Οι 12 ημέρες που θα κρίνουν την τύχη της ανθρωπότητας

Πίκια Γαλάτη, KReport, Δημοσιευμένο: 2021-10-31

Ο Φράνκι, ο δεινόσαυρος, που ξέρει από αφανισμό, μας τα είπε όλα. Εμφανίστηκε μεγαλοπρεπής στην αίθουσα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και έστειλε στον κόσμο ένα
μήνυμα ενόψει τις σημερινής παγκόσμιας συνάντησης για την κλιματική κρίση. «Σώστε –είπε - το είδος σας πριν είναι πολύ αργά. Είναι καιρός εσείς οι άνθρωποι να σταματήσετε να
βρίσκετε δικαιολογίες, και να αρχίσετε τις αλλαγές». Ο Φράνκι ο δεινόσαυρος ήταν ο πρωταγωνιστής σ’ ένα ευρηματικό βίντεο που ετοίμασε ο ΟΗΕ για να πει σε όλους, ότι ο χρόνος τελειώνει.

Δακτύλιος: Προχειρότητες με προεξοφλημένη αποτυχία

Πίκια Γαλάτη, KReport, Δημοσιευμένο: 2021-10-24

Στην Ευρώπη, την περίοδο των λοκντάουν τα κράτη μερίμνησαν και προνόησαν με στοχευμένες παρεμβάσεις. Στα καθ’ ημάς, επιστροφή στην πεπατημένη επί τα χείρω.

Από αύριο πιάνουμε το νήμα από κει που το αφήσαμε την Άνοιξη του 2020, όταν ο covid μας έκλεινε στο σπίτι και οι δρόμοι παραδίδονταν ελεύθεροι στην κυκλοφορία χωρίς δακτύλιο. Ο covid (πιο επιθετικός) είναι εδώ, η κυκλοφορία όμως είναι ελεύθερη και ο δακτύλιος επιστρέφει.

«Είναι η κλιματική κρίση ηλίθιε!»

Πίκια Γαλάτη, KReport, Δημοσιευμένο: 2021-08-29

Μόνο μερικές σκόρπιες αναφορές των ομιλητών στην κλιματική κρίση,άλλοτε ως σωσίβιο λαθών και παραλείψεων κι άλλοτε ως στήριξη μιας αντιπολιτευτικής ρητορικής, θύμιζε ότι η συζήτηση στην Βουλή για τα δάση και τις δασικές πυρκαγιές διεξάγεται εν έτει 2021. Θα μπορούσε αυτή η συζήτηση να είχε γίνει το 1988, 33 χρόνια πριν, όταν η Ελλάδα ερχόταν αντιμέτωπη με την πρώτη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά, χάνοντας 1,5 εκατομμύριο στρέμματα γης ή το 2000, πριν 21 χρόνια, που είχαμε την καταστροφικότερη, μέχρι σήμερα, πυρκαγιά, με 1,6 εκατομμύρια καμένα στρέμματα.
×
×