Υπάρχει αντιτσιγγανισμός στη χώρα μας; Μια ανησυχητική εξέλιξη

Άντα Ψαρρά, Γιώτα Τέσση, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2021-11-02

Είναι καιρός η χώρα μας να εγκύψει πάνω στο θέμα των Ρομά και στον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τα όργανά της. Είμαστε κράτος δικαίου και η θεσμική προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν επιτρέπει διακρίσεις σε βάρος κανενός, πολύ δε περισσότερο απέναντι στους Ρομά που έχουν ανάγκη στήριξης και ισότιμης αντιμετώπισης. Εξάλλου η χωρίς διάκριση προστασία των πολιτών αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση του κράτους μας και οφείλει χωρίς εκπτώσεις να την τηρήσει! Βασίλης Χειρδάρης, ποινικολόγος.

Τα Γλυκά Νερά και τα πικρά απόνερα

Άντα Ψαρρά, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2021-06-22

Κρύβοντας με μισαλλόδοξα και ξενοφοβικά πανιά τούς καθρέφτες, η ελληνική κοινή γνώμη καθησυχάστηκε και βυθίστηκε ανενόχλητη να παρακολουθεί το προφίλ του δολοφόνου.

Αρκεί ένας μεγάλος καθρέφτης, έστω και δανεικός, από το σεξιστικό παραμυθάκι της Χιονάτης, για να βοηθήσει στην πλήρη εξιχνίαση του μυστηρίου των Γλυκών Νερών που τόσο βίαια στέρησε τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας και μητέρας από τα ίδια τα χέρια του «πρίγκιπά» της. Ενας καθρέφτης που δεν θα απαντήσει στο ερώτημα ποια είναι η ωραιότερη αλλά στο ποιοι είναι τελικά οι βάρβαροι.

×
×