Όλοι μαζί μπορούμε

Βασίλης Οικονόμου, Ημερησία, Δημοσιευμένο: 2013-12-07

oikonomou31

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα κόμμα ανοικτό όπου συναντώνται και συνεργάζονται οι δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της οικολογίας. Το συνέδριο που αρχίζει τις επόμενες ημέρες δεν μπορεί παρά να είναι ανοικτό, ενωτικό, να ακουστούν και να εκφραστούν όλες οι απόψεις και μέσα από τη σύνθεση των απόψεων να καταλήξουμε στο αναθεωρημένο προγραμματικό.μας πλαίσιο.

Απαιτείται Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Βασίλης Οικονόμου, Συνέντευξη στην Α. Σπανού., Ελεύθερος Τύπος, Δημοσιευμένο: 2013-11-24

Η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική με την οποία εμείς δεν συμφωνούμε καθώς θεωρούμε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Όσο η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ εμμένει σε αυτό το πλαίσιο πολιτικής δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Αντίθετα πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα αποτελείται από όλα τα κόμματα εκτός Χρυσής Αυγής, που θα κάνει πλέον την Πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές στη βάση ενός ισχυρού Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης. Νομίζω ότι σε μια τέτοια Εθνική Προσπάθεια η Δημοκρατική Αριστερά θα μπορούσε να συμμετάσχει.

Ανασυγκρότηση χωρίς αποκλεισμούς

Βασίλης Οικονόμου, Συνέντευξη στον Ν. Τσίτσα, Έθνος, Δημοσιευμένο: 2013-10-24

oikonomou31

Χρειάζεται απαραίτητα η συνεννόηση και η συμπόρευση όλων των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της χώρας προκειμένου να εφαρμοστεί ένα νέο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. Μία νέα πρόταση παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης κοινωνικά δίκαιη, βιώσιμη και με συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους για τη χώρα μας. Η συμπαράταξη των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς πρέπει να γίνει χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.

Ο Κουβέλης δικαιούται τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντροαριστερά

Συνέντευξη

Βασίλης Οικονόμου, Freesunday, Δημοσιευμένο: 2013-09-22

oikonomou31

Η Δημοκρατική Αριστερά από την αρχή της πολιτικής της διαδρομής κατέστησε σαφές ότι την ενδιαφέρει, εργάζεται και οραματίζεται την ανασυγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, δηλαδή την συνεργασία και την συμπόρευση με όλες τις δυνάμεις των προοδευτικών πολιτών που μπορούν και θέλουν να συμφωνήσουν σ’ ενα Σχέδιο Κοινωνικής και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας, στη βάση μιας βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς για να πετύχει πρέπει να γίνει χωρίς ηγεμονισμούς και ιδιοκτήτες αλλά και χωρίς αποκλεισμούς.

Η Κεντροαριστερά στην Κυβέρνηση

Βασίλης Οικονόμου, Έθνος, Δημοσιευμένο: 2013-09-14

Με αφορμή τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις στην Γερμανία ξεκίνησε η συζήτηση και για την διαχείριση του ελληνικού χρέους, συζήτηση όμως που διεξάγεται στα ευρωπαϊκά και γερμανικά «σαλόνια», καθώς η ελληνική πλευρά φαίνεται να μην συμμετέχει ουσιαστικά αναμένοντας την ετυμηγορία των δανειστών για το αν και με τι όρους θα δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

Μετά το Μνημόνιο, ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης

Βασίλης Οικονόμου, www.capital.gr, Δημοσιευμένο: 2013-08-01

oikonomou31

Σε ένα χρόνο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας από την τρόικα, το Μνημόνιο. Είναι πολλά τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κανείς για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, για τον τρόπο που αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε.

Όλα τα συμπεράσματα καταλήγουν όμως στο ότι το Μάιο του 2010 η τότε κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου κακώς έβαλε την χώρα στο ΔΝΤ, δεν διαπραγματεύτηκε σοβαρά τους όρους του Μνημονίου και υιοθέτησε ένα πρόγραμμα ύφεσης και λιτότητας που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε σε αδιέξοδο και σε κοινωνική αποσύνθεση.

Μαζί ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής Κουβέλη

Βασίλης Οικονόμου, Τύπος της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2013-05-19

oikonomou
Οι δημοσκοπήσεις δεν λειτουργούν αθροιστικά, ούτε οι συνεργασίες πολιτικών χώρων και κομμάτων γίνονται τηλεοπτικά με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Η κοινωνία, ο λαός και στην προκειμένη περίπτωση οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας είναι αυτές που θα καθορίσουν το πλαίσιο και τους όρους της όποιας συνεργασίας ή κοινής πορείας. Ο εκλογικός και πολιτικός μας στόχος είναι ευρύτερος από το 4 - 5% και πιστεύω ότι θα τον πετύχουμε. Ο πολιτικός και ιδεολογικός χώρος της Κεντροαριστεράς είναι ιστορικά καταγεγραμμένος και η δύναμή του είναι πολλαπλάσια.

Οι τελευταίες εξετάσεις για την πολιτική τάξη της Ελλάδας

Βασίλης Οικονόμου, Δημοσιευμένο: 2013-01-18

oikonomou

Η πολιτική επικαιρότητα απασχολείται τις τελευταίες εβδομάδες με τη λίστα Λαγκάρντ, την αλλοίωση της και την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των προσώπων που τη διαχειρίστηκαν για πράξεις ή παραλείψεις τους. Η υπόθεση αυτή έχει πρωταγωνιστή μέχρι στιγμής τον κύριο Παπακωνσταντίνου, για τον οποίο συστήθηκε προκαταρτική επιτροπή στη Βουλή για το σκέλος της νόθευσης εγγράφων λόγω αλλοίωσης του περιεχομένου της λίστας και της παράβασης καθήκοντος, αφού αποδείχθηκε από την εισαγγελική έρευνα ότι από τα αντίγραφα που δημιουργήθηκαν απουσίαζαν ονόματα συγγενικών του προσώπων. Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εντάσσεται στο μεγάλο ζήτημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

×
×