Φτιάχνουμε κτίρια και τα εγκαταλείπουμε

Θεοδόσης Τάσιος, συνέντευξη στον Γιώργο Λιάλιο, Η Καθημερινή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2023-02-12

tasios

Επαναπαυόμαστε, γιατί θεωρούμε ότι έχουμε καλύτερες κατασκευές από την Τουρκία. Οσο κι αν αυτό αντικειμενικά ισχύει, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια «γειτονιά» με υψηλή σεισμικότητα. Οι καταστροφές στην Τουρκία και στη Συρία πρέπει να αποτελέσουν το έναυσμα για μια «επανεκκίνηση» της αντισεισμικής πολιτικής στη χώρα μας, η οποία έχει με τα χρόνια ατονήσει. Αυτά σημειώνει ο ακαδημαϊκός, πολιτικός μηχανικός, αρθρογράφος και συγγραφέας Θεοδόσης Τάσιος στην «Κ», δηλώνοντας συντετριμμένος από τις εικόνες της καταστροφής.

Έτσι βούλιαξαν τα Πανεπιστήμια

Θεοδόσης Τάσιος, www.educate.gr, Δημοσιευμένο: 2011-04-06

Μετά από μισόν αιώνα (ακριβώς) από τότε που άρχισα να υπηρετώ την πανεπιστημιακή παιδεία, και μετά απ τους όποιους αγώνες...

(στους οποίους έχω συμμετάσχει, με νού και με χέρια) κατά του πολιτικού κονφουζιονισμού, αισθάνομαι ότι έχω υποχρέωση να ξαναβάλω τις φωνές:

Τί είναι πάλι ετούτη η βαθύτατα αντιλαϊκή θεατρική παράσταση που παίζεται τους τελευταίους μήνες γύρω απ το θέμα «ελληνικό πανεπιστήμιο»;

Ετσι βουλιάξατε τα Πανεπιστήμια

Θεοδόσης Τάσιος, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2007-01-21

Μετά απο μισόν αιώνα (ακριβώς) απο τότε που άρχισα να υπηρετώ την πανεπιστημιακή παιδεία, και μετά απ τους όποιους αγώνες (στους οποίους έχω συμμετάσχει, με νούν καί με χέρια) κατά του πολιτικού κονφουζιονισμού, αισθάνομαι οτι έχω υποχρέωση να ξαναβάλω τις φωνές:
×
×