Κυβερνητική επιχείρηση επικοινωνιακής επιθετικότητας

Μπάμπης Παπαδημητρίου, Η Καθημερινή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2017-12-23

Μέχρις ότου «τραγουδήσει η χοντρή κυρία», κανείς δεν πρέπει να προβλέπει τις συνθήκες που θα επικρατούν όταν θα δούμε, επιτέλους, την έξοδο από τα μνημόνια. Πολύ περισσότερο, δεν είναι σώφρον να κάνει παρόμοιες προβλέψεις ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Οικονομικών. Ακόμη κι αν η χώρα ήταν ένας καλοκουρδισμένος μηχανισμός, δεν μπορείς να γνωρίζεις την υποδοχή που θα σου επιφυλάξουν οι «αγορές», το αίσθημα εμπιστοσύνης των καταναλωτών, τις προοπτικές των επενδυτών.

Μια τίμια πρόταση

Μπάμπης Παπαδημητρίου, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2015-12-24

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έπραξαν κάτι αξιομνημόνευτο. Κυρίως επειδή έρχεται να προστεθεί σε άλλα σημάδια ότι η κοινή λογική και η ψυχραιμία μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να επιστρέψουν στην πολιτική μας καθημερινότητα.
Να μάθει ο λαός την αλήθεια, θέλουν οι βουλευτές, αλλά μην τρομάξετε και συνεχίστε: «Για τις πράξεις όλων μας. Για τις παραλείψεις όλων μας. Για τα ενδεχόμενα λάθη όλων μας». Διατυπώσεις ασυνήθιστες όταν περιλαμβάνονται σε πρόταση για τη σύσταση επιτροπής της Βουλής.

Επιτροπή Σοφών αντί Εξεταστικής Επιτροπής

Μπάμπης Παπαδημητρίου, Η Καθημερινή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2015-04-05

Νομίζω ότι ακόμη και όσοι καλοπροαίρετα πιστεύουν πως θα είναι καλύτερα να επιστρέψουμε στη δραχμή αντί του μνημονιακού καθαρτηρίου, θα είναι ευχαριστημένοι αν, τελικά, αποφύγουμε αυτή την περιπέτεια. Εξάλλου, ο πραγματικός και άμεσος κίνδυνος δεν είναι να βγούμε από τη Ζώνη, αλλά να βουλιάξουμε στη μιζέρια της απόλυτης στασιμότητας εντός ευρώ.

Ερευνα για τα λάθη και όχι Εξεταστική

Μπάμπης Παπαδημητρίου, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2015-04-02

​Είναι προφανές ότι τίποτε το χρήσιμο για την πατρίδα και τους πολίτες δεν πρόκειται να προσφέρει η εξεταστική επιτροπή την οποία θέλει να συγκροτήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ποιοι θα εξετάσουν; Οι βουλευτές! Οι μεν θα ψηφίσουν υπέρ της μιας άποψης, οι άλλοι υπέρ της διαφορετικής.
×
×