Η καταδίκη της βίας πιο σημαντική από ποτέ

Ειρήνη Παξινού-Βαφειάδου, Δημοσιευμένο: 2010-04-02

Στις μέρες μας όλοι οι άνθρωποι πλήττονται λιγότερο ή περισσότερο.Στις αναπτυσσόμενες χώρες λόγω της έλλειψης τροφής, νερού και χρημάτων, στα θεοκρατικά κράτη, λόγω της έλλειψης ελευθεριών και στα ανεπτυγμένα κράτη λόγω οικονομικής κρίσης. Υπάρχουν όμως και εκείνοι, οι οποίοι πλήττονται από τον πόλεμο και την τρομοκρατία. Οταν ο άνθρωπος υποστεί πίεση, που σχετίζεται άμεσα με την επιβίωση του, εκδηλώνονται φαινόμενα επαιτείας και παραβατικής συμπεριφοράς, πράγματα όχι αποδεκτά, αλλά κατανοητά από όλους.

Πολυφωνία, σεβασμός, πρόοδος…

Ειρήνη Παξινού-Βαφειάδου, Δημοσιευμένο: 2010-01-18

Η ανανεωτική αριστερά έχει αποτελέσει και εξακολουθεί να αποτελεί το ριζοσπαστικό και δημοκρατικό κομμάτι της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Το κόμμα το οποίο έχει δεσμευτεί να εκφράζει τις ιδέες του ανανεωτικού χώρου της αριστεράς, ο ΣΥΝ, έχει καινοτομήσει στο εσωτερικό του κάνοντας της πολυφωνία σημαία του και τη δημοκρατία πολιτική του εσωτερικά και κοινωνικά. Υπάρχουν όρια στη δημοκρατία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ;

Η ένταξη μου στη νεολαία του ΣΥΝ ήταν αποτέλεσμα προσεκτικής σκέψης, μελέτης των ιδεών του κόμματος και ταύτισης με τον τρόπο έκφρασης των ιδεών και των θέσεων μας.

Μετασυνεδριακές απορίες

Ειρήνη Παξινού-Βαφειάδου, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-02-21

Η δημοκρατία διασφαλίζεται με την άσκηση του δικαιώματος της επιλογής στην ψήφο. Στο Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού που μόλις έληξε παρατήρησα μια επιθετική στάση από την πλειοψηφούσα τάση και τις προσκείμενες σ’ αυτήν, εις βάρος της επονομαζόμενης Ανανεωτικής Πτέρυγας. Το γεγονός αυτό μού δημιούργησε μια σειρά εύλογων ερωτημάτων.

Το νέο πολιτικό φαινόμενο μέσα από ένα γράμμα

Ειρήνη Παξινού-Βαφειάδου, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2008-03-08

Αγαπητέ αναγνώστη,

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο σουρεαλιστικός είμαστε σαν λαός; Γιατί το λέω; Η ελληνική κοινωνία εδώ και αρκετές δεκαετίες διακρίνεται από ένα φαινόμενο ντετερμινισμού. Αυτή η θεωρία της αιτιοκρατίας που οδηγεί πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα, είναι εκείνη που ενισχύει το δικομματισμό για περισσότερο από είκοσι χρόνια.
×
×