Αυτή την ώρα προέχει η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ

Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημοσιευμένο: 2009-10-02

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Περιφέρεια Αθήνας μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Στρ. Τριλίκης) για την τελευταία δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου, τόνισε μεταξύ άλλων:

Αγαπώ και σέβομαι τον Λεωνίδα Κύρκο, αλλά δεν συμφωνώ. Αυτή την ώρα προέχει η ισχυροποίηση της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και στην κοινωνία.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει εξασφαλίσει την αυτοδυναμία και τώρα επιδιώκει την παντοδυναμία, σε βάρος της αριστεράς. Δεν επιδιώκει την αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων με την αριστερά, αλλά κάνει ανοίγματα προς τα δεξιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή θα είναι μια δύναμη που θα ελέγχει από τα αριστερά την κυβερνητική πολιτική, ασκώντας τεκμηριωμένη κριτική και καταθέτοντας θετικές εναλλακτικές προτάσεις.

Σε αυτή τη Βουλή από τη θέση της μάχιμης προγραμματικής αντιπολίτευσης

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημοσιευμένο: 2009-10-02

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υποψήφιος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στη Β΄Αθήνας μιλώντας σήμερα στους Ρ/θμούς 9.84( Λοβέρδος-Μόσχοβας) και ΚΑΝΑΛΙ 1- Πειραιά(Κασιμάτης-Μπαρδούνιας) αναφερόμενος στη δήλωση του ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ στο MEGA και ΤΑ ΝΕΑ, μεταξύ άλλων τόνισε:

« Η άποψη του σ. Λεωνίδα Κύρκου είναι σταθερή. Προσβλέπει στη σύγκλιση της σοσιαλδημοκρατίας και της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Θέλει να ανοίγει τους ορίζοντες και τις προοπτικές. Επιδιώκει να επιταχύνει καταστάσεις, να ταράζει την ακινησία, να σπάει υπαρκτές αγκυλώσεις.

Εμείς, όμως, στη μαχόμενη πολιτική της ανανεωτικής αριστεράς, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεθαύριο τις εκλογές, που ζητάμε τη ψήφο των πολιτών για την παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στη Βουλή, οφείλουμε να αναδείξουμε πρωταρχικά το σήμερα και το αύριο της πολιτικής μας.
Να προσβλέπουμε στο μεθαύριο. Να αγωνιζόμαστε, από σήμερα, για τη διαμόρφωση προϋποθέσεων συγκλίσεων, που σήμερα δεν υπάρχουν. Αλλά πρώτα και πάνω απ΄όλα να λέμε με σαφήνεια ότι οι πολιτικές, που το ΠΑΣΟΚ προτείνει και η αυτοδυναμία που θα κατακτήσει, μας τοποθετούν, επί της ουσίας ,στη θέση της μάχιμης προγραμματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή που θα προκύψει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζει το όνειρο και την πραγματικότητα

Σοφία Ανδριοπούλου, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-10-01

sofandriop
"Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η αποτελεσματικότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως εφικτός στόχος", υπογραμμίζει η υποψήφια στη Β’ Αθηνών, Σοφία Ανδριοπούλου, μεταφέροντας την εμπειρία της από τη δίμηνη συμμετοχή της στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας χειριστεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για τις κουκούλες, τονίζει ότι "δεν είναι δυνατόν η απάντηση σε έντονες κοινωνικές καταστάσεις να είναι μόνο η άκρατη και άκριτη καταστολή".

Διεκδικούμε και την τελευταία ψήφο

Βαγγέλης Ζορκάδης, Συνέντευξη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-10-01

ZorkadisB
Σταθερά στην πρώτη γραμμή των αγώνων και πάντα μέσα από τις τάξεις της ανανεωτικής αριστεράς, ο Βαγγέλης Ζορκάδης είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το κρίσιμο, σημειώνει, είναι να ηττηθεί ο δικομματισμός και να μετατοπιστεί η πολιτική ζωή προς τα αριστερά. Μιλάει για τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν σε τοπικό επίπεδο, καθώς η Θεσσαλονίκη από πόλη του Μανώλη Αναγνωστάκη έχει μετατραπεί σε πόλη του Άνθιμου και του Ψωμιάδη.

Οι φόροι εν όψει εκλογών

Αναγκαίο κακό ή όπλο κοινωνικής αλληλεγγύης;

Ελίζα Παπαδάκη, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2009-09-30

Μεγάλη σαφήνεια γύρω από τα δημοσιονομικά δεδομένα και τις πολιτικές φόρων και δαπανών που προτείνει κάθε κόμμα πουθενά δεν συνηθίζεται σε προεκλογικές περιόδους- αν και εμείς στην Ελλάδα μάλλον τους ξεπερνάμε όλους. Οι φόροι όμως προσφέρονται ως θέμα προεκλογικής αντιπαράθεσης: Είτε με υποσχέσεις ότι θα μειωθούν δραστικά, που στη Γερμανία φαίνεται να ωφέλησαν τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, αλλά και την Άνγκελα Μέρκελ όταν αργότερα τους ακολούθησε, μετριοπαθέστερα έστω.

Με την ανανεωτική αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνίας

Δώρα Τσικαρδάνη, Αγγελιοφόρος, Δημοσιευμένο: 2009-09-29

tsikardani
Να ‘μαστε πάλι σε εκλογές, δύο χρόνια ακριβώς, μετά τις αμέσως προηγούμενες. Σε τραγική επανάληψη το όλο σκηνικό, με την οικονομία και πάλι, ως «εθνικό θέμα», τις πυρκαγιές και την οικολογική καταστροφή της χώρας, ως «φόντο». Τραγικά επίκαιρα ακόμη, όσα απασχολούσαν την προεκλογική αντιπαράθεση δύο χρόνια πριν. Οι μόνες υπαρκτές εξελίξεις είναι αυτές προς το χειρότερο : στην οικονομία, στο περιβάλλον, στην παιδεία, στη διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στην υγεία…

ΣΥΡΙΖΑ: Δρόμος ευθύνης και ελπίδας

Κωνσταντίνος Καμάρας, TVXS.gr, Δημοσιευμένο: 2009-09-28

Προχωράμε προς τις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου μέσα σε ένα κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο που χαρακτηρίζεται, βασικά, από την γενικευμένη κρίση. Κρίση, πρωτίστως, οικονομική και κρίση ηθική.
Ζούμε τις επώδυνες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που βασανίζουν χιλιάδες συνανθρώπους μας και υφιστάμεθα καθημερινά τη διάχυτη ηθική ανομία που διαβρώνει βασικούς αρμούς της κοινωνίας μας.

Πώς θα απεμπλακούμε από τα αδιέξοδα;

Θανάσης Λεβέντης, www.skai.gr, Δημοσιευμένο: 2009-09-28

leventis
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μία εξαιρετικά αποτελεσματική κοινοβουλευτική ομάδα. Έκανε καλή αντιπολίτευση και ανέδειξε πάρα πολλά θέματα, προτείνοντας ταυτόχρονα λύσεις (πχ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που έρχονται με καθυστέρηση να το υιοθετήσουν πολλοί). Καλύπτει έναν ευρύτατο χώρο, από τις παρυφές του κέντρου μέχρι τα νέα αριστερά κινήματα.

Ανάπτυξη σε αρμονία με το περιβάλλον

Σοφία Ανδριοπούλου, City Press, Δημοσιευμένο: 2009-09-28

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι πολλά και χρειάζεται να υπάρξουν εναλλακτικές φωνές μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα μπορούν να παλέψουν για τα στοιχειώδη, διότι, δυστυχώς, φτάσαμε πλέον να μιλάμε για τα στοιχειώδη: για το δικαίωμα στην εργασία, για την υποχρέωση να συμβάλουν και οι ισχυροί στην ανάκαμψη από την οικονομική κρίση και όχι μόνο οι αδύνατοι, για το ίδιο το δικαίωμα στα «ανθρώπινα δικαιώματα», τα οποία σήμερα θυσιάζονται εύκολα στο βωμό του δικαιώματος στην ασφάλεια...

Να μην αποκλείουμε συνεργασίες

Φώτης Κουβέλης, Συνέντευξη στη Βούλα Κεχαγιά, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2009-09-28

Ανήκω στην πολιτική συλλογικότητα του κόμματός μου. Από τις γραμμές του μάχομαι πολιτικά, με απόψεις, ιδέες και θέσεις, οι οποίες πιστεύω ότι στηρίζουν και υπηρετούν τη δυναμική παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς στην κοινωνία. Όσο λάθος, όμως, είναι να θεωρούμε ότι ο αριστερός μεταρρυθμισμός εξαντλείται στον στόχο της συμμετοχής στην άσκηση της εξουσίας, δηλαδή σ΄ έναν άμετρο κυβερνητισμό, άλλο τόσο λάθος είναι, ερμηνεύοντας την κρίση με φθαρμένα ερμηνευτικά εργαλεία, να θεωρούμε «αριστερή» την εκτόπισή μας από τις κεντρικές πολιτικές διαδικασίες.

Αυτοί ξέρουν τι κάνουν. Εμείς;

Γιάννης Πανούσης, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-09-28

panousis80
ΜΕ τόσες εφημερίδες, εκπομπές, μηνύματα, συνθήματα, καταχωρίσεις, ομιλίες, δεν είναι πλέον νοητό να δηλώνει κανείς πριν από τις εκλογές αδαής και ανυποψίαστος και μετά τις εκλογές «κοψοχέρης». Ολοι γνωρίζουν, πολλοί «παίζουν», μερικοί ελπίζουν. Κατά βάθος όμως, ο Ελληνας ψηφοφόρος πρώτα επιλέγει (με τα όποια δικά του κριτήρια) ποιο κόμμα θα ψηφίσει και μετά τάχα αξιολογεί προγράμματα.

Γιώργος Παπανδρέου και πράσινη ανάπτυξη...Καμία σχέση!

Κώστας Ζαχαριάδης, Δημοσιευμένο: 2009-09-27

zahariadis
Είναι πανθομολογούμενο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μας έχει πρήξει με την πράσινη ανάπτυξη. Προσπαθεί συστηματικά να μας πείσει ότι η νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα σέβεται το περιβάλλον και ότι η αναπτυξιακή της πολιτική θα κινείται στη σφαίρα της βιωσιμότητας και της αειφορείας!

Πράσινη ανάπτυξη δεν ειναι απλά να μην κολλάς γιγαντιαίες αφίσες με το πρόσωπο σου σε όλη την χώρα 15 μέρες πριν τις εκλογές και να διατυπώνεις γενικότητες περί αναδιάρθρώσης της παραγωγικής διαδικασίας ...
Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 66
×
×