Οι σεισμοί στην Τουρκία και οι εκλογές

Νότης Παπαδόπουλος, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2023-02-08

Λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί κρίνουν, ως γνωστόν, πολιτικές καριέρες. Οι γερμανικές εκλογές θα γίνονταν στις 22 Σεπτεμβρίου 2002 και ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς, Εντμουντ Στόιμπερ, ήταν το απόλυτο φαβορί – 10 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Στα μέσα Αυγούστου, όμως, άνοιξαν οι ουρανοί και η Σαξονία πνίγηκε από τις «πλημμύρες του αιώνα». Πολλά τα θύματα και απίστευτες οι καταστροφές. Ο Στόιμπερ αποφασίζει ότι δεν θα διακόψει το πρόγραμμά του για να επισκεφθεί τη βυθισμένη στις λάσπες Δρέσδη. Αντίθετα, ο Σρέντερ φοράει γαλότσες και αδιάβροχο και περιοδεύει στην πρώτη γραμμή, συντονίζοντας τις επιχειρήσεις και υπόσχεται βοήθεια στους πληγέντες. Σαράντα μέρες μετά πετυχαίνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές.

Οι Πορτογάλοι μάς βάζουν συνεχώς τα γυαλιά

Νότης Παπαδόπουλος, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2021-09-14

Στις διακοπές –αν μπορεί να τις ονομάσει κανείς έτσι παρακολουθώντας μπροστά από την τηλεόραση να καίγεται η Ελλάδα– έπεσα σε μια είδηση από τις οικονομικές σελίδες της «Καθημερινής».

Ο τίτλος έλεγε: «Τέλη Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία για αλλαγή των ταμειακών μηχανών. Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να συνδεθούν άμεσα περίπου 500.000 ταμειακές online με το σύστημα».

Οι καθαρίστριες και ο κοινός νους

Νότης Παπαδόπουλος, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2014-06-15

«Είναι οι καθαρίστριες, ηλίθιοι!» θα πρέπει κάποιος να βροντοφωνάξει στο Μαξίμου! Παραφράζοντας τη ρήση («It’s the economy, stupid») του συμβούλου του Μπιλ Κλίντον, Τζέιμς Κάρβιλ, ο οποίος κατάλαβε ότι το κλειδί για τη νίκη στις εκλογές του 1992 απέναντι στον Τζορτζ Μπους ήταν η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας - συμπεραίνω ότι ο κοινός νους λείπει από τους κυβερνώντες.
×
×