Οι αποσυνάγωγοι των δύο... συνασπισμών

Σούλα Παναρέτου, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-04-15

Στην "Αυγή της Κυριακής" (12/4), σε τοποθέτηση που υπογράφεται από το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο του ΣΥΝ, διαβάζουμε, μεταξύ άλλων:

"Στην ελληνική πολιτική σκηνή εμφανίζεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα να υπάρχουν δύο συνασπισμοί κομμάτων και οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς. Ο πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου συμμετέχουν οι Συνασπισμός, ΑΚΟΑ, ΚΟΕ, ΔΕΑ, Ρόζα, Κόκκινο, ΔΗΚΚΙ, ΚΕΔΑ, Ξεκίνημα, Ενεργοί πολίτες, ανένταχτοι και ανένταχτες της αριστεράς, ο δεύτερος αυτός της Κουμουνδούρου, που συναποτελείται από τον Συνασπισμό και την Ανανεωτική Πτέρυγα".

Quo vadis, Eυρωπαϊκή Ένωση;

Σούλα Παναρέτου, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2008-07-02

Ο συμβιβασμός που έγινε στο λεγόμενο ευρωσύνταγμα και τώρα στην επί της ουσίας επιτομή του, που είναι η Συνθήκη της Λισσαβώνας, δεν είναι ανεκτός, πόσο μάλλον προωθητικός. Στα κείμενα αυτά καθρεπτίζεται η Ευρώπη των business και όχι η Ευρώπη των πολιτών και των λαών. Η υπονόμευση των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων, που συνεχίζεται με ένταση, έχει αναλυθεί αρκετά από μας και τους συμμάχους μας, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, εδώ και στην Ευρώπη.

Η ισότητα των φύλων ως περιεχόμενο της εναλλακτικής πολιτικής πρότασης του ΣΥΝ

Σούλα Παναρέτου, Δημοσιευμένο: 2008-01-29

Είναι θετικό ότι στα προγραμματικά περιεχόμενα της εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, όπως αυτή περιγράφεται στις ΘΕΣΕΙΣ, συμπεριλαμβάνεται η ισότητα των φύλων. Δεν είναι βέβαιο,ωστόσο,αν αυτό προήλθε από μία μεγαλύτερη συνειδητοποίηση του ζητήματος εκ μέρους του συνόλου των κομματικών δυνάμεων η τοποθετήθηκε εκεί κατόπιν αξίωσης των γυναικείων στελεχών…

Εννέα λόγοι για τους οποίους υποστηρίζω την υποψηφιότητα του Φ. Κουβέλη

Σούλα Παναρέτου, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-01-13

Στα χρόνια που ζήσαμε είδαμε αρκετές περιπτώσεις που τα ΜΜΕ "έσπρωχαναν" στην ανάδειξη νέων στελεχών, στην ανανέωση της ηγεσίας. Και η νέα γενιά και οι γυναίκες χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο για την αποστρατεία της παλιάς φρουράς. Το πείραμα, όταν και όπου έγινε, απέτυχε, γιατί δεν είναι φυσιολογικό. Γιατί η εσπευσμένη αλλαγή της ιστορικής ηγεσίας του ενιαίου ΣΥΝ οδήγησε σε καλό; σε μία μάλιστα εποχή κοσμογονικών αλλαγών;

Τα συμπτώματα και η νόσος (;)

Σούλα Παναρέτου, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2007-03-11

Αδικεί την πλευρά μας, όσους και όσες δεν ψηφίσαμε τη "Διακήρυξη" για την εκλογική συμμαχία στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ, η άποψη, ότι δεν θέλουμε τις συμμαχίες προς τα …αριστερά μας. Ως έμπειρα πολιτικά όντα γνωρίζουμε τη σημασία των κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών.
×