ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ;

Η Εκδήλωση του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ για τη ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσιευμένο: 2018-11-22

221118 politikoergastiri2

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση εξελίχθηκε η πρωτοβουλία του Πολιτικού Εργαστηρίου για την Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία της ΔΗΜΑΡ με θέμα: Συνταγματική Αναθεώρηση «Πολιτική σκοπιμότητα ή θεσμική αναγκαιότητα;»

Στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου μίλησαν οι Νίκος Ξυδάκης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μανόλης Βελεγράκης, νομικός, μέλος του τομέα Θεσμών του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Σωτηρέλης καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ τη συζήτηση άνοιξε ο επικεφαλής του Πολιτικού Εργαστηρίου Δημήτρης Χαλαζωνίτης. Το συντονισμό είχε ο νομικός και μέλος του ΔΣ του Πολιτικού Εργαστηρίου Κώστας Καρακώτιας.

O κ. Τσίπρας έκανε τον Κινέζο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ Τ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

Δημοσιευμένο: 2017-09-09

Ο κ. Τσίπρας από την ΔΕΘ ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι θα μιλήσει για το μέλλον και όχι για το παρελθόν, αλλά τελικά έκανε ακριβώς το αντίθετο, μια ομιλία πιο παλιά από το παλιό. Παρουσίασε ξανά ένα τεχνητό success story και ονομάτισε κοινωνική δικαιοσύνη την επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας. Η ανεργία όμως δεν καταπολεμείται με παλαιοκομματικές μεθόδους αλλά με σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης που δεν παρουσιάσθηκε. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε έξοδο από την κρίση σε ένα χρόνο, ενώ έχει δεσμεύσει την χώρα για πολλά έτη σε διαρκή λιτότητα, επιβεβαιώνοντας ότι ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης επανέρχεται δριμύτερος.

Οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για την Βαθμιαία Τεχνολογική Εκπαίδευση (ΤΕΕ)

Δημοσιευμένο: 2013-07-17

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί τη μεταρρύθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης βασικό πυλώνα για τη συνολική μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης ως μοχλού για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την πρόοδο. Οι μαθητές της τεχνολογικής εκπαίδευσης σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου θεού. Η χώρα μας οφείλει να επενδύσει στη Βαθμιαία Δημόσια Τεχνολογική Εκπαίδευση αν θέλει να συνδέσει την εκπαίδευση με την ανάπτυξη.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΙΤΟ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟ

Δημοσιευμένο: 2010-07-25

Αποχαιρετούμε τον αγωνιστή και εκδότη Τίτο Μυλωνόπουλο. Από τα χρόνια της δικτατορίας, μέλος της “Ελληνοευρωπαϊκής Κίνησης Νέων”, με τις εκδόσεις “Οδυσσέας” συνέβαλε ουσιαστικά στη διάδοση στη χώρα μας των ιδεών της σύγχρονης αριστεράς, ιδιαίτερα της Ιταλικής. Ακούραστος εργάτης του βιβλίου, ενδιαφέρονταν για την επικοινωνία της αριστεράς με τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο.

Εκφράζουμε στους δικούς του τα συλλυπητήρια όλων μας.

Δολοφονική επίθεση εναντίον του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (ΑΡ.ΜΕ)

Δημοσιευμένο: 2009-02-18

Μόλις πριν από έξη μέρες (Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου) εκφράζαμε την ανησυχία και τον αποτροπιασμό μας για την τοποθέτηση από νεαρά άτομα εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. Γιάννη Πανούση και καλούσαμε όλους τους πανεπιστημιακούς να καταδικάσουν σύσσωμοι τέτοιες ενέργειες. Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ απάντησε στην πρόσκληση αυτή με εκκωφαντική σιωπή.

Πιο δραστήριος ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης

Αναλυτικά επίσημα στοιχεία για το έργο των 24 ελλήνων ευρωβουλευτών

Δημοσιευμένο: 2009-02-02

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥN Δημήτρης Παπαδημούλης αναδεικνύεται με σημαντική απόσταση ο πιο δραστήριος από τους 24 Έλληνες ευρωβουλευτές, με 929 ερωτήσεις, 5 εκθέσεις, 3 γνωμοδοτήσεις και 162 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια.

2η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

Ανάδειξη Νέας Συντονιστικής Επιτροπής και Γραμματείας

Δημοσιευμένο: 2008-04-13

2panelladiki
-Συγκρότηση επιτροπής διανοουμένων που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις της Ανανεωτικής Πτέρυγας για τις βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις του ΣΥΝ.

-Εισήγηση Στέφανου Μπαγεώργου


Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ.

Με συμμετοχή 420 μελών και στελεχών του ΣΥΝ από όλη τη χώρα (ανάμεσά στους οποίους βουλευτές και ο ευρωβουλευτής του κόμματος), συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και έγινε αποτίμηση της μετασυνεδριακής πορείας του ΣΥΝ, με διάθεση εποικοδομητικής συμβολής στην πορεία αυτή.

ΕΥΡΩΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στη ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Δημοσιευμένο: 2008-03-02

Ταυτόχρονα με τις προσπάθειες που κάνουν οι Εθνικές Οργανώσεις για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, καλεί όλους τους ευρωπαίους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν σε πανευρωπαϊκή καμπάνια με τίτλο:

«ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ».

Η ΓΣΕΕ συμμετέχει σ’ αυτή την καμπάνια, όπως και στην ευρωδιαδήλωση και συνδυάζει αυτή την προσπάθεια, με την μάχη για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση και τις κλαδικές συμβάσεις.

ΕΚΛΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ

Δημοσιευμένο: 2008-02-24

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, μετά από το 5ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος, όπου, μετά από ψηφοφορία, εκλέχθηκαν 17μελής Πολιτική Γραμματεία(15 συν ο γραμματέας και ο πρόεδρος), καθώς και ο νέος Γραμματέας της ΚΠΕ:

Γραμματέας της ΚΠΕ εκλέχθηκε ο Νίκος Χουντής με 88 ψήφους και 37 λευκά(τα μέλη της ΚΠΕ της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ).

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ για 21έλή Πολ. Γραμματεία, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Στη νέα Π. Γρ/εία η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ διαθέτει 5 μέλη.

Να μην παραστεί ο Υπουργός Παιδείας στην Ιερά Σύνοδο κατά τη διαδικασία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημοσιευμένο: 2008-01-30

Δημήτρης Χατζησωκράτης
Δημήτρης Χατζησωκράτης
Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο ALTER υπογραμίζοντας την ανάγκη διαχωρισμού κράτους –εκκλησίας κατέθεσε την παρακάτω πρόταση:

« Το άρθρο 13 του Ν. 590/77 «περί του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος» προβλέπει την υποχρεωτική κλήση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και την παράστασή του στη συνεδρίαση της Ι. Συνόδου καθ΄ όλην την διάρκεια της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου. Η απουσία του πάντως, εφ΄ όσον νομίμως προσκληθεί, δεν συνεπάγεται ακυρότητα της διαδικασίας.

H αντιπολίτευση μπορεί να συντονίσει τις ενέργειές της

Για να έρθει ο Πρωθυπουργός και η κυβερνηση στη Βουλή, να λογοδοτήσουν για τη γκρίζα πολιτική που ασκούν

Φώτης Κουβέλης, Δημοσιευμένο: 2008-01-10

kouvelis01
Ο Φώτης Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τις διαφωνίες στους κόλπους της αντιπολίτευσης για τον έλεγχο της υπόθεσης του Υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε:

«Το ζητούμενο είναι να έρθει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση στη Βουλή, να λογοδοτήσουν για τη γκρίζα πολιτική που ασκούν. Δεν χρειάζονται ανταγωνισμοί μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οδηγηθεί ο Πρωθυπουργός να έρθει στη Βουλή. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και πρέπει να αξιοποιηθούν. Το ζητούμενο είναι η αποτελεσματική απόκρουση αυτής της πολιτικής. Κατά συνέπεια η αντιπολίτευση μπορεί να συντονίσει τις ενέργειές της προς την κατεύθυνση αυτή.

Ριζικά αντίθετοι στην κατασκευή νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Δυτική Αττική

Φώτης Κουβέλης, Δημοσιευμένο: 2008-01-10

Ο Φώτης Κουβέλης κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εκφράζοντας τη ριζική αντίθεσή του στην κατασκευή νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Xαλυβουργικής στη Δυτική Αττική.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Η Διοίκηση της Xαλυβουργικής στην προσπάθειά της να προχωρήσει την επένδυσή της για την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού 880 MW στην Ελευσίνα βρήκε σύμμαχο την Διοίκηση της ΔΕΗ.
Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 22
×
×