Προοδευτική διακυβέρνηση μόνο με ενίσχυση της Αριστεράς

Μαρίζα Ματιάς, Συνέντευξη στον Α.Παναγόπουλο, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2022-01-30

«Ο Κόστα ακολούθησε μια ανεύθυνη πολιτική. Ο εκβιασμός του προς το εκλογικό σώμα της Αριστεράς ήταν προφανής από την αρχή»

«Ο Αντόνιο Κόστα μας οδήγησε χωρίς λόγο σε πρόωρες εκλογές με την ψευδαίσθηση ότι θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Το Μπλόκο της Αριστεράς τόνισε αυτές τις ημέρες ότι στις 31 Ιανουαρίου θα είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Σοσιαλιστές για να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα της Πορτογαλίας και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται.

Όσοι διαδήλωναν δεν πήγαν να ψηφίσουν...

Μαρίζα Ματιάς, Συνέντευξη στην Ελένη Τσερεζόλε, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2011-06-12

Η Μαρίζα Ματιάς, ευρωβουλευτής του πορτογαλικού Μπλόκο, μίλησε στην "Αυτή" της Κυριακής για τις εκλογές στην πατρίδα της, την επικράτηση των συντηρητικών σοσιαλδημοκρατών, καθώς και τη μεγάλη υποχώρηση του κόμματός της.

"Θεωρώ ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, έπρεπε να εξηγήσουμε καλύτερα τις θέσεις μας στον κόσμο. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε την αυτοκριτική μας, γιατί τα αποτελέσματα δεν εξηγούνται μόνο από εξωγενείς παράγοντες, την κακή οικονομική και κοινωνική κατάσταση, πρέπει να στοχαστούμε βαθιά σε ό,τι αφορά το κόμμα μας."

×
×