Αλλαγές εδώ και τώρα

Γιάννης Βούλγαρης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2006-11-28

Η αποκοπή του ζητήματος της αναθεώρησης του άρθρου 16 από τις αναγκαίες αλλαγές για την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου ευνοεί από τη μια όσους πιστεύουν ότι τα ιδιωτικά ΑΕΙ αποτελούν τη λύση του προβλήματος και από την άλλη όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στα δημόσια ΑΕΙ.

Ο Κ. Σημίτης και η κεντροαριστερά

Από την εκφώνηση στην εγκατάλειψη

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Τεύχος 2, Δεκ. 2005, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2005-12-15

chatzisokratis01
Το ζήτημα της σύγκλισης σοσιαλδημοκρατίας και αριστεράς, ενώ είναι στην ημερήσια διάταξη των ανιχνεύσεων αλλά και των συγκεκριμένων πολιτικών σχεδίων της ευρύτερης ευρωπαϊκής αριστεράς(Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Σκανδιναυϊα κλπ.) λείπει ΠΑΝΤΕΛΩΣ από ην προοπτική της επόμενης δεκαετίας στο βιβλίο του Κ. Σημίτη. Αποτελεί παράλειψη; Από ένα πολιτικό με συγκρότηση όπως ο Κ.Σ., δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύει πλέον σε αυτό; Το θεωρεί για την προσεχή δεκαετία «εκτός πεδιάς»; Ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρξει από τον ίδιο μια απάντηση...

Tο ΠAΣΟK είναι περίπου εδώ

Γιάννης Βούλγαρης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2004-07-24

Πολλοί πιέζουν, θέτοντας στο κόμμα και στον Γ. Παπανδρέου δύο αιτήματα. Το πρώτο είναι «κάνε σκληρή αντιπολίτευση εδώ και τώρα, είμαστε παράταξη εξουσίας και μόνο με την υπόσχεση επανόδου στην κυβέρνηση μπορούμε να κρατήσουμε τον κόσμο μας». H δεύτερη είναι «δώσε σαφές ιδεολογικό - πολιτικό και οργανωτικό στίγμα στο κόμμα». Θεωρητικά τα δύο συνδέονται, αλλά όχι αναγκαστικά.
×
×