Η ώρα της ελληνικής προεδρίας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευκαιρία να παγιωθεί η οικονομική ανάκαμψη

Martin Schulz, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2013-11-25

Τον Ιανουάριο 2014, η Ελλάδα θα αναλάβει την κυλιόμενη προεδρία του Συμβουλίου της EE για έξι μήνες. Θα έχει μοναδική ευκαιρία να φέρει στο προσκήνιο μιας εκ των μεγαλυτέρων οικονομικών οντοτήτων της υφηλίου θέματα ανάπτυξης, απασχόλησης και αλληλεγγύης. Η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής, μιας προσοχής διαφορετικής (και πιο ευπρόσδεκτης) από ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Ή χάνουμε όλοι ή κερδίζουμε όλοι

Martin Schulz, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2012-01-26

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, η αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποτελεί μια πραγματική πιθανότητα. Εδώ και μήνες, η Ευρωπαϊκή Ενωση παραπαίει από τη μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής στην άλλη, τη στιγμή που η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τη φτώχεια και ιδίως την ανεργία μεταξύ των νέων ανθρώπων, η οποία έχει πλέον αγγίξει καταστροφικά επίπεδα.

Δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνοι Μέρκελ- Σαρκοζί

Martin Schulz, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2011-10-18

Το κυριότερο καθήκον για την Ευρωπαϊκή Ένωση τους ερχόμενους μήνες, είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης και η οικοδόμηση της σταθερότητας.

Η σταθερότητα βασίζεται στην εμπιστοσύνη - την εμπιστοσύνη των πολιτών στις κυβερνήσεις τους και στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, την εμπιστοσύνη μεταξύ των εταίρων στο ευρώ και την εμπιστοσύνη των αγορών στο ευρώ και την ευρωζώνη.
×
×