Το δίκοπο μαχαίρι της δημοσιότητας
Παντελής Καψής, Athens Voice, Δημοσιευμένο: 2022-01-21
Σχόλιο για τον τρόπο που παρουσιάζεται ένα αδίκημα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την εξέλιξη της υπόθεσης και τις «αντικειμενικές» ιστορίες.
Όλοι γνωρίζουμε το «γαλλικό παράδοξο». Τη θεωρία δηλαδή που εξηγεί γιατί οι Γάλλοι έχουν υψηλό προσδόκιμο ζωής παρότι τρώνε ανθυγιεινά, με πολλά λιπαρά, βούτυρο και τυριά.
«Συνένοχο στον φόνο δεν θα μ’ έχετε»
Παντελής Καψής, Athens Voice, Δημοσιευμένο: 2020-10-09
Κορωνοϊός, πατριωτισμός και άλλες ιστορίες
Παντελής Καψής, Athens Voice, Δημοσιευμένο: 2020-06-13
Φέτος στις διακοπές διάβασα Βαρουφάκη!
Ένα πολιτικά και διανοητικά ανέντιμο βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο
Παντελής Καψής, Athens Voice, Δημοσιευμένο: 2017-08-06
«Είμαστε μαζί σας» του λέει.
«Ναι αλλά θα πρέπει να είστε μαζί μας και την επόμενη μέρα της ρήξης» της απαντά αυτός.
Η Σοσιαλδημοκρατία έχει προτάσεις και μέλλον
Παντελής Καψής, Έθνος, Δημοσιευμένο: 2015-10-11
Τα διλήμματα για τον Φ. Κουβέλη
Παντελής Καψής, Έθνος, Δημοσιευμένο: 2014-07-30
Στις ευρωεκλογές η ΔΗΜΑΡ ήταν ασφαλώς η μεγάλη ηττημένη. Παραδόξως όχι ο αρχηγός της κ. Φώτης Κουβέλης. Ο οποίος, για λίγους μήνες ακόμα, θα είναι σε θέση να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος τις (εικαζόμενες) ψήφους του κόμματός του για την προεδρική εκλογή - πιθανότατα με τον ίδιο ως υποψήφιο. Μπορεί να ψηφίσει πολιτική σταθερότητα ελπίζοντας σε 180 ψήφους από τη σημερινή Βουλή ή να επιλέξει αλλαγή με «προοδευτικό πρόσημο» ελπίζοντας σε 151 ψήφους μετά από εκλογές - αν φυσικά βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και αν προκύψει τέτοια πλειοψηφία.
Μπούμερανγκ η Χαλκιδική
Παντελής Καψής, Έθνος, Δημοσιευμένο: 2013-06-07
Πριν από λίγο καιρό έπεσε στα χέρια μου μια φοιτητική εργασία για τη ρώσικη επανάσταση και τα «σοβιέτ». Προς έκπληξή μου έμαθα πως, όταν δημιουργήθηκαν «σοβιέτ» στα εργοστάσια, η ρητή εντολή του Λένιν ήταν πως θα μπορούσαν να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τις αποφάσεις που σχετίζονταν με την παραγωγή. Αυτές ανήκαν στην αποκλειστική δικαιοδοσία των «μάνατζερ» που είχαν απομείνει. Ξέρουμε τι ακολούθησε. Η δυναμική της επανάστασης αποδείχθηκε ισχυρότερη από τον Λένιν.