Μεταξύ 3ου και 4ου Μνημονίου

Σεραφείμ Πολίτης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2017-04-14

Πάμε για τέταρτο Μνημόνιο; Αναμφισβήτητα ναι, λένε όσοι γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας των αγορών και τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Από ένα νέο βαρύ χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώς μία προληπτική γραμμή πίστωσης που θα συνοδεύεται από δεσμευτικούς όρους για εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων σε μορφή Μνημονίου, όλα είναι ανοικτά για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα.

Κολλημένοι στην καλοκαιρινή άμμο

Σεραφείμ Πολίτης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2016-08-06

Τα μηνύματα από την πορεία των εσόδων του Δημοσίου είναι ανησυχητικά. Η μεγάλη υστέρησή τους τον Ιούλιο, κατά μισό δισ. ευρώ, από τον στόχο, ξυπνάει στο υπουργείο Οικονομικών τον εφιάλτη του κόφτη των μισθών και των συντάξεων. Ούτε το κυνήγι των αποδείξεων φέρνει τα αναμενόμενα.

Το 2015 δεν θα είναι 2012

Σεραφείμ Πολίτης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2014-11-01

Πολιτικός με μεγάλη θητεία στο οικονομικό επιτελείο σε κατ’ ιδίαν συνάντηση διαπίστωνε με νόημα ότι:

- Τα περίφημα πακέτα παροχών Σημίτη δεν έπιασαν τόπο. Η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχασε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή.

- Ούτε τα ευνοϊκά δάνεια του ΕΤΕΑΝ για τους 55.000 μικρομεσαίους είχαν αντίκρισμα στις επιλογές των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2009.

Tα πρώτα κακά μαντάτα

Σεραφείμ Πολίτης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2004-08-26

H ευφορία των Ολυμπιακών Αγώνων τελειώνει. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα έλθει πάλι στο προσκήνιο η σκληρή πραγματικότητα, στον τομέα της οικονομίας. Το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί σημαντικά ενώ οι - μετά τη δημοσιονομική απογραφή - εκτιμήσεις για το δημόσιο έλλειμμα επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα.
×
×