Η υγεία στην Ελλάδα.

Παναγιώτης Κακαλέτρης, Δημοσιευμένο: 2013-02-06

kakaletris

Πρόσφατα έλαβα ένα e-mail από φίλο γιατρό που πραγματικά αποδεικνύει ότι το πάρτυ στην προμήθεια υλικών συνεχίζεται . Απίστευτο το θράσος τους αλλά και η < καινοτομία > που εισάγουν αφού για να λεηλατήσουν τις προμήθειες τα χαρακτηρίζουν όλα < μίας χρήσης>. Διαβάστε ένα τμήμα από το e-mail για να καταλάβετε .
<<Εδώ και δυο χρόνια έχω κάνει πρόταση που θα εξοικονομήσει 45.000 ευρώ ετησίως στο τμήμα (χωρίς μείωση στην ποιότητα) και με έχουν γράψει .Σημειώνω ότι αφορά το κύριο αναλώσιμο είδος του τμήματος που είναι και πολύ ακριβό. Για να καταλάβετε το μέγεθος σας λέω ότι ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός είναι 85.000 ευρώ για όλα τα αναλώσιμα.

Ποιά Ελλάδα θέλουμε;

Παναγιώτης Κακαλέτρης, Δημοσιευμένο: 2013-01-27

Σε ένα παγκόσμιο πάζλ ένα μικρό κομμάτι είναι και η Ελλάδα. Ένα μικρό κομμάτι που προσπαθεί να βρει που ταιριάζει . Και όμως αυτό το μικρό κομμάτι μπορεί να είναι και τόσο σημαντικό για την ολοκλήρωση της εικόνας.
Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που χαρακτηρίζεται από το τέλος μιας εποχής και την έναρξη μίας νέας που ακόμα δεν έχει αναδειχτεί πλήρως.
Η Ελληνική κοινωνία αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι παγιδευμένη από την συνεχιζόμενη κρίση αξιών που ταλαιπωρεί την πολιτική ζωή αλλά και προδομένη από τις επιλογές της .

Να επανακατοικήσουμε την ύπαιθρο.

Παναγιώτης Κακαλέτρης, Δημοσιευμένο: 2012-02-05

kakaletris

Ένα απο τα πολλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες ήταν και η ερημοποίηση της υπαίθρου .
Ακόμα και στις ποιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας ως έθνος δεν είχαμε παρόμοιο φαινόμενο έρημοποίησης . Χωριά ολόκληρα τα εγκατέλειψαν οι νέοι για μια θέση μέσω stage στην πρωτεύουσα , για μια θέση συνοριοφύλακα , ειδικού φρουρού , και άλλοι με συμβάσεις και " μπλοκάκι " .
Αυτη ήταν η πρόταση των δυο κομμάτων εξουσίας .
Αυτοί που το διέπραξαν οφείλουν να αναλάβουν δημόσια την ευθύνη τους . Αυτοί που δημιούργησαν την πλέον ακατοίκητη στην Ευρώπη ύπαιθρο .

Aγανακτισμένοι με αιτία χωρίς αιτήματα;

Παναγιώτης Κακαλέτρης, Δημοσιευμένο: 2011-06-06

kakaletris

Στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες οδηγηθήκαμε για να διαμαρτυρηθούμε για την κρίση, το μνημόνιο, και όλα όσα αυτά σημαίνουν για το μέλλον της χώρας και του καθενός μας. Οδηγηθήκαμε χωρίς πολιτικό κίνητρο πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα και είδη ταρακουνήσαμε το πολιτικό σύστημα.

Στην πλατεία ακούγονται απόψεις πολλές και αντιφατικές και δύσκολα πέρα από τα φάσκελα θα υπάρξει κάτι άλλο. Για να έχει αποτέλεσμα και να συμβάλει στην αλλαγή πορείας της χώρας αυτή η κινητοποίηση θα πρέπει να τεθούν αιτήματα που θα φέρουν την αλλαγή στο πολιτικό μας σύστημα .

Τολμηρές πρωτοβουλίες για να αλλάξουμε της παραδοσιακές δομές της οικονομίας μας.

Παναγιώτης Κακαλέτρης, Δημοσιευμένο: 2011-05-30

<<Ο Όμιλος Μυτιληναίου, που κατέχει το 43% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας(ΕΛΒΟ) και έχει εκχωρήσει εδώ και μερικούς μήνες το μάνατζμεντ κατέστησε σαφές στο υπουργείο Οικονομικών ότι επιθυμεί να επιστρέψει και μάλιστα δωρεάν (με ένα ευρώ) στο δημόσιο τις μετοχές του.
Αν και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει ακόμα την απάντησή του η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική. Για μεν τον Όμιλο Μυτιληναίου αποτελεί μια στρατηγική κίνηση επιλογών για δε το δημόσιο η αποδοχή της πρότασης το θέτει ενώπιον της ανάγκης να βρει επενδυτή ο οποίος θα πάρει είτε το μειοψηφικό ποσοστό και το μάνατζμεντ είτε ακόμα και την πλειοψηφία.>>

Τιτλοποίηση ακίνητης περιουσίας

Παναγιώτης Κακαλέτρης, Δημοσιευμένο: 2011-05-27

...Η τεράστια αυτή περιουσία  Ελληνικού Δημοσίουδεν μπορεί από μόνη της να αποτελέσει πηγή εσόδων.
Για το λόγο αυτό προτείνω μια εταιρεία ειδικού σκοπού θα εκδώσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 35-40 ετών με εγγύηση το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο της ακίνητης περιουσίας .
Το ύψος της έκδοσης θα πρέπει να γίνει σε συνάρτηση με την επαναγορά από την δευτερογενή αγορά μέρους του δημοσίου χρέους.
Θεωρώ ότι το ύψος της έκδοσης θα πρέπει να είναι μεταξύ 80-120ΔΙΣ ΕΥΡΩ με επιτόκιο όσο με τον γερμανικών ομολόγων.

.

Εμπνευσμένη ηγεσία

Παναγιώτης Κακαλέτρης, Δημοσιευμένο: 2011-05-12

<<Η πολιτική διαφθορά στην εποχή μας εμφανίζεται με διάφορες μορφές και με ιδιαίτερα σημαντικές συνέπειες για την κοινωνία. Διευρύνει τη φτώχεια, διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, καταστρατηγεί την πρόβλεψη για παροχή υψηλού επιπέδου δημοσίων υπηρεσιών και τελικά υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία. Αντί του υγιούς ανταγωνισμού που βασίζεται στην τιμή, την ποιότητα και την καινοτομία των προσφερόμενων υπηρεσιών και αγαθών, η διαφθορά εμφανίζεται με φαινόμενα δωροδοκίας που βλάπτουν το εμπόριο και αποθαρρύνουν τις νέες επενδύσεις.

Ο τελευταίος να πάρει τις … ράγες!

Παναγιώτης Κακαλέτρης, Δημοσιευμένο: 2011-04-16

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους για τον σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου μετά και την αναχώρηση και των τελευταίων τρένων από τον σταθμό της Καλαμάτας. Παράλληλα έχει αρχίσει η λεγόμενη αξιοποίηση της περιουσίας του ΟΣΕ στην περιφέρεια και η μάχη θα δοθεί για την μοιρασιά, τα φιλέτα, της περιουσίας. Για τα φιλέτα και την δήθεν αξιοποίηση!. Και όλα αυτά μετά από μια δαπανηρή ανακαίνιση της γραμμής κόστους 40 εκ. ευρώ.

Ο πάγος στο πορτοκάλι γεννά ερωτήματα….

Παναγιώτης Κακαλέτρης, http://www.notospress.gr, Δημοσιευμένο: 2011-02-26

Σαφώς και οι παραγωγοί πορτοκαλιού πρέπει να αποζημιώνονται όταν ο πάγος «κτυπά» την παραγωγή τους. Ωστόσο, μάλλον η οικονομική κρίση της χώρας, φαίνεται ότι έχει φέρει πιο κοντά την στιγμή που πρέπει κάποια πράγματα να αποσαφηνιστούν κι που έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη στις αποζημιώσεις.

Όταν ένα προϊόν αποζημιώνεται ως παγετόπληκτο με ποιό ποσοστό αποζημιώνεται;

Όταν αποζημιώνεται πρέπει ο εκτιμητής να το βρίσκει στη γη ή έστω στο δένδρο;

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ. Mια ευκαιρία για την Πελοπόννησο.

Παναγιώτης Κακαλέτρης, Δημοσιευμένο: 2011-01-14

Η Πελοπόννησος πρέπει να αλλάξει σελίδα. Να ξεφύγει από την πολύπλευρη υποχώρηση και την αφόρητη υποβάθμιση τις ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Η Πελοπόννησος αξίζει σίγουρα μία καλύτερη τύχη. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε μία περιφέρεια αντάξια τις ιστορίας και των προσδοκιών των κατοίκων της. Πρέπει επιτέλους να δράσουμε αποφασιστικά για την υπεράσπιση των συμφερόντων και την βιώσιμη ανάπτυξη τις περιφέρειας.

Η κατάργηση του σιδηροδρομικού δικτύου τις Πελοποννήσου συνιστά ανέντιμη πράξη κατά των πολιτών τις Πελοποννήσου. Είναι δυνατόν να καταργείται μέρος σιδηροδρομικού δικτύου το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε με κοινοτικά κονδύλια.

Εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση: κριτήρια επιλογής

Σας καλώ να στηρίξετε ενεργά τη«Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία» με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Γεώργιο Τσόγκα

Παναγιώτης Κακαλέτρης, Δημοσιευμένο: 2010-11-02

Στις 7 Νοεμβρίου καλείστε να πάρετε αποφάσεις για το μέλλον της Περιφέρειας. Μοναδικό κριτήριο κατά τη γνώμη μου για τη στήριξη μιας παράταξης είναι η φερεγγυότητα προγραμμάτων και προσώπων.

Στο πλαίσιο αυτό, προσωπική μου άποψη είναι ότι στην περιφέρεια Πελοποννήσου η παράταξη που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις είναι η «Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία» με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Γεώργιο Τσόγκα. Σας καλώ να στηρίξετε ενεργά την προσπάθεια αυτή.

×
×