ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΟΧΙ στον κρατικό ρατσισμό του προέδρου Σαρκοζί.

Δημοσιευμένο: 2010-09-16

Παρά τις αντιδράσεις πολιτών και κινημάτων καθώς και της ευρωπαίας Eπιτρόπου για τα Aνθρώπινα Δικαιώματα, κας Βίβιαν Ρέντιγκ, η γαλλική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Σαρκοζί, παραβιάζοντας το ευρωπαϊκό δίκαιο και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων αλλά και κάθε έννοια ηθικής και ανθρωπισμού, επιμένουν στην ρατσιστική πολιτική του στιγματισμού και της απέλασης των Ρομά από τη Γαλλία. Είναι αδιανόητο η πατρίδα του Διαφωτισμού να πρωταγωνιστεί για την επιστροφή της Ευρώπης στο σκοταδισμό.

Ευρωπαϊκό πογκρόμ

Ξενοφών Κοντιάδης, Έθνος, Δημοσιευμένο: 2010-09-14

Ξενοφών Κοντιάδης
Ξενοφών Κοντιάδης
Η μία μετά την άλλη, οι βασικές συνιστώσες αυτού που αποκαλείται «ευρωπαϊκό μοντέλο» αποσυναρμολογούνται. Τα ευρωπαϊκά κράτη υποτίθεται ότι επιχείρησαν την ενοποίησή τους προκειμένου να διαφυλάξουν αυτές ακριβώς τις συνιστώσες, που ανάγονται σε κοινές θεσμικές, πολιτισμικές και κοινωνικές αναφορές.

Οι Ρομά στο στόχαστρο, σε όλη την Ευρώπη

ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΡΚΟΖΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ

Αποστόλης Στραγαλινός, Εποχή, Δημοσιευμένο: 2010-08-28

stragalinosap

* Σχέδιο διάλυσης 600 καταυλισμών Ρομά

* Ήδη έχουν απελαθεί 214 Ρομά τον τελευταίο μήνα και 850 από την αρχή του έτους

* Στόχος η απέλαση όλων των ρουμανικής και βουλγαρικής καταγωγής Ρομά από τη Γαλλία


Eνα νέο κεφάλαιο ντροπής γράφεται τούτες τις ημέρες στην ατέρμονη ιστορία διωγμών των ευρωπαίων Ρομά. Η συντηρητική γαλλική κυβέρνηση Σαρκοζί με μια συντεταγμένη επιχείρηση εκκαθάρισης των, ρουμανικής και βουλγαρικής καταγωγής, Ρομά που διαμένουν εντός της γαλλικής επικράτειας, εξαπέλυσε ένα πογκρόμ που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων από τη γαλλική αντιπολίτευση και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις ως την Εκκλησία, τον Πάπα και εσωκομματικούς «φίλους».

×
×