Άντε γεια της JP Morgan στα ελληνικά ομόλογα

Στάθης Σχινάς, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2022-02-15

«Οι αγορές, δεν θαμπώνονται ούτε από λουδοβίκειους ναρκισσισμούς ούτε από τα Greek Statistics των ελληνικών συστημικών καναλιών»

Σταματάμε τη θέση αγοράς στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα έναντι αυτών της Πορτογαλίας» δήλωσε χθες εκπρόσωπος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας JP Morgan. Και διευκρίνισε ότι η τράπεζα αποχωρεί με ζημιά 34 μονάδων βάσης. Που σημαίνει ότι προτίμησε να γράψει ζημιά 3,4 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε 100 εκατομμύρια σε ελληνικά δεκαετή ομόλογα που είχε επενδύσει.

Φορολογικοί παράδεισοι

Στάθης Σχινάς, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2021-10-10

Η γεωγραφική κατανομή των 336 πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται στα Pandora Papers

Σαράντα δύο κράτη και κρατίδια περιλαμβάνονται στη λίστα των επίσημα χαρακτηρισμένων ως φορολογικών παραδείσων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σύνοδος G7 / Φορολογική δικαιοσύνη και οι επιδιώξεις ΗΠΑ - ΕΕ

Στάθης Σχινάς, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2021-06-13

Η ιστορική συμφωνία για παγκόσμιο εταιρικό φόρο 15% στις 100 ισχυρότερες πολυεθνικές, με το βλέμμα στους φορολογικούς παραδείσους, στην Κίνα και τη Ρωσία

Στα 550 δισ. ετησίως, όπως προσδοκά ο Μπάιντεν, ή στα 80 δισ. δολάρια, όπως λέει ο απαισιόδοξος ΟΟΣΑ, θα φτάνει το ετήσιο έσοδο από τη φορολόγηση με συντελεστή 15% των εταιρικών κερδών των 100 μεγαλύτερων πολυεθνικών, σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Οικονομικών των επτά ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών του καπιταλιστικού κόσμου (G7);

Microsoft : Επένδυση 300 εκατ. για... 200 θέσεις εργασίας

Στάθης Σχινάς, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2020-10-11

Real estate και εξοπλισμό πληρώνουν οι Αμερικανοί, μεγάλα ανταλλάγματα από την κυβέρνηση

Η μετά φανών και λαμπάδων δημοσιοποίηση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τη Microsoft για τη δημιουργία τριών clouds, δηλαδή data centers (κέντρων αποθήκευσης πληροφοριών), στην Ελλάδα έδωσε την ευκαιρία για πανηγυρισμούς μεν στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, δεν συνοδεύτηκε όμως με τη δημοσιοποίηση των όρων της σχετικής συμφωνίας.

×