Δήλωση του βουλευτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Νίκου Τσούκαλη για το Βατοπέδι.

Δημοσιευμένο: 2010-11-16

tsoukalis

«Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, συνεπείς στη θέση μας για ανταπόκριση στο αίσθημα των πολιτών για απόδοση δικαιοσύνης, αλλά συγχρόνως και για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εγκαλουμένων Υπουργών και Υφυπουργών, προτείνουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των πρώην Υφυπουργών κ.κ. Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό».

Νίκος Τσούκαλης: Άμεση μεταβίβαση της υπόθεσης από τις αρμοδιότητες της Βουλής στο φυσικό δικαστή.

4 πορίσματα των κομμάτων στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι

Δημοσιευμένο: 2010-10-18

Ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Τσούκαλης, με αφορμή τα 4 πορίσματα των κομμάτων στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, δήλωσε:

«Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί κρίσιμο παράγοντα για την ουσιαστική εκκαθάριση του τεράστιου αυτού σκανδάλου τη μεταβίβαση της υπόθεσης από τις αρμοδιότητες της Βουλής στο φυσικό δικαστή. Δηλαδή στο δικαστικό συμβούλιο, προκειμένου να αποφανθεί αυθεντικά τόσο επί της ουσίας της υπόθεσης, όσο και επί πιθανής παραγραφής. Είναι ο μόνος τρόπος “παράκαμψης” του απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης υπουργών».

Με νεώτερη δήλωσή του (19/10/10) ο Ν. Τσούκαλης συμπλήρωσε:

«Μακριά από ιδιοτελείς σκοπιμότητες των μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ως Δημοκρατική Αριστερά θεωρούμε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία προκειμένου η υπόθεση να διαβιβαστεί στο Δικαστικό Συμβούλιο».

Σε διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου, ο N. Τσούκαλης δήλωσε ότι αναφέρεται σε τέσσερα πρόσωπα: τους τρείς Υπουργούς που υπέγραψαν και τον κ. Ρουσόπουλο

Η απίστευτη ελαφρότητα του πολιτικού είναι

Ανταίος Χρυσοστομίδης, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2010-10-03

Πριν από μερικά χρόνια είχαμε γενικώς την αίσθηση ότι η κεντροδεξιά στην Ελλάδα έκανε κάποια βήματα προς τα εμπρός, ότι πήγαινε να μοιάσει με τα ευρωπαϊκά κόμματα της ίδιας ιδεολογίας. Την αίσθηση αυτή είχε ενισχύσει η εμφάνιση στο προσκήνιο του Κώστα Καραμανλή: το ήπιο ύφος του, ο συγκρατημένος πολιτικός του λόγος, η αντιπάθειά του για τα ακροδεξιά σχήματα, οι υποσχέσεις του για πάταξη της διαφθοράς και για σοβαρές μεταρρυθμίσεις, σε έπειθαν ότι η «νέα» Νέα Δημοκρατία μπορούσε να βοηθήσει στην αλλαγή του γενικού πολιτικού κλίματος, και εν πάση περιπτώσει στην απομάκρυνσή της από την παλιά δεξιά της μισαλλοδοξίας, του πελατειακού κράτους, της πολιτισμικής καθυστέρησης.

Θ. Μαργαρίτης: Στα καυτά ερωτήματα ο τέως πρωθυπουργός δεν έδοσε καμία απάντηση

Δημοσιευμένο: 2010-09-29

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, σε συγκέντρωση του κόμματος στο Παγκράτι, αναφερόμενος στην υπόθεση Βατοπεδίου, μεταξύ άλλων τόνισε:

"Ο κ. Καραμανλής ούτε άκουσε, ούτε έμαθε για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Αν δεν είναι σκάνδαλο, τότε γιατί ανέλαβε την πολιτική ευθύνη; Αν δεν είναι σκάνδαλο, τότε για ποιο θέμα ζήτησε συγνώμη από τον ελληνικό λαό; Αν δεν είναι σκάνδαλο, τότε για ποιο ζήτημα σχολίασε ότι ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος και το εύρος του προβλήματος; Αν δεν είναι σκάνδαλο, τότε γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί "κόπηκαν" από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ το 2009; Καυτά ερωτήματα για τα οποία ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει δώσει καμία απάντηση.

Η υπόθεση Βατοπεδίου είναι τεράστια, αφορά στο δημόσιο συμφέρον της χώρας και πρέπει να διερευνηθεί χωρίς καμία ταλάντευση και χωρίς διάθεση συγκάλυψης".

Νίκος Τσούκαλης: Οι έλληνες πολίτες απαιτούν από τη ΝΔ και από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό εξηγήσεις

Μετά την κατάθεση της κ. ΠΕΛΕΚΗ για το ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ

Δημοσιευμένο: 2010-09-16

Η χθεσινή κατάθεση στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του Βατοπεδίου της κυρίας Πελέκη εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον πρώην πρωθυπουργό κ. Καραμανλή και τους καθιστά υπόλογους απέναντι στον ελληνικό λαό. Με τις χθεσινές εξελίξεις επιβεβαιώνεται απολύτως η εκτίμηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ότι η αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας τόσο από την επιτροπή του Βατοπεδίου όσο και από την επιτροπή των ομολόγων συνιστά πλήγμα στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και στη λειτουργία της δικαιοσύνης.
Εμείς από την πρώτη στιγμή διερεύνησης του σκανδάλου είμαστε απολύτως συνεπείς απέναντι στη θέληση των ελλήνων πολιτών να βρεθεί η αλήθεια χωρίς λαϊκισμούς, διάθεση ανθρωποφαγίας και αισθήματα ρεβανσισμού.
Οι έλληνες πολίτες απαιτούν από τη ΝΔ και από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό εξηγήσεις

Νίκος Τσούκαλης: η αποχώρηση της ΝΔ από την Επιτροπή υπονομεύει την από κοινού απόφαση για διερεύνηση

Δημοσιευμένο: 2010-08-31

Ο Νίκος Τσούκαλης, μετά την αποχώρηση της ΝΔ από την εξεταστική επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Θεωρούμε ως Δημοκρατική Αριστερά, ότι η αποχώρηση της ΝΔ από την Επιτροπή για τη διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπεδίου υπονομεύει την από κοινού απόφαση για διερεύνηση του μεγαλύτερου σκανδάλου της τελευταίας εικοσαετίας."

Νίκος Τσούκαλης: Επιβεβαιώθηκε απόλυτα ότι ο πολιτικός αμοραλισμός των δύο πόλων του δικομματισμού

Μετά τη λήξη των εργασιών της 2ης Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου

Δημοσιευμένο: 2010-06-14

Τέλειωσε τις εργασίες της και η 2η Επιτροπή για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου και επιβεβαιώθηκε απόλυτα ότι ο πολιτικός αμοραλισμός των δύο πόλων του δικομματισμού ζει και βασιλεύει. Σε πείσμα και προς λοιδορία της δίκαιης οργής και αγανάκτησης των πολιτών για το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς.

Μέσα από απίστευτους συμψηφισμούς κάθε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα αθωώνει τη δική του περίοδο και ανθρώπους και επιρρίπτει ευθύνες στους αντιπάλους.

Ανώφελοι και ωφέλιμοι σχολιασμοί

Πάσχος Μανδραβέλης, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2009-02-19

Θα κομίσουμε γλαύκα στην Αθήνα γράφοντας ότι η σάτιρα είτε θα είναι ιερόσυλη είτε δεν θα είναι σάτιρα. Αυτό είναι γνωστό από την εποχή του Αριστοφάνη η ανηλεής σάτιρα του οποίου στόχευε πρωτίστως τις σεβαστές προσωπικότητες των ημερών του, όπως ήταν ο Σωκράτης.

Η κάθαρση για το Βατοπέδι δεν θα επέλθει με κάποιες Ιφιγένειες

Νίκος Τσούκαλης, Συνέντευξη στoν Κώστα Πουλακίδα, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-12-28

"Έμπρακτη κάθαρση" και όχι "ανώδυνες αντικειμενικές ευθύνες" ζητά ο Νίκος Τσούκαλης για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής και με ορατή την πρόταση για προανακριτική επιτροπή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της εξεταστικής, διάβασε δεκάδες χιλιάδες σελίδες πρακτικών και άκουσε δεκάδες μάρτυρες. Το πολιτικό του συμπέρασμα είναι ότι η πολιτική ευθύνη φθάνει "μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο".

Περί πολιτικής ευθύνης

Νίκος Τσούκαλης, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2008-12-17

Αντικειμενική πολιτική ευθύνη του Δημοσίου διαχρονικά διέβλεψε ο κ. Καραμανλής για τα πολιτικά πρόσωπα της παράταξής του, καμία ευθύνη δεν περιλαμβάνει το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης. Προσπάθεια διαχρονικού και δικομματικού συμψηφισμού.

Η πολιτική ευθύνη είναι θεμελιώδης αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που προβλέπει τη λογοδοσία των διαχειριστών της πολιτικής εξουσίας στο Κοινοβούλιο και εμμέσως στους πολίτες.

"Αντικειμενικές" διαφυγές

Παντελής Μπουκάλας, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2008-12-17

Και εθνικό θρίαμβο να ανακοίνωνε ο πρωθυπουργός δεν θα αποσπούσε τέτοιο ενθουσιώδες χειροκρότημα από τους βουλευτές του, όπως χθες που ομολόγησε ότι έκανε λάθος στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Η κρυφή πορεία των εκατομμυρίων και ο αόρατος ενορχηστρωτής

Κώστας Κάρης, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-12-07

Καθώς φθάνουμε στην τελική ευθεία της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δύο ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και δύο μεγάλες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν.

Πού πήγαν τα χρήματα: Ποιοι σχεδίασαν τέτοια "κομπίνα" κατά του δημοσίου συμφέροντος; Και οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν: Να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα αποτροπής για το μέλλον.
Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 16
×
×