Η Ευρώπη απειλείται

Άγγελος Στάγκος, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2015-11-03

Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η προσφυγική κρίση να προκαλέσει τόσο σοβαρά τραύματα στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επουλωθούν. Εξασθενημένη ήδη από την οικονομική κρίση η συνοχή των Ευρωπαίων, δοκιμάζεται τώρα ακόμη περισσότερο από τη μετακίνηση πληθυσμών προς την Ευρώπη.

Η Αθήνα έχει δήμαρχο

Άγγελος Στάγκος, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2013-12-01

Ενώ πληθαίνουν οι φήμες, οι εκτιμήσεις και οι ενδείξεις ότι διάφορα κόμματα, ειδικά εκείνα που διεκδικούν την εξουσία, αλλά και άλλα, ζυμώνονται για να κατεβάσουν δικούς τους (!) υποψηφίους δημάρχους στην Αθήνα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ο σημερινός δήμαρχος ανακοίνωσε ουσιαστικά την υποψηφιότητά του. Εμμεσα, αλλά με σαφήνεια, τονίζοντας ότι «δεν είναι περαστικός από τον δήμο», διατηρώντας το ίδιο χαμηλό προφίλ που τον χαρακτηρίζει σε όλη τη διάρκεια της δημόσιας θητείας του.

Οι πολιτικοί τάχουν χαμένα και οι αγορές τους έχουν γραμμένους

Άγγελος Στάγκος, www.reporter.gr, Δημοσιευμένο: 2011-08-09

Οι ανελέητες αγορές βρόντηξαν χθες τα χρηματιστήρια και οι κυβερνήσεις της Δύσης δείχνουν να τα έχουν χαμένα. Πρόεδροι και πρωθυπουργοί απειλούν , ξορκίζουν, μιλάνε στα τηλέφωνα και βγάζουν ανακοινώσεις, αλά του κάκου. Τα τέρατα των αγορών, που σε μεγάλο βαθμό αποτελούν και δημιουργήματά τους, τους γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι και προχωρούν ακάθεκτες στην αποδόμηση του συστήματος.

Ανάγκη ενημέρωσης

Άγγελος Στάγκος, Δημοσιευμένο: 2011-06-09

Ο Ομπάμα ανησυχεί σφόδρα, ο Σόιμπλε είναι αγχωμένος, οι Μπαρόζο, Γιουνκέρ και Ρεν δεν κρύβουν την αμηχανία και την απογοήτευσή τους, ο Φιγιόν προτρέπει για συναίνεση, αλλά τελικά όλα ίσως κριθούν από τις διαθέσεις της Τόνιας Αντωνίου, του Μίμη Ανδρουλάκη, της Χρύσας Αράπογλου και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
×
×