ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ, ΦΑΝΗ ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝ

Δημοσιευμένο: 2009-02-25

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Ο Δ. Παπαδημούλης πρέπει να αποτελέσει την πρώτη επιλογή των μελών του Συνασπισμού

Η Ανανεωτική Αριστερά με τον ευρωπαϊσμό, ως συστατικό στοιχείο της ταυτότητάς της, αγωνίζεται για την προώθηση της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης, η οποία σήμερα, υπό τις συνθήκες της παρούσας πολυεπίπεδης διεθνούς κρίσης, αποτελεί τη ρεαλιστικότερη προοδευτική διέξοδο προς μια νέα δημοκρατική παγκόσμια αρχιτεκτονική.

Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Αλλάζουμε την Ευρώπη με την Αριστερά στο προσκήνιο

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΑΣ, Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Δημοσιευμένο: 2009-02-23

              Η ενωμένη Ευρώπη ή θα είναι κοινωνική ή δεν θα υπάρξει, ήταν το χαρακτηριστικό δίλημμα που έθεσε ο Δ. Παπαδημούλης ενόψει της κρίσιμης μάχης των ευρωεκλογών.
   Μιλώντας χθες σε εκδήλωση με τη συμμετοχή 500 ατόμων, που είχε χαρακτήρα αποτίμησης της θητείας του στις Βρυξέλλες, παρόντος του Λεωνίδα Κύρκου, του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα, των βουλευτών Φ. Κουβέλη, Θ. Λεβέντη , Ν. Τσούκαλη, Α. Φιλίνη, και στελεχών του ΣΥΝ, ο Δ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή αριστερά και τις επερχόμενες ευρωεκλογές, διαπιστώνοντας πως "η βαθιά κρίση βρίσκει πλήρως ανέτοιμη την ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση", τονίζοντας πως “η χώρα χρειάζεται σοβαρές και μεγάλες αλλαγές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, στην ασκούμενη πολιτική, το πολιτικό σύστημα, τη λειτουργία της διοίκησης”.

Ευρωεκλογές: Η κρίση και η πρόκληση

Δημήτρης Παπαδημούλης, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2009-01-18

Το 2009 θα είναι μια χρονιά δύσκολη και πυκνή, χρονιά κρίσης, αγώνων και αλλαγών.

Ζούμε το οδυνηρό τέλος μιας περιόδου 30 χρόνων απόλυτης κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού. Η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πλήρης απορρύθμιση των τελευταίων χρόνων -με την απόλυτη συνενοχή κεντρικών τραπεζών και κυβερνήσεων- ωθούν σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία.
×