώρας, στο οποίο ο ΣΥΝ δεν μπορεί να μένει αδιάφορος, καλώντας όσα στελέχη έχουν διαφορετική άποψη να το πουν μπροστά στην κοινωνία.

Ομιλία του Αντώνη Ανηψητάκη

στο Διαρκές Συνέδριο

Δημοσιευμένο: 2009-02-15

anapsitakisMini
Φιλοδοξώ να μιλήσω με μια γλώσσα κατανοητή και σ’ αυτούς που δεν είναι εδώ μέσα, μια και μιλάμε στο όνομα των συμφερόντων τους.
Έχω την αίσθηση ότι βουλιάζουμε ως χώρα. Βιώνουμε με απερίγραπτη αναισθησία καταστροφές ανάλογες πολεμικής συντριβής. Αυτό που προσδοκώ σήμερα απ΄ τον πολιτικό μας χώρο είναι να συμβάλει με τις ιδέες και τους ανθρώπους του στην επούλωση των πληγών. Θέλω η δική μας Αριστερά να διαθέσει από σήμερα γενναιόδωρα το δυναμικό της στην υπόθεση της αποκατάστασης των πολλαπλών βλαβών του τόπου & της κοινωνίας μας.

Ομιλία του Μιχάλη Σαμπατακάκη

στο Διαρκές Συνέδριο

Δημοσιευμένο: 2009-02-15

Με τον Αλέξη Τσίπρα έχουμε φιλία από παλιά. Έτσι μπορώ να είμαι κριτικός, όταν κρίνω ότι πρέπει να είμαι, χωρίς να προσωποποιείται αυτή η κριτική. Και, βεβαίως, να κρίνομαι και εγώ με τη σειρά μου γι’ αυτήν την κριτική μου.

Άκουσα με έκπληξη την πρόταση του Αλέξη για κατάληψη των θέσεων 1 και 3 από τον ΣΥΝ στο ευρωψηφοδέλτιο. Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση στην Πολιτική Γραμματεία Το αντίθετο, μάλιστα, στην Πολιτική Γραμματεία η συζήτηση ήταν για τις θέσεις 1 και 2.

Ομιλία του Γεράσιμου Γεωργάτου

στο Διαρκές Συνέδριο

Δημοσιευμένο: 2009-02-15

Επί δύο ημέρες το μεγαλύτερο μέρος από τις ομιλίες των συνέδρων της πλειοψηφίας, αντί για το πρόγραμμα, αφιερώθηκε στο να εγκαλείται η ανανεωτική πτέρυγα για την …καταστροφική και «αριστεροκτόνα» στάση του ΛΕΥΚΟΥ.

Ιδιαίτερη μάλιστα έκπληξη προκάλεσε το προεξάρχον μέλος της Επιτροπής Προγράμματος, σ/φος Αριστείδης Μπαλτάς, που όχι μόνο αφιέρωσε τα δύο τρίτα από τον προνομιακό χρόνο ομιλίας του και μεγάλο μέρος της προχθεσινής του ολοσέλιδης συνέντευξης στην Αυγή για να ασκήσει το ρόλο του κήνσορα της Ανανεωτικής Πτέρυγας, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση επιδόθηκε και στη δοκιμασμένη μέθοδο του «διαίρει και βασίλευε»

Μια ομιλία στο διαρκές συνέδριο που δεν έγινε…

Σπύρος Λυκούδης, Δημοσιευμένο: 2009-02-15

lykoudisMini
Κατ’ αρχήν, θέλω να εκφράσω τη δυσάρεστη έκπληξή μου για τις άστοχες και απρεπείς επιθέσεις που έγιναν από βήματος σε δημοσιογράφους μεγάλων εφημερίδων. Είναι η πρώτη φορά που σε μεγάλο συνεδριακό σώμα δημοσιογράφοι βρίσκονται στο στόχαστρο ομιλητών, στελεχών του κόμματος γι’ αυτά που γράφουν και που δεν τους είναι αρεστά. Ζητάω από τον πρόεδρο του κόμματος στο κλείσιμό του να αποδοκιμάσει αυτές τις επιθέσεις.

Η κοινωνία παίρνει πίσω τον ρυθμιστικό ρόλο που μας έδωσε

Σπύρος Λυκούδης, Συνέντευξη στο Νίκο Παπαδημητρίου, Freesunday, Δημοσιευμένο: 2009-02-15

Για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανανεωτική Αριστερά στις μέρες μας, ζητήματα φυσιογνωμίας του χώρου αλλά και συνεργασιών, συζητούμε με τον κ. Σπύρο Λυκούδη. Ο συνομιλητής μας, που συμμετέχει στη –μειοψηφική– ανανεωτική πτέρυγα του κόμματος, υπογραμμίζει χωρίς περιστροφές τα σοβαρά, κατά την άποψή του, σφάλματα της ηγεσίας του Συνασπισμού.

Ομιλία του Δημήτρη Παπαδημούλη

στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ

Δημοσιευμένο: 2009-02-15

Η συλλογικότητα, η σύνθεση απόψεων, η αξιοκρατία και η εκλογική πανστρατιά, είναι μονόδρομος για να πάμε μπροστά.

Αντί για αναζήτηση εσωτερικών αντιπάλων, προκειμένου να υπηρετηθούν εσωκομματικές σκοπιμότητες και τεχνητές οξύνσεις, χρειαζόμαστε γόνιμη συζήτηση και προωθητικές συνθέσεις. Όλοι μαζί, χωρίς ιδιοκτησιακά σύνδρομα και χωρίς αποκλεισμούς, γιατί δεν περισσεύει κανείς.

Δεν θέλουμε να μοιράσουμε πολυθρόνες εξουσίας

Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Συνέντευξη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2009-02-15

Αν τεθεί θέμα συμμετοχής στην κυβέρνηση να επανεξετάσουμε τη στάση μας, όχι όμως για να μοιράσουμε κάποιες πολυθρόνες εξουσίας, αλλά για να εφαρμόσουμε 5-10 συγκεκριμένα πράγματα που θα είναι απολύτως ελέγξιμα και μετρήσιμα. Αυτό υποστηρίζει ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης θέτοντας ξεκάθαρα την αυστηρή προϋπόθεση της προγραμματικής σύγκλισης. Ο Μ.Π. αναλύει την οικονομική κρίση και τη στάση της ευρωπαϊκής αριστεράς, μιλάει για τα σενάρια μεγάλου συνασπισμού, τις ευρωεκλογές, αλλά και τις σχέσεις με τους Οικολόγους.
Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 26
×
×