ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Δημιουργία προεδρικής πολιτικής Βαβέλ. Άμεση απεμπλοκή από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αλέκος Στογιάννος, Δημοσιευμένο: 2010-05-19

Το συνέδριο του ΣΥΝ πραγματοποιείται κατά την πλέον ακατάλληλη στιγμή, εν μέσω μίας εθνικής δημοσιονομικής κρίσης, επιδεινούμενης από μία κρίση διεθνή, η οποία δοκιμάζει και μετασχηματίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η συγκυρία αυτή ερμηνεύει απόλυτα το μειωμένο ενδιαφέρον των μελών και φίλων του κόμματος, αλλά και της κοινής γνώμης για τα εσωκομματικά του ΣΥΝ. Η στάση αυτή αποτελεί σαφή καταδίκη της επιλογής της νέας ηγετικής ομάδας, για την επιβολή ενός συνεδρίου με αποκλειστικό σκοπό την αναδιάταξη των εσωτερικών συσχετισμών και τη δημιουργία μίας πολιτικά ετερόκλητης προεδρικής πλειοψηφίας.

¨Ο ΣΥΡΙΖΑ εφοδιάζει τα μέλη του με κάρτα, αλλά δεν είναι η κάρτα, η παραλαβή της ή όχι, αυτό που κάνει κάποιον/α μέλος ή όχι.!¨

(Από εγκύκλιο της Εκτ. Γραμματείας του ΣΥΝ)

Αλέκος Στογιάννος, Δημοσιευμένο: 2009-12-04

Προς: Γραμματέα και Γραμματεία Ν.Ε. ΣΥΝ Κέρκυρας

Αγαπητοί σύντροφοι,

είναι φανερό ότι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν στην προοπτική δημιουργίας ενιαίου κόμματος και μάλιστα με τρόπο πολιτικά αδόκιμο, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα σώμα αμφιβόλου σύνθεσης, στερούμενο κάθε πολιτικής νομιμοποίησης.

Έτσι, μετά την πρόσφατη συνδιάσκεψη, με έκπληξη διαβάσαμε στην απόφαση – μεταξύ άλλων - ότι:

Δυνατός Συνασπισμός για τη σύγχρονη αριστερά

Αλέκος Στογιάννος, Αποστόλης Στραγαλινός, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-01-13

Η αιφνιδιαστική αποχώρηση του Α. Αλαβάνου από την προεδρία του Συνασπισμού βρίσκει το κόμμα σε περίοδο πολιτικής ρευστότητας. Ο νέος πρόεδρός του είναι ανάγκη να εργαστεί με όρους εσωκομματικής δημοκρατίας και διαφάνειας, σύνθεσης και συνεργασίας για ένα νέο συλλογικό όραμα στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς.
×
×