Απόλυτη ταξική επιλογή

Κώστας Τσουπαρόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-03-21

Από τις στήλες αυτές είχαμε προείπει ότι η συζήτηση για τη λεγόμενη «δημοσιονομική εξυγίανση» δεν θα ήταν για το αν πρέπει να επιβληθούν νέοι φόροι, αλλά για το αν οι φόροι που θα επιβληθούν θα είναι δίκαιοι. Δυστυχώς οι εξελίξεις δικαίωσαν την πρόβλεψη, που δεν ήταν άλλωστε και σπουδαία και προφητική.

Τουρισμός: εξίσωση προς τα κάτω

Κώστας Τσουπαρόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-03-14

Εχουμε ήδη και στην Ελλάδα τα πρώτα συμπτώματα της κρίσης, παράλληλα με τις επιτηρήσεις που μας επιβάλλουν με βάση ένα ξεπερασμένο Σύμφωνο Σταθερότητας. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 7,5%. Η οικοδομική δραστηριότητα έπεσε κατά 17% (παρότι η κρίση στην οικοδομή είχε εμφανιστεί προ της διεθνούς κρίσης). Οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 34%. Ο πληθωρισμός (μετά το 1,6% του Φεβρουαρίου) οδεύει ταχύτατα προς το 1% εξαιτίας της μείωσης της καταναλωτικής ζήτησης.

Κι όμως, υπάρχουν τρόποι ανακούφισης των δανειοληπτών

Κώστας Τσουπαρόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2008-10-03

Αντί για μια μπουκιά ψωμί, θα του το πάρουν για δύο. Και ας αγωνίστηκε μια ολόκληρη ζωή κάνοντας οικονομία χιλιάδες μπουκιές -για να το αγοράσει... Πρόκειται για το σπίτι των υπερχρεωμένων στις τράπεζες. Τα μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και εξειδίκευσε ο κ. Αλογοσκούφης, δεν απαντούν στο κοινωνικό αίτημα να μη μείνουν άστεγοι οι δανειολήπτες.
×
×