Η εγχείρησε πέτυχε, ο ασθενής ψυχορραγεί...

Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

Χριστίνα Πουλίδου, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-10-19

Ένα πακέτο μέτρων που σχεδιάστηκε για να σταματήσει την αιμορραγία και να ενθαρρύνει την αποκατάσταση της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, υιοθέτησε την Πέμπτη η σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. Στο βαρύ κλίμα της ύφεσης ωστόσο που σταδιακά διεισδύει στην Ευρώπη, το βασανιστικό ερώτημα που αφορά την πιθανότητα να ελήφθησαν τα μέτρα “ήδη αργά” και άρα η οικονομία να μην ανταποκριθεί στην “αγωγή” που σχεδίασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μένει μετέωρο.

Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας...

Χριστίνα Πουλίδου, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2005-12-13

"Οι βρετανικές προτάσεις εισάγουν μια νέα αντίληψη της αλληλεγγύης, την οποία δεν γνωρίζαμε, σύμφωνα με την οποία οι φτωχοί δίνουν στους πλούσιους - βασικά στο Ηνωμένο Βασίλειο" είπε σαρκαστικά ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Αλμπέρτο Ναβάρο συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από το σχέδιο που υπέβαλε η βρετανική προεδρία για τις δημοσιονομικές προοπτικές 2007-2014.

Ώρα για εξωτερική πολιτική

H γοητεία τού να σφυρίζεις αδιάφορα έχει τα όριά της

Αλέξης Ηρακλείδης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2004-09-30

Με τον ερχομό του φθινοπώρου τελειώνει και για την εξωτερική πολιτική η περίοδος χάριτος της κυβέρνησης Καραμανλή. Μέχρι σήμερα πάντως η αίσθηση που έχει κανείς είναι ότι ισχύει ό,τι συνέβη με το Κυπριακό στη Λουκέρνη

25-26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2004. ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ευρώπη…

Χριστίνα Πουλίδου, Η ΑΥΓΗ, Δημοσιευμένο: 2004-03-28

Στα καθ’ ημάς το μείζον ενδιαφέρον της Συνόδου Κορυφής που συνεκλήθη στις 25 και 26 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, εστιάσθηκε στην εναρμόνιση της συμφωνίας για το Κυπριακό με το κοινοτικό κεκτημένο - και στο θέμα αυτό, η σχετική διατύπωση των συμπερασμάτων της Συνόδου ήταν μια ισχυρή υποστήριξη των ελληνικών θέσεων. Για την ευρωπαϊκή ατζέντα το ξεμπλοκαρισμάτων διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και η επικαιρότητα της τρομοκρατίας ήταν αναμφίβολα τα σημαντικότερα πολιτικά ζητήματα που ανεδείχθησαν στην ατζέντα της συνόδου.

Άπιαστοι οι στόχοι της Λισσαβώνας

Ελίζα Παπαδάκη, Η ΑΥΓΗ, Δημοσιευμένο: 2004-03-28

Αρκετά βιαστικά και χωρίς πολλές συζητήσεις, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν προχθές σε ένα κείμενο συμπερασμάτων που επιβεβαιώνει την προσήλωσή τους στους στόχους που είχαν θέσει πριν τέσσερα χρόνια στη Λισσαβώνα, δεν διερευνά όμως διόλου τις αιτίας της έως τώρα μεγάλης απόκλισης από τους στόχους αυτούς, που κινδυνεύει να ματαιώσει την επίτευξή τους.
×
×