Ο γιος σου αιματοκύλησε την Αθήνα

Στέλιος Παππάς, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2011-11-17

14 Νοέμβρη 1973, απόγευμα. Ο σύντροφοι από την ΑΣΟΕΕ έρχονται στο σπίτι. Έπρεπε να εκτιμήσουμε την κατάσταση, αφού μόλις την προηγούμενη μέρα, κάτω από το “άγρυπνο μάτι των χαφιέδων”, είχαμε καταλάβει τη Σχολή και στο κατάμεστο κεντρικό αμφιθέατρο, με απόλυτη διαφάνεια και μαζική δημοκρατική συμμετοχή στη συνέλευση και στην ψηφοφορία, εκλέξαμε την εννεαμελή επιτροπή που θα είχε την ευθύνη του συντονισμού του αγώνα για τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο.

Στ. Παππάς: Σύντροφε Νίκο, είμαστε σύντροφοι

Στέλιος Παππάς, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2010-04-18

Απευθύνομαι στον σ. Νίκο Χουντή και τους συντρόφους που προτείνουν διαφορετικές εκδοχές από το κείμενο των Θέσεων της ΚΠΕ για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιθυμώ να φωτιστούν καλύτερα στρατηγικά ζητήματα και να λυθούν προσωπικές μου απορίες. Να καταλάβω δηλαδή τι άλλαξε σχεδόν ξαφνικά στη σκέψη των συντρόφων, με τους οποίους μάλιστα συμμετέχω για πολλά χρόνια στην ίδια τάση.

Η Ελλάδα αδύναμος κρίκος, ή Άρες Μάρες Αφορολόγητες;

Στέλιος Παππάς, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-12-16

Η θεωρία του «αδύναμου κρίκου» αναφερόταν στην αλυσίδα που συνέδεε τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα στην εποχή της αποικιοκρατίας. Ως αδύναμος κρίκος θεωρήθηκε τότε η Ρωσία, καθώς προερχόταν μέσα από τη δίνη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και καθώς ήταν παγιδευμένη σε τεράστια προβλήματα διαφθοράς κοινωνικών ανισοτήτων, κοινωνικής και κρατικής αποδιάρθρωσης.
×
×