Η πνιγηρή πλειοψηφία

Διονύσης Νοταράκης, Εφημερίδα Κοινη Γνώμη, Σύρος, Δημοσιευμένο: 2010-04-13

notarakis

Η άποψη ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα δύο ταχυτήτων δεν αποτελεί κάποιο νεωτερισμό που θα προσπαθήσω να εισηγηθώ μέσω αυτού του άρθρου. Την άποψη αυτή, την έχει υπερασπιστεί μέσω εκτεταμένων αναλύσεων στον τύπο μια πλειάδα αρθρογράφων. Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ακαδημαϊκός, Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής και ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη στην χώρα, κάνει λόγο για έναν δυισμό σε «παρωχημένη» και σε «μεταρρυθμιστική» κουλτούρα.

Θέλουμε πολύ δρόμο ακόμη …

Διονύσης Νοταράκης, Κοινή Γνώμη, ΣΥΡΟΣ, Δημοσιευμένο: 2009-10-15

notarakis
Ξεκινάω αυτό το μικρό άρθρο με την ελπίδα ότι δεν χαθεί όπως τόσα άλλα κάπου στον σκληρό μου δίσκο αλλά θα ολοκληρωθεί και πιθανότατα βρει τον δρόμο για τη δημοσίευση. Αφορμή γι αυτή τη συμβολή αποτέλεσε ο τίτλος του κεντρικού άρθρου του Φύλλου 2735 της εφημερίδας «Κοινή Γνώμη» σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών ανακύκλωσης στη Σύρο.

ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Σύγκρουση με μια ξεπερασμένη νοοτροπία

Διονύσης Νοταράκης, Δημοσιευμένο: 2007-11-23

notarakis
Δεν χρειαζόταν μεγάλη παρατηρητικότητα για να προσέξει κανείς την αγγελία σε σχετικό ένθετο Κυριακάτικης εφημερίδας. Σε ξεχωριστό πλαίσιο με μεγάλη και ευκρινή γραμματοσειρά μια αγγελία που διαπνέεται από θράσος και στα μάτια ενός πολίτη που ακόμη και αν το μόνο εργαλείο ανάλυσης του γίγνεσθαι είναι η κοινή λογική φαντάζει τουλάχιστον ως μια κακόγουστη φάρσα.

Το νέο Φιατάκι της Ανανεωτικής Αριστεράς

Διονύσης Νοταράκης, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2007-07-21

notarakis
Υποχρεωτικό Σαββατιάτικο ξενύχτι. Κακός ο ύπνος τα ξημερώματα της Κυριακής. Προγραμματισμένη απογευματινή ξεκούραση καθώς το υποχρεωτικό ξενύχτι θα συνεχιζόταν για δεύτερη σερί ημέρα. Part time - after midnight προλεταριάτο. Κάπου μέσα σε όλα η Κυριακάτικη Αυγή και το τηλεφώνημα του Νίκου. Η εκλογική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και η κυκλοφορία του νέου FIAT 500 μακράν τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα στο Φύλλο 9974.
×
×