Η επίλυση του Κυπριακού είναι κλειδί για την αποκλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης

Δημήτρης Παπαδημούλης, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2020-09-25

Η επικίνδυνη ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι η διαιώνιση του status quo στην Κύπρο όχι μόνο δεν είναι βιώσιμη, αλλά είναι και πολύ επικίνδυνη. Είναι ολοφάνερο ότι το Κυπριακό επιδρά αρνητικά και με καθοριστικό τρόπο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ότι η επίλυσή του είναι προϋπόθεση-κλειδί για μια μόνιμη αποκλιμάκωση και ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και για τη σταθερότητα και ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Να ξεκαθαρίσει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαδημούλης, Συνέντευξη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2010-06-13

Papadimoulis Dimitris 0905

Θα προσπαθήσω, ως μέλος και βουλευτής του Συνασπισμού, να γίνει πράξη το πνεύμα της ενότητας και της κοινής δράσης, όσο μπορούμε παραπάνω. Δεν έχουμε την πολυτέλεια των μετωπικών αντιπαραθέσεων και των εμφύλιων διαιρέσεων. Θα περιμένω, μαζί με τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΝ, να γίνουν άμεσα πράξη από το κόμμα μου και από τον Πρόεδρό του, όσα υποσχέθηκε ενώπιον των συνέδρων, από το βήμα του συνεδρίου, για ένα ξεκαθάρισμα της κατάστασης στο ΣΥΡΙΖΑ, για ένα νέο συμβόλαιο, με ποιους μπορούμε και με ποιους όχι.

Συνέδριο ισχυροποίησης και όχι διάσπασης του Συνασπισμού

Δημήτρης Παπαδημούλης, Συνέντευξη στον Ίωνα Τσώχο, Αγγελιοφόρος της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2010-05-30

Τα τελευταία χρόνια αποδυναμώθηκε και ο Συνασπισμός και αυτά τα χαρακτηριστικά, στο όνομα ενός δόγματος που έλεγε «όλα στον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτή η επιλογή αποδείχθηκε λάθος. Το συνειδητοποιούν πλέον και στελέχη που την υπεράσπισαν. Θέλω να πιστεύω και θα συμβάλλω όσο μπορώ, ώστε το 6ο συνέδριο του κόμματος να είναι ένα συνέδριο ισχυροποίησης και όχι διάσπασης του Συνασπισμού, με τη θετική συμβολή των ιδεών, των προτάσεων και των χιλιάδων μελών του, που εμπνέονται σταθερά από τις ανανεωτικές ιδέες της αριστεράς. Ο Πρόεδρος του κόμματος οφείλει να πάρει επειγόντως τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Ιστορική πρόκληση μια μεγάλη συμμαχία

Δημήτρης Παπαδημούλης, Κυρ. Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2010-05-16

Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, η ταπεινωτική κηδεμονία και το άγριο νεοφιλελεύθερο πακέτο του ΔΝΤ επιταχύνουν την κατάρρευση ενός αποτυχημένου και ένοχου πολιτικού συστήματος.

Οι εντεινόμενες ανισότητες, η γραφειοκρατία και η διαφθορά σκοτώνουν την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Τα συνθήματα για «ισχυρή Ελλάδα» και «θωρακισμένη οικονομία» συντρίβονται με πάταγο. Εκατομμύρια Ελληνες, οι φτωχότεροι και οι πιο έντιμοι φορολογικά, καλούνται να πληρώσουν μόνο αυτοί το λογαριασμό για ένα πάρτι δεκαετιών της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, στο οποίο ήταν ακάλεστοι.

Χρεωκοπεί το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας

Δημήτρης Παπαδημούλης, Συνέντευξη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2010-04-18

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι έρχεται ο λογαριασμός της χρεωκοπίας για ένα άθλιο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας επί δεκαετίες, υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, προβλέποντας τη λήψη ακόμα σκληρότερων μέτρων. Εκφράζεται σταθερά υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, μιλάει για την αναγκαία διατήρηση της ενότητας του κόμματος και καλεί τον Αλ. Τσίπρα να κάνει επιλογές που ισχυροποιούν τον ΣΥΝ, ενώ δηλώνει ότι πρέπει να δοθεί ώθηση για συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πρώτα ο ΣΥΝασπισμός, μετά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαδημούλης, Ημερησία, Δημοσιευμένο: 2010-01-23

Όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣYN αντιπροσωπεύει το 85% - 90% της πολιτικής επιρροής του ΣYPIZA. Aυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση μηδενισμό του ρόλου των υπόλοιπων συνιστωσών του ΣYPIZA. Όσοι όμως πιστεύουν ότι με την καλλιέργεια αντιΣYNασπισμικού κλίματος, μπορεί να προκύψει μία καλύτερη πορεία για τον ΣYPIZA, κάνουν σοβαρό λάθος. Δεν πλήττουν μόνο τον Συνασπισμό. Πλήττουν τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες έχουμε συνδιαμορφώσει αυτή την πολιτική συμμαχία, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣYPIZA και κατ’ επέκταση και την ίδια τη λειτουργία του ΣYPIZA.

Πρώτα ο ΣΥΝ, μετά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαδημούλης, Συνέντευξη στον Θωμά Τσάτση, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2010-01-18

«Μακάρι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να έφερνε πιο πολλά θετικά μέτρα», δηλώνει στην «Ε» ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καταγράφοντας όσα έχουν εξαγγελθεί για τους μετανάστες, το περιβάλλον και μέτρα για θέματα διαφάνειας.
"Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτές τις 100 ημέρες, είναι η βαθμιαία εγκατάλειψη βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα στην οικονομική και κοινωνική πολιτική"
Υπενθυμίζει ότι ο πολιτικός σχηματισμός έχει δεσμευθεί για «αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση» και στέλνει μήνυμα σ’ όσα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «καλλιεργούν αντιΣΥΝασπισμικό κλίμα». «Κάνουν λάθος εάν νομίζουν ότι μπορεί να προκύψει μια καλύτερη πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όχι στη διάσπαση και διάλυση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαδημούλης, Συνέντευξη στο Νίκο Παπαδημητρίου, Freesunday, Δημοσιευμένο: 2009-12-20

Εξαιρετικά αιχμηρός έναντι συντρόφων του στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, βουλευτής Β΄ Αθήνας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στη συνέντευξη που ακολουθεί.
Δριμεία κριτική ασκεί όμως και στο ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων δύο μηνών.

Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς

Δημήτρης Παπαδημούλης, ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Δημοσιευμένο: 2009-11-21

Μην παίζουμε με τις λέξεις: Το ζήτημα είναι κόμμα ή πολιτική συμμαχία; Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς- ζευγάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν απ’ όλα, χρωστά να μείνει συνεπής στο πρόγραμμα και την πολιτική που προβάλλαμε προεκλογικά. Απαιτείται εξωστρέφεια και άνοιγμα στην κοινωνία. Ο Συνασπισμός, το κόμμα μου, είναι, σύμφωνα με ομόφωνες συνεδριακές μας αποφάσεις, επιλογή μακράς πνοής και όχι προσωρινό σχήμα, υπό διάλυση. Πρέπει να γίνει ακόμη πιο ισχυρό και αποτελεσματικό πολιτικό κέντρο.

Τα μέλη του ΣΥΝ δεν ψάχνουν για καινούργια κάρτα

Δημήτρης Παπαδημούλης, Συνέντευξη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-11-15

Ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της ΚΠΕ, ο Δ. Παπαδημούλης υποστηρίζει η ενδεχόμενη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο φορέα, παραβιάζει το ιδρυτικό συμβόλαιο του ΣΥΝ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την τελευταία παρέμβαση του Αλ. Αλαβάνου και εύχεται ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ "να βρει γρήγορα τον τρόπο να συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια".

Λάθος το αντι-ΣΥΝ κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαδημούλης, Αγγελιοφόρος της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2009-11-08

Κάνουν σοβαρό λάθος όσοι καλλιεργούν ένα αδιέξοδο αντι-ΣΥΝ κλίμα, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα και η μετεκλογική πορεία, μας βοηθά να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, σε καλύτερο κλίμα. Πριν απ’ όλα, χρωστάμε να μείνουμε συνεπείς στο πρόγραμμα και την πολιτική που προβάλλαμε προεκλογικά και υλοποιεί η κοινοβουλευτική μας ομάδα, με την πολιτική της «αριστερής προγραμματικής αντιπολίτευσης». Απαιτείται εξωστρέφεια και άνοιγμα στην κοινωνία. Οι πολίτες που μας έδωσαν το 4,6% δεν θα συγχωρήσουν ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και επανάληψη των ίδιων λαθών και αντιπαραθέσεων, ερήμην της κοινωνίας

Αυτή την ώρα προέχει η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ

Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημοσιευμένο: 2009-10-02

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Περιφέρεια Αθήνας μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Στρ. Τριλίκης) για την τελευταία δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου, τόνισε μεταξύ άλλων:

Αγαπώ και σέβομαι τον Λεωνίδα Κύρκο, αλλά δεν συμφωνώ. Αυτή την ώρα προέχει η ισχυροποίηση της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και στην κοινωνία.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει εξασφαλίσει την αυτοδυναμία και τώρα επιδιώκει την παντοδυναμία, σε βάρος της αριστεράς. Δεν επιδιώκει την αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων με την αριστερά, αλλά κάνει ανοίγματα προς τα δεξιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή θα είναι μια δύναμη που θα ελέγχει από τα αριστερά την κυβερνητική πολιτική, ασκώντας τεκμηριωμένη κριτική και καταθέτοντας θετικές εναλλακτικές προτάσεις.
Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 59
×
×