Η προσεχής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (18-19/2/2016): Brexit και Μεταναστευτικό/ Hotspots

Τάκης Αναστόπουλος, http://ekyklos.gr, Δημοσιευμένο: 2016-02-09

anastopoulost

Ο Πρόεδρος Τουσκ έχει συγκαλέσει τους Πρωθυπουργούς σε Σύνοδο Κορυφής με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη: την ευρωπαϊκή απάντηση στο βρετανικό αίτημα διευθετήσεων ενόψει δημοψηφίσματος και το Μεταναστευτικό, δηλαδή την εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των πρόσφατων αποφάσεων (κυρίως σχετικά με τους σταθμούς υποδοχής – hotspots).
Για αυτά τα δύο θεμελιώδη ζητήματα: Βρετανικό Δημοψήφισμα και Μεταναστευτικό, οι πολίτες να βρίσκονται στο σκοτάδι.
Για αυτά τα δύο θεμελιώδη ζητήματα απο τα οποία εξαρτάται ούτε λίγο ούτε πολύ το μέλλον ακόμα και η υπόσταση της ΕΕ, στην Ελλάδα η Κυβέρνηση δεν ενημερώνει, η Βουλή δεν συζητά, ο Τύπος, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, πληροφορεί μόνο για ό,τι συγκινησιακά πουλάει, με αποτέλεσμα οι πολίτες να βρίσκονται στο σκοτάδι.

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία στο προσκήνιο

Τάκης Αναστόπουλος, Θάρρος, Καλαμάτα, Δημοσιευμένο: 2015-10-08

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ μέσα από το κοινό ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όπως και με την Ελιά στις ευρωεκλογές, ο σκοπός όσων πήραμε μέρος σε αυτή την κοινή προσπάθεια δεν ήταν να αποτελέσουμε ένα πολιτικό άλλοθι για το ΠΑΣΟΚ ούτε να του παράσχουμε ένα εκλογικό σωσίβιο.
×
×