Συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για πλειοψηφία με πρωταγωνιστή την Αριστερά

Βαγγέλης Ζορκάδης, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2014-09-14

ZorkadisB

Η σημερινή πολυσύνθετη κρίση, οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και οικολογική, μας βάζει μπροστά σε τεράστια ερωτηματικά και προκλήσεις, που ζητούν απάντηση. Η πιο σημαντική από αυτές τις προκλήσεις είναι εκείνη που σχετίζεται με την οικολογική κρίση, την οικονομική μεγέθυνση και την εργασία. Με όχι ήσσονος σημασίας την αποσαφήνιση της σχέσης των ιδεών της Αριστεράς με το πρόβλημα διεύθυνσης της υπαρκτής κοινωνίας με στόχο την υπέρβαση μιας κοινωνίας κατακερματισμένων συμφερόντων και τη μετατροπή των χώρων προνομίων σε πεδία ίσων ευκαιριών. Η Δημοκρατική Αριστερά πηγαίνοντας προς το συνέδριό της πρέπει χωρίς αμφισημίες να καταθέσει πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας.

Συνάντηση με το άλλο τμήμα της Αριστεράς

Βαγγέλης Ζορκάδης, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2013-12-01

ZorkadisB

Οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στη Δημοκρατική Αριστερά είναι ενδιαφέρουσες και θα κριθούν στο συνέδριο. Η ΔΗΜΑΡ οφείλει να δείξει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και τον προγραμματικό της λόγο. Όσοι από αγνή πρόθεση ή και ιδιοτελώς διακηρύσσουν την εν τοις πράγμασι ρευστοποίηση της ΔΗΜΑΡ προσφέρουν κακή υπηρεσία όχι μόνο στο κόμμα αλλά και στη χώρα. Η αποχώρησή μας από την τρικομματική κυβέρνηση ήταν και επιβεβλημένη, και ορθή, η συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης και η προγραμματική βάση συγκρότησής της είχαν αναιρεθεί προ πολλού στην πράξη με αποκλειστική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. Όσο για το ενδεχόμενο επιστροφής μας στην κυβέρνηση, θα δημιουργούσε και δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα.

Διεκδικούμε και την τελευταία ψήφο

Βαγγέλης Ζορκάδης, Συνέντευξη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-10-01

ZorkadisB
Σταθερά στην πρώτη γραμμή των αγώνων και πάντα μέσα από τις τάξεις της ανανεωτικής αριστεράς, ο Βαγγέλης Ζορκάδης είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το κρίσιμο, σημειώνει, είναι να ηττηθεί ο δικομματισμός και να μετατοπιστεί η πολιτική ζωή προς τα αριστερά. Μιλάει για τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν σε τοπικό επίπεδο, καθώς η Θεσσαλονίκη από πόλη του Μανώλη Αναγνωστάκη έχει μετατραπεί σε πόλη του Άνθιμου και του Ψωμιάδη.
×
×