Ενας χρόνος για έκδοση κληρονομητηρίου

Θόδωρος Σχινάς, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2008-08-02

sxinasMini
Τα στατιστικά που αφορούν τον αριθμό των συζητούμενων υποθέσεων στις συνεδριάσεις των πολιτικών τμημάτων του Πρωτοδικείου της Αθήνας και των εκδικαζόμενων ποινικών υποθέσεων για το δικαστικό έτος 16.9.07 έως 20.6.08 δείχνουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι «η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης» αφορά μόνο τους τίτλους νομοθετημάτων και κυβερνητικές εξαγγελίες και δηλώσεις διαχρονικά.

Τέλος στην αδράνεια - τέλος στην παρακμή

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

Θόδωρος Σχινάς, Συνέντευξη στην Ειρήνη ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, Θεσσαλονίκη, Δημοσιευμένο: 2008-02-17

sxinasMini
Στις κρίσιμες εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και δ.σ. στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, την επόμενη Κυριακή, η Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων και ο υποψήφιος πρόεδρος Θοδωρής Σχινάς, διεκδικούν για δεύτερη φορά την ψήφο των συναδέλφων του. Σήμερα ο Θ.Σ. αναλύει στην "Κ.Α." τους στόχους και προτεραιότητές του και εξηγεί για ποιους λόγους πρέπει να τεθεί επιτέλους "τέλος στην αδράνεια, τέλος στην παρακμή".

«Επίορκοι» και «αυτοκάθαρση»

Ο Υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ με το συνδυασμό «Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων»

Θόδωρος Σχινάς, Κυρ. Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2005-02-20

sxinasMini
Ο βούρκος ξεσκεπάστηκε, η δυσοσμία διαχέεται, ονόματα πάνε κι έρχονται και στα χείλη της εξουσίας παίζουν δύο λέξεις: «Επίορκοι» και «Αυτοκάθαρση».

Το πρόβλημα που συγκλονίζει την κοινωνία, παρά τον ανορθόδοξο τρόπο αποκάλυψης και την εμπορευματοποίησή του, ισχυρίζονται εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης και της Εκκλησίας ότι το προκάλεσαν δήθεν 5-6 επίορκοι, γι’ αυτό και θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε αυτοκάθαρση του χώρου τους.
×
×