«Με τον μεγάλο μίλησες;»

Χριστίνα Πουλίδου, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2014-02-12

...Το συγκεκριμένο συμβάν, στο πρώτο συμβούλιο που έλαβαν μέρος οι νέοι υπουργοί της χώρας, είναι εξαιρετικά δυσάρεστο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μαζί με έναν πρωτοκλασάτο υπουργό -αν ισχύουν οι ξένες ανταποκρίσεις- «αδειάστηκαν» από τον πρωθυπουργό!

Τους έστησε η ελευθερία

Χριστίνα Πουλίδου, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2013-10-07

Σε δημοσίευμα της «Monde» που αναφέρεται στο ναυάγιο της Λαμπεντούζα – με 130 νεκρούς και 200 αγνοούμενους, δυστυχισμένοι όλοι φυγάδες απ΄ τη Σομαλία και την Ερυθραία – υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για «θανάτους αθόρυβους», που επαναλαμβάνονται σε τακτά διαστήματα και που όμως δεν ανακόπτουν την επιθυμία όσων αναζητούν στο ρίσκο μια «λύση επιβίωσης».

Μια όμορφη ιστορία από τη Δανία

Χριστίνα Πουλίδου, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2013-05-03

Πριν από μερικά χρόνια, στη Δανία, ο Θόρκιλ Ζόνε και η γυναίκα του κατάλαβαν ότι ο 3χρονος γιος τους Λαρς δεν αναπτυσσόταν κατά τον ίδιο τρόπο που αναπτύχθηκαν οι άλλοι γιοι τους. Η διάγνωση ήταν πως έπασχε από αυτισμό.

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις της Γερμανίας: «Κάναμε λάθη, δεν κατανοήσαμε την πολυπλοκότητα της κρίσης»

Χριστίνα Πουλίδου, Δημοσιευμένο: 2011-11-27

Στη σημερινή Ελλάδα όταν λέμε «Γερμανία» έχουμε κατά νου την Άγγελα Μέρκελ, το πωλητήριο της Ακρόπολης, τις σκληρές προειδοποιήσεις για αποπομπή απ’ το ευρώ. Όμως, υπάρχει και η άλλη Γερμανία - αυτή που αναγνωρίζει τα λάθη της στη διαχείριση της κρίσης, αυτή που θεωρεί πως όλοι έχουμε μια πατρίδα, την Ευρώπη, αυτή που ζητά ένα άλλο μείγμα στην πολιτική διεξόδου από την κρίση.

Ο κ.Καστανίδης και η τάχα μου «λεβεντιά»

Χριστίνα Πουλίδου, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2011-11-04

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε όλοι ένα πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται και που αναδιαμορφώνει το πολιτικό σκηνικό ανά λεπτό, χωρίς να προλαβαίνουμε κάν να αφομοιώσουμε τις ειδήσεις. Μέσα σ΄αυτή την ακατάσχετη ροή σοβαρών εξελίξεων, σκεπάστηκαν γρήγορα τα απαράδεκτα και χονδροειδέστατα σχόλια του Χάρη Καστανίδη, υπουργού (μέχρι τώρα) σε βάρος της κ.Μιλένας Αποστολάκη και της κ.Εύας Καϊλή.

Η δίνη των κυπριακών γεωτρήσεων προαναγγέλλει καταιγίδα;

Χριστίνα Πουλίδου, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2011-09-25

Όσοι θεωρούν ότι η κατάσταση στην Κύπρο, με τις διασταυρούμενες γεωτρήσεις, εκτονώθηκε, ίσως και να σφάλλουν. Η κατάσταση είναι ακόμη τεταμένη και η Τουρκία δεν αντιδρά πάντα εν θερμώ - στην περίπτωση του ’74 ενήργησε εν ψυχρώ. Εξάλλου, ο Τ. Ερντογάν υπήρξε σαφής: «Θα αναλάβετε στρατιωτική δράση για τις κυπριακές γεωτρήσεις;» ρωτήθηκε. «Όχι ακόμη» απάντησε κι άφησε τον αστερίσκο να κρέμεται πάνω απ’ τα κεφάλια των Κυπρίων.

Ο κομβικός ρόλος ενός γεωτρύπανου...

Χριστίνα Πουλίδου, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2011-09-18

Το σενάριο μιας επιθετικής κίνησης της Τουρκίας στο Αιγαίο, για να εξαναγκαστεί η Ελλάδα να πιέσει την Κύπρο προκειμένου να ανασταλεί η επιχείρηση των γεωτρήσεων, είναι γνωστό και έχει δει το φως της δημοσιότητας. Είναι και βάσιμο;
Η τουρκική κυβέρνηση σε τούτη τη φάση αναπτύσσει μια διπλωματία πολυδιάστατη: καταρχάς οικοδομεί μια επίθεση φιλίας στις χώρες της αραβικής άνοιξης, επίσης έχει θέσει "υπό την αιγίδα" της την Παλαιστίνη, έχει συγκρουστεί με το καθεστώς Άσαντ και έχει ψυχραθεί με το Ιράν, έχει παγώσει τις σχέσεις της με την Αρμενία, βρίσκεται σε ψυχροπολεμικές συνθήκες με το Ισραήλ και ρίχνει γέφυρες με τις ΗΠΑ εγκαθιστώντας δύο ΝΑΤΟϊκά ραντάρ στα εδάφη της.

Βαρύς Αύγουστος

Χριστίνα Πουλίδου, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2011-08-28

"Ενθάδε κείται ένας άνθρωπος που ήταν φλύαρος και όμως δεν πρόλαβε να πει όσα ήθελε". Αυτό έλεγε ο Λεωνίδας Κύρκος ότι θα έπρεπε να γραφτεί στον τάφο του με αυτοσαρκασμό - ένα γνώρισμα που ιδιαιτέρως τον χαρακτήριζε. Γελώντας χορταστικά κατέφευγε συχνά-πυκνά στον αυτοσαρκασμό για να γλυκάνει την οδύνη του - για τα σωστά που είπε και για τα λάθη, που με αυστηρή αυτογνωσία, αναγνώριζε. Ο Λεωνίδας έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής συντροφευμένος με τη χάρη της αγάπης του Μίλτου, της Σοφίας, του Μιχάλη και όσων λογιζόμασταν "παιδιά" του.

Η αποχή ... "ρυθμιστής" του σκηνικού

Χριστίνα Πουλίδου, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2011-05-22

Οι βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Κύπρο αναμένεται να διαμορφώσουν τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές - τον Φεβρουάριο του 2013. Αναμφίβολα, ο νικητής των εκλογών - αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα - έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και μια δυναμική στον δρόμο για τις προεδρικές εκλογές. Ο “νικητής” όμως, πολιτικά θα είναι αυτός που θα μπορέσει να καταλάβει την προεδρία της Βουλής - αυτό είναι το κρίσιμο πολιτικό διακύβευμα και καθοριστικός παράγοντας θα είναι η αποχή.

Την Κυριακή βγάζουν Βουλή και τη Δευτέρα... Πρόεδρο

Χριστίνα Πουλίδου, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2011-05-15

Οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο δεν έχουν λειτουργικό αντίκρισμα ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Φυσικά και η Βουλή των Αντιπροσώπων αλλάζει σύνθεση, όμως δεν επηρρεάζεται άμεσα η λειτουργία της κυβέρνησης. Οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο εκπέμπουν ένα μήνυμα αμειγώς πολιτικό, το οποίο διαχέεται, διαμορφώνοντας σταδιακά το πολιτικό σκηνικό για την προεδρική εκλογή. Τα αποτελέσματα που θα βγάλουν οι κάλπες επομένως την άλλη Κυριακή στρώνουν το έδαφος για τις προσεχείς κρίσιμες εκλογές - που θα λάβουν χώρα τον Φεβρουάριο του 2013.

«Αντροπή»... μας!

Χριστίνα Πουλίδου, Δημοσιευμένο: 2011-02-20

Στο ερώτημα τι παίζεται στα κατεχόμενα με τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν απάντηση σαφής δεν υπάρχει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαδηλώσεις ήταν το αποκορύφωμα μιας διογκούμενης δυσφορίας, το καπάκι της κατσαρόλας που πετάχτηκε απ’ τον βρασμό.
Μια άγνωστη πραγματικότητα, που ήταν πολύ διαφορετική απ’ την εικόνα που είχαν διαμορφώσει οι προκαταλήψεις μας και που διένυε τα δικά της ταραγμένα χρόνια ενώ εμείς ζούσαμε παραδίπλα ανυποψίαστοι, είναι αυτή που αποκαλύφθηκε στα κατεχόμενα.

Ο «Λεβιάθαν» και άλλες ιστορίες...

Χριστίνα Πουλίδου, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2011-01-16

Οι πληροφορίες βοούν - ένα μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου, λένε, υπάρχει στο θαλάσσιο υπέδαφος του Ισραήλ, που έχει ερευνηθεί και θεωρείται ιδιαίτερης αξίας. Η εξόρυξή του, λένε επίσης, θα αρχίσει σύντομα και η αιφνίδια θέρμη στις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις αποδίδεται ακριβώς στην πρόταση του Ισραήλ να συνεργαστεί με την Ελλάδα στη μεταφορά του φυσικού αερίου, μέσω αγωγού, στη Δυτική Ευρώπη. Είναι έτσι;
Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 119
×
×