Οι «χορηγοί» της απολιτίκ δημαγωγίας

Η αδιαλλαξία φέρνει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, γεννάει επικίνδυνα πολιτικά μορφώματα και ενισχύει τους απανταχού Γκρίλο

Μυρσίνη Λιοναράκη, Έθνος, Δημοσιευμένο: 2013-03-02

myrsini

«Νομίζω ότι τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα θα τις βρείτε στην Ιταλία, όχι στις Βρυξέλλες», δήλωσε δύο εικοσιτετράωρα μετά τις εκλογές ο επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χοακίν Αλμούνια. Παρότι ειδικός, θα τολμούσα να τον συμβουλέψω να μην έχει και τόσο μεγάλη σιγουριά. Γιατί εκτός από τα πολλά μηνύματα προς το εσωτερικό, που θα αναλύσουν οι πιο σχετικοί, αφού, όπως λέγεται, 16 εκατ. ψηφοφόροι μετακινήθηκαν, υπάρχει ένα κεντρικό μήνυμα προς τα έξω. Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους λεγόμενους «τεχνοκράτες των Βρυξελλών».

Διαφορά φάσης

Μυρσίνη Λιοναράκη, Δημοσιευμένο: 2010-11-01

lionaraki

Φάση πρώτη: «Α ρε φιλενάδα εγώ ψηφίζω Κηφισιά, κρίμα δεν μπορώ να σε σταυρώσω», μου είπε μία. «Ρε συ ποιες περιφερειακές λες τώρα τρέχουμε με τις δημοτικές, αυτές οι άλλες που λες πότε είναι;» αναρωτήθηκε ο άλλος. «Μα αφού οι περιφερειάρχες διορίζονται εσύ πως κατεβαίνεις στις εκλογές ως σύμβουλος;» διαμαρτυρήθηκε ένας τρίτος. Όλοι φίλοι μου. Καλά παιδιά, μορφωμένα, έξυπνα και μια χαρά γενικά.

Διάγνωση: Ο Καλλικράτης (ΑΚΑ η Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) φοράει ακόμα την πιπίλα του. Προφανώς δεν απαιτεί κανείς να διαβάσει ο κάθε πολίτης τις περίπου 400 σελίδες του νομοσχεδίου.

×
×