Τι άλλο εκτός από απληστία υπάρχει στον πληθωρισμό;

Γιάννης Κιμπουρόπουλος, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2023-07-15

Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον πλανήτη. Το φάντασμα του πληθωρισμού της απληστίας ή greedflation. Ολες οι υγιείς δυνάμεις του κόσμου ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να εξοντώσουν αυτό το φάντασμα. Ο Πάουελ και η Λαγκάρντ, η Γέλεν και ο Ντόναχιου, ο Στουρνάρας και ο Μητσοτάκης.

Ας σταματήσω εδώ την ιεροσυλία εις βάρος του Κομμουνιστικού Μανιφέστου. Η αλήθεια είναι, βεβαίως, ότι οι συγγραφείς του είχαν άφθονο χιούμορ κι είναι πολύ πιθανό να μην είχαν την παραμικρή αντίρρηση σε μια σατιρική παραλλαγή του για να τρολάρουν το «τρεντ» των ημερών. Το greedflation, τον επονομαζόμενο πληθωρισμό της απληστίας.

Ο ελληνικός γρίφος των υδρογονανθράκων

Γιάννης Κιμπουρόπουλος, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2021-05-01

Οι εξελίξεις που σηματοδοτούν τη σταδιακή εγκατάλειψη της ενεργειακής στρατηγικής δεκαετιών, τα ερωτήματα για την τύχη των χερσαίων και θαλάσσιων «οικοπέδων» εξόρυξης αερίου και πετρελαίου και οι αντιφάσεις της κυβερνητικής στρατηγικής, που δεν είναι σαφές αν επιλέγει ή απλώς ακολουθεί το ρεύμα.

Ρόζα ή Κούνεβα;

Γιάννης Κιμπουρόπουλος, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-11-15

Την περασμένη Κυριακή, πολλές χιλιάδες ξενύχτηδες νεοέλληνες τηλεθεατές, παρακολούθησαν τη συνέντευξη της Κωνσταντίνας Κούνεβα στο Mega. Ήταν η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της ακούσιας «ηρωίδας» του καιρού μας έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο επώδυνης νοσηλείας στον «Ευαγγελισμό» και αλλεπάλληλων επεμβάσεων για να σωθεί και να αποκατασταθούν οι ζωτικές λειτουργίες της.
×
×