Ποιος Παύλος; Τελεία και παύλα…

Παντελής Μπουκάλας, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2023-01-17

Κοσμοσυρροή; Λαοθάλασσα; Οχι βέβαια. ∆έκα χιλιάδες άνθρωποι δεν αποτελούν καν σοβαρό γεγονός, όσο κι αν το ξεχειλώνουν οι κίτρινες φυλλάδες, που ξύπνησαν σίγουρες ότι ο αποθανών τέως «είναι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς», οι ροζ φυλλάδες, που βρήκαν «συγκλονιστική» –αν είναι δυνατόν– την «πρόβα κηδείας» στο Α΄ Νεκροταφείο, κι από κοντά οι ανούσια και ανιστόρητα μακρόσυρτες καναλικές εκπομπές, που είδαν την όλη υπόθεση σαν ένα ριάλιτι σόου πρώην και νυν εστεμμένων. Και δεν συνιστούν απειλή για τη δημοκρατία.

Déjà vu

Τάκης Καμπύλης, KReport, Δημοσιευμένο: 2023-01-16

Αν ο χρόνος που αφιερώνει ένα μέσο σε μία είδηση είναι ευθέως ανάλογος της σημασίας της είδησης, τότε ο θάνατος του τ. Βασιλιά ίσως και να ήταν για την ελληνική τηλεόραση η σημαντικότερη είδηση των τελευταίων μηνών.

Το υλικό υπήρχε: Ήταν έτοιμο από τις προηγούμενες «Κωνσταντινιάδες» με τελευταία τη διαμάχη για το Τατόι. Τα ίδια πλάνα, οι ίδιες φωτογραφίες, οι ίδιες συνεντεύξεις . Και τα ίδια κανάλια (με μια δύο εξαιρέσεις). Ένα τηλεοπτικό deja vu, μέσω της είδησης του θανάτου του τ. Βασιλιά. 

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Μια ιθαγένεια που ορθώς αφαιρέθηκε

Δημήτρης Χριστόπουλος, news247.gr, Δημοσιευμένο: 2023-01-16

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος αναλύει το γιατί αφαιρέθηκε ορθώς τόσο η ελληνική ιθαγένεια από τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, όσο και η περιουσία του στη χώρα. Αυτά που θέλουν να ξεχάσουμε οι νοσταλγοί της βασιλείας.

×
×