Οχι άλλη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ

Φώφη Γεννηματά, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2018-03-31

Υποστηρίζω σθεναρά την αναγκαιότητα να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αναθεώρησης, προκειμένου να μη χαθεί μια ακόμη ιστορική ευκαιρία βελτίωσης του καταστατικού χάρτη της πολιτείας μας. Εχοντας όμως πλήρη επίγνωση της σημασίας που έχει η επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων πάνω στο περιεχόμενο του εγχειρήματος, προτείνω να προχωρήσει η αναθεώρηση εκείνων των διατάξεων πάνω στις οποίες είναι εφικτό να διαμορφωθεί ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Να πάρουμε όλοι θετική απόφαση συμμετοχής

Φώφη Γεννηματά, Δημοσιευμένο: 2016-01-31

genimata

Πριν από 15 ημέρες πήρα την πρωτοβουλία να προτείνω ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την συνδιαμορφώση ενός ενιαίου πολιτικού οργανισμού – με την μορφή συμπαράταξης – όλων των δυνάμεων της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, και της Κεντροαριστεράς.

Η πρόταση όπως κατέγραψε και η μέτρηση της κοινής γνώμης στο “Βήμα”, είχε θετική αποδοχή από τους πολίτες, “τάραξε τα νερά”, προκαλώντας ένα έντονο και δημιουργικό διάλογο στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Αντιμετωπίζω όλες τις κριτικές κ τις προτάσεις ως καλόπιστες κ απαντώ να προχωρήσουμε.

Ανασύνταξη τώρα!

Φώφη Γεννηματά, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2016-01-16

Διανύουμε την πιο σκληρή μεταπολεμική περίοδο.

Η κρίση βρήκε το πολιτικό μας σύστημα ανέτοιμο και ανώριμο να επιτύχει την αναγκαία συνεννόηση που οι δραματικά νέες συνθήκες καθιστούσαν εθνική αναγκαιότητα. Αντιθέτως ευδοκίμησαν ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και η αξιοποίηση της πρωτοφανούς κρίσης για κομματικό όφελος και πολιτικές καριέρες. Ομως τα «κοντά πόδια του ψέματος» εξάντλησαν τον διασκελισμό τους. Είναι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης. Για όλους.

Ο ίδιος ο Τσίπρας πέταξε τη συναίνεση στα σκυλιά

Φώφη Γεννηματά, Συνέντευξη στην Β. Κεχαγιά, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2015-12-05

genimata

...Η πατρίδα μας, έπειτα από τέσσερα πολύ σκληρά χρόνια, ενώ ήταν ένα βήμα από το να βγει από τα Μνημόνια βρέθηκε μισό βήμα από το να βγει από το ευρώ και την ΕΕ. Το αποφύγαμε χάριν της υπεύθυνης στάσης της φιλευρωπαϊκής αντιπολίτευσης, με πολύ μεγάλη συμβολή του ΠΑΣΟΚ.
Ας μην ξεχνάμε ότι, την ίδια ώρα που ψηφίζαμε αυτή τη συμφωνία παραμονής της χώρας στο ευρώ, ξεκαθαρίσαμε έγκαιρα και απόλυτα τη στάση μας. Προτείναμε ταυτόχρονα έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη βημάτων και ενεργειών. Την αποφυγή πάση θυσία των εκλογών μέχρι η χώρα να πατήσει σε ασφαλές έδαφος, τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, την αξιοποίηση του μεγάλου κεκτημένου της πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης που είχε διαμορφωθεί. Ωστε με τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης να συζητήσουμε με τους εταίρους τη βελτίωση των εξαιρετικά άδικων, σκληρών και αντιπαραγωγικών όρων του Μνημονίου

×
×