Δεν είναι «ροζ», είναι μαύρη και είναι «Ζούγκλα»

Στρατής Μπουρνάζος, http://rednotebook.gr/, Δημοσιευμένο: 2016-10-19

Η υπόθεση εκβιασμού ανώτατου δικαστικού

Το «ερωτικό σκάνδαλο» ανώτατου δικαστικού, που ήρθε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες, δεν είναι ούτε «ροζ», όπως διατείνονται εκείνοι που το διακινούν, ούτε «κίτρινο», όπως ίσως σκεφτεί αμέσως ο αναγνώστης. Είναι μαύρο, κατάμαυρο· είναι μια υπόθεση άθλιου εκβιασμού, εξαιρετικά δυσοίωνη για τον δημόσιο βίο, αν βρει έδαφος.
Θυμίζω πώς ξεκίνησε το ζήτημα. Πριν μία περίπου βδομάδα, το Ζοugla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αποκάλυψε ότι «υψηλόβαθμος δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας διατηρούσε ερωτική σχέση με παντρεμένη (πρώην υποψήφια και νυν) δικαστή, την οποία βοήθησε παράνομα ώστε να πετύχει στις εξετάσεις της και να ανέλθει στο Σώμα»

H διαπόμπευση εξαχρειώνει

Για τις αποκαλύψεις του «Ηot Doc» περί παιδεραστίας

Στρατής Μπουρνάζος, Ενθέματα, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2015-01-24

«Παιδεραστία. Νίκος Γεωργιάδης. Συνελήφθη το δεξί χέρι του Μητσοτάκη. Έκανε βίαιο σεξ με ανήλικα αγόρια»: αυτά γράφει, στο εξώφυλλο, το Hot Doc που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Από την πρώτη στιγμή που το είδα ήμουν βέβαιος ότι κάτι δεν πάει καλά. Έκανα το τεστ με τρεις καλούς φίλους και συντρόφους.

Μια πολιτική μάχη που πρέπει να δώσουμε

Στρατής Μπουρνάζος, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2010-02-14

Εδώ και δύο μήνες μια μεγάλη ιδεολογική και πολιτική μάχη εξελίσσεται στην ελληνική κοινωνία. Μια μάχη με σημασία, ενδιαφέρον, αλλά και μια ιδιοτυπία. Σ’ αυτήν πολεμάει μονάχα μία πλευρά: η ακροδεξιά.

Μιλάω, ίσως το καταλάβατε, για το νομοσχέδιο που αφορά την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών.

"Oύτις εμοί γ όνομα". Η ακατονόμαστη χώρα και η Αριστερά

Στρατής Μπουρνάζος, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-03-09

Αυτοί εδώ οι χωριάτες, που τη γλώσσα τους την καταλαβαίνουν περίφημα κι οι Βούλγαροι κι οι Σέρβοι, αντιπαθούν τους πρώτους γιατί τους πήρανε τα παιδιά τους στο στρατό. Μισούν τούς δεύτερους που τους κακομεταχειρίζονται για Βουλγάρους. Και κοιτάνε με αρκετά συμπαθητική περιέργεια εμάς τους περαστικούς Ρωμιούς, επειδή είμαστε οι γνήσιοι πνευματικοί υπήκοοι τού Πατρίκ

Χαρτοπόλεμος στα εγχειρίδια

Στρατής Μπουρνάζος, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2007-09-23

Μετά το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, σειρά είχε το βιβλίο της Γ΄ Λυκείου, στον ιδιότυπο έλεγχο για την απόκτηση πιστοποιητικού "εθνικών φρονημάτων" των σχολικών εγχειριδίων. Το ζήτημα ξέσπασε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, με αιχμή έναν χάρτη όπου υπήρχε η ακατονόμαστη ονομασία "Μακεδονία" εκτός των ελληνικών συνόρων.

Πατρίς - Θρησκεία - Ιστορία: οι αντιδράσεις για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού

Στρατής Μπουρνάζος, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2007-03-11

Εδώ και μερικές βδομάδες, ένα ποτάμι διαμαρτυριών φουσκώνει. Στην αρχή, ήταν κάποια άρθρα σε μπλογκ και περιοδικά, ψηφίσματα και επιστολές, έπειτα ήρθαν οι εκδηλώσεις, η συλλογή υπογραφών, οι ερωτήσεις βουλευτών και --ανώτατος αναβαθμός-- τα δελτία ειδήσεων και τα "παράθυρα".
×
×