Επίθεση στις μικρές ζυθοποιείες

Τάσος Τέλογλου, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2015-10-31

Αυξάνοντας τον φόρο στις μικρές ζυθοποιίες – δύο θα πληρώσουν από 1,5 εκατ. ευρώ – η κυβέρνηση ευνοεί τους δύο μεγάλους που ελέγχουν το 80% της ελληνικής αγοράς. Η ΒΕΡΓΙΝΑ και η ΕΖΑ που ακολουθούν, κατέχουν το 10% της αγοράς και το μέτρο θα τις εμποδίσει απλώς να μεγαλώσουν κερδίζοντας πρόσθετα μερίδια αγοράς από την Amstel και την Carlsberg.

Η διγλωσσία ως αρετή;

Τάσος Τέλογλου, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2015-02-13

Το απόγευμα της Πέμπτης, Τσίπρας και Ντάισελμπλουμ συμφώνησαν να αρχίσουν τεχνικές συνομιλίες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα -συγγνώμη, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ- ώστε να καθορισθεί το έδαφος πάνω στο οποίο θα συμφωνήσει η κυβέρνηση της Αθήνας για την παράταση -συγγνώμη, στην αναμόρφωση του προγράμματος.

Για το καλό μας

Τάσος Τέλογλου, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2011-05-09

Το δημοσίευμα του περιοδικού der Spiegel για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εξυπηρετούσε πρώτα απ’ όλα εσωτερικές γερμανικές ανάγκες. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το γεγονός ότι δυνάμεις που κριτικάρουν από τα «δεξιά» την κυβέρνηση Μέρκελ θεωρώντας ότι ήταν εξόχως συμβιβαστική στην απόφαση κορυφής της ΕΕ στις αρχές Μαρτίου, έσπευσαν μετά το δημοσίευμα να δηλώσουν ότι θα ήταν προτιμότερη μια οικειοθελής έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
×
×