Η Ελλάδα των επιμηθέων, των ανεύθυνων και του πένθους

Γιάννης Τριάντης, news247.gr, Δημοσιευμένο: 2023-03-01

Τι φταίει για την τραγωδία στα Τέμπη; Πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή/και για εγκληματική πολιτική διαχείρισης εκ μέρους της Hellenic Train, του ΟΣΕ και των ιθυνόντων της κυβέρνησης;
Το βέβαιο είναι ότι αν υπήρχαν ηλεκτρονικά συστήματα η συμφορά θα είχε αποφευχθεί ή έστω θα ήταν συγκριτικά λίγες οι ανθρώπινες απώλειες. Εξίσου βέβαιο είναι το ότι υπήρξαν κατά καιρούς συγκεκριμένες καταγγελίες και προειδοποιήσεις από συνδικαλιστές σχετικά με θέματα ασφαλείας.

Αξιοδάκρυτα και βαρετά

Γιάννης Τριάντης, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2014-03-12

Τι μελαγχολική εικόνα! Και τόσο εξοργιστική... Λείψανα του παρελθόντος με βαρύτατες ευθύνες για το κατάντημα της χώρας, αρχηγίσκοι και κομματίδια εσωτερικού χώρου, επαγγελματίες της τουριστικής Κεντροαριστεράς και νέοι άνθρωποι -κόπιες των παλιών ή μάλλον περισσότερο άοσμοι και στεγνοί από αυτούς- να μαλώνουν γύρω από ένα κόμμα που βρίσκεται ημιθανές στην εντατική. Ο πολιτικός αυτισμός και το απύθμενο θράσος στην κορύφωσή τους...

Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα

Γιάννης Τριάντης, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2014-02-25

Οταν ξαναβγήκε στην πολιτική αγορά η ελιτίστικη δράκα του σημιτισμού, οι «58», είχες την εντύπωση ότι υψώνεται δυναμικά μια λαϊκή κραυγή για νέα Κεντροαριστερά. Τα πρόθυμα μήντια μιλούσαν για το νέο, ευοίωνο στοιχείο της πολιτικής ζωής. Πλήρης η στήριξη, καταιγιστική η προβολή με συνεντεύξεις, δηλώσεις και αναλύσεις κρουνηδόν.

Αμαρτωλές εκβλαστήσεις

Γιάννης Τριάντης, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2014-02-10

Κράτος πάσχον, που αδυνατεί ή δεν θέλει να αντιμετωπίσει τα κακώς κείμενα. Και Τοπική Αυτοδιοίκηση εν πολλοίς στην ίδια ρότα. Ενας φαύλος κύκλος που συντηρεί τις παθογένειες και διατηρεί άθικτες τις σκληρύνσεις και τη διαφθορά.

×
×