Ο Σιδερένιος Τοίχος κρατάει ακόμη

Σωτήρης Λεβέντης, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2006-09-15

Σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που να μην νιώθουν αποτροπιασμό για τις πράξεις του Ισραήλ στον Λίβανο. Το ότι υπάρχει τώρα εκεχειρία οφείλεται στην αντίδραση όλων μας στον πόλεμο αυτό. Η αντίδρασή μας όμως δεν αρκεί για την επίτευξη και της ειρήνης.

Η Ευρώπη διασχίζει τον Ρουβικώνα

Joschka Fischer, Αναδημοσίευση από Project Syndicate, ΤΟ ΒΗΜΑ, Δημοσιευμένο: 2006-09-06

Η αποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτνίασης» (ΕΠΓ), cos αυτή τη στιγμή είναι ένα περίεργο πράγμα. Γίνεται πολύ συζήτηση για αυτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά με λίγα πρακτικά αποτελέσματα. Θα ήταν η εναλλακτική λύση στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των διευρύνσεων, συμπεριλαμβάνοντας τις χώρες του Νοτίου Καυκάσου.

Η αποστολή του ΟΗΕ στον Λίβανο και η αριστερά

Παύλος Δ. Κλαυδιανός, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2006-09-05

Η αποστολή, με ειρηνευτική αποστολή, δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο ούτως ή άλλως συνιστά μία περίπλοκη υπόθεση που ως απόφαση συμπυκνώνει συγκρουόμενους στόχους και υποχρεωτικότητες όλων των δυνάμεων που διασταυρώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Χωρίς σχόλια

Μιχάλης Σαμπατακάκης, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2006-09-03

Παραθέτω προς σύγκριση από τον αναγνώστη, απόψεις – κατ’ ανάγκην μέσα από αποσπάσματα κειμένων - για τον πόλεμο στον Λίβανο από το γαλλικό ΚΚ και την Κομμουνιστική Επανίδρυση, αλλά και από το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ, χωρίς δικά μου σχόλια.

Να στηριχθεί η εύθραυστη εκεχειρία στον Λίβανο

Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2006-09-03

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σοφία για να διαπιστώσει κανείς ότι η παύση του πυρός στον Λίβανο είναι εύθραυστη, τόσο αυτή καθαυτή μια και κινδυνεύει από το οποιοδήποτε απρόβλεπτο περιστατικό όσο και ως προς τις προθέσεις των (πολλών...) πρωταγωνιστών της.

Η απραξία ως πολιτική και ηθική ανωτερότητα

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2006-08-30

Οταν οι Ισραηλινοί ισοπέδωναν τον Λίβανο και η διεθνής κοινότητα ζητούσε να σταματήσουν -έστω και προσωρινά- οι εχθροπραξίες, ο Τόνι Μπλερ, με το χαρακτηριστικό ύφος του («το ξέρω ότι το ξέρετε πως λέω ψέματα, αλλά επειδή δεν μπορείτε να το αποδείξετε, ας συνεχίσουμε αυτή την κωμωδία»), δήλωσε ότι θλίβεται για τους θανάτους των αμάχων.

Διεθνής κατακραυγή του Iσραήλ ναι! Aντισημιτισμός όχι!

Θόδωρος Μαργαρίτης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2006-08-03

margaritis
Η «σφαγή των νηπίων» στην Κάνα αποτέλεσε την κορύφωση του δράματος. Είναι προφανές ότι η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ στη M. Ανατολή και ο εθνικιστικός παροξυσμός του Ισραήλ άνοιξαν το «κουτί της Πανδώρας» με απρόβλεπτες συνέπειες για όλο τον κόσμο. Είναι επείγουσα ανάγκη - χωρίς όρους και υποσημειώσεις - να σταματήσουν τώρα οι εχθροπραξίες.
×
×