Ζητήματα ταυτότητας και στρατηγικής

Νίκος Σκιαδάς, Δημοσιευμένο: 2014-10-01

skiadas

Το πρόβλημα με τη ΔΗΜ.ΑΡ είναι σήμερα πρόβλημα ταυτότητας. Όλες οι κινήσεις της που κατέληξαν σε αποτυχία οφείλονται στην έλλειψη σαφούς και συγκεκριμένου πολιτικού προσανατολισμού ο οποίος ξεκινάει από το τι είναι και τι εκπροσωπεί αυτό το Κόμμα ,το δικό μας κόμμα. Ίσως το πρόβλημα αυτό ενυπήρχε από τη στιγμή της ιδρύσεως της Δημοκρατικής Αριστεράς. Όσοι φύγανε τότε από τον Ενιαίο συνασπισμό δεν είχαν όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους την ίδια σκέψη για το γιατί φύγανε και το τι θέλανε να φτιάξουν.

Άλλοι φύγανε γιατί θέλανε να φτιάξουνε ένα νέο Καθαρά σοσιαλδημοκρατικό και εκσυγχρονιστικό Κόμμα, δηλαδή να ολοκληρώσουνε το ανολοκλήρωτο εκσυγχρονισμό της Σημιτικής Περιόδου γιατί αυτόν θεωρούσαν ότι έλειπε από την Ελληνική Κοινωνία.

Ο θεσμός των συνεταιρισμών και η σημασία του στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Νίκος Σκιαδάς, Δημοσιευμένο: 2014-04-04

Μέσα σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και προκειμένου η χώρα να ακολουθήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής ανασυγκρότησης οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί είναι το πιο βασικό εργαλείο τόσο για την παραγωγική ανασυγκρότηση των χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών , όσο και για να λειτουργήσει σαν ομπρέλα προστασίας του αγρότη μέσα στο δύσκολο οικονομικό και Κοινωνικό περιβάλλον που ζούμε .
Κατά συνέπεια κάθε ολιγωρία και εγκατάλειψη αυτού του στόχου σημαίνει Πολιτική ανεπάρκεια και εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων από όσους θέλουν να λένε ότι τους ενδιαφέρει η παραγωγική ανασύνταξη της χώρας και η αξιοποίηση του αγροτικού παραγωγικού δυναμικού.Υπάρχει μια αναγκαιότητα για τη μικρομεσαία αγροτιά, η συλλογικότητα και η συνεργασία.


Η ιστορία με το αγελαδινό γάλα και τι αυτή υποδηλώνει.

Νίκος Σκιαδάς, Δημοσιευμένο: 2014-04-01

Πολλά χρόνια πριν η χώρα μας φτάσει στη δύσκολη σημερινή κατάσταση σε κάθε συζήτηση για την Νέα ΚΑΠ έμπαινε και το θέμα της αλλαγής της σχέσης Ακαθαρίστου. Εθν. Προϊόντος Φυτικής προς Ζωϊκή Παραγωγή.
Πάντοτε έμπαινε σαν στόχος η ανατροπή αυτής της σχέσης προς όφελος της Ζωϊκής Παραγωγής γιατί η Ζωϊκή παραγωγή δημιουργεί βιώσιμες Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις και βελτιώνει το αρνητικό για την Ελλάδα ισοζύγιο ζωικών προιόντων μειώνοντας τις εισαγωγές Κρέατος και Γάλακτος.

Σήμερα μάλιστα που η χώρα μας πρέπει να έχει σαν στόχο την Παραγωγική Ανασυγκρότηση για να δημιουργήσει νέες θέσεις Εργασiας και να βγεί από την Ύφεση που βρίσκεται εδώ και 5 χρόνια κάθε λογικός άνθρωπος και κάθε ΄΄κοινός νούς΄΄ δεν μπορεί να αγνοεί αυτό το στόχο δηλαδή την υποστήριξη της Κτηνοτροφίας , έφ΄όσον μιλάμε για την Πρωτογενή –Αγροτική Παραγωγή.

Για ένα νέο ξεκίνημα

Νίκος Σκιαδάς, Δημοσιευμένο: 2013-07-12

Η απόφαση της ΔΗΜ.ΑΡ. να αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν και ορθή και αναγκαία μετά το, κατά πραξικοπηματικό τρόπο, κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κόμμα μας βρήκε αφορμή από μια υπόθεση που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης έστω κατά παράνομο και αντιδεοντολογικό τρόπο, επειδή έχει δήθεν ευαισθησία στην προστασία προνομιούχων ομάδων που ζουν σε βάρος του υπόλοιπου Λαού. Η αποχώρηση από την κυβέρνηση ήταν αναγκαία γιατί η δική μας ιδεολογία είναι με συνέπεια αφενός δημοκρατική, δηλαδή υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική νομιμότητα και αφετέρου μεταρρυθμιστική και εκσυγχρονιστική διότι πορευόμαστε με τις αρχές της ανανεωτικής Αριστεράς.

×
×