Φοβούνται μη μας πιέσουν. Εγώ φοβάμαι να μη μας ξεχάσουν

Γιώργος Βασιλείου, Συνέντευξη στον Κ.Κωνσταντίνου, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2021-04-24

Στα 90 του σχεδόν χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου γνωρίζει το Κυπριακό όσο ελάχιστοι. Μιλάει στα «ΝΕΑ» και εξηγεί γιατί τα περιθώρια στενεύουν αλλά και τι θα συμβεί εάν καταρρεύσει τώρα ο διάλογος.

Η άτυπη «5+1» στη Γενεύη αρχίζει με το μεγαλύτερο ίσως χάσμα που έχει καταγραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές. Υπάρχει δυνατότητα γεφύρωσης;

H διχοτόμηση προ των πυλών

Γιώργος Βασιλείου, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2006-07-09

Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Κύπρο. Το φάντασμα της διχοτόμησης.

Παράφραση της γνωστής αναφοράς με την οποία αρχίζει το Κομμουνιστικό Μανιφέστο των Μαρξ / Ενγκελς. H διχοτόμηση, δυστυχώς, έπαυσε να είναι μια θεωρητική πιθανότητα και έγινε πραγματικός κίνδυνος.

Απάντηση στο διάγγελμα του Τ. Παπαδόπουλου

Γιώργος Βασιλείου, Η Ημερησία, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2004-04-18

Με το διάγγελμά του ο Πρόεδρος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στην ιδέα της ομοσπονδίας και υπέρ της διατήρησης του status quo.

Πρέπει να ανησυχούμε και μάλιστα πολύ, διότι τυχόν «Όχι» στο δημοψήφισμα σε αντιπαράθεση με ένα «Ναι» της τουρκοκυπριακής κοινότητας, θα αθώωνε τον εισβολέα και θα επέρριπτε την ευθύνη για τη μη λύση αποκλειστικά στη δική μας πλευρά.

Το κόστος του «Οχι»

Γιώργος Βασιλείου, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2004-04-17

Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών της Ελλάδας έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κύπρο. «Σας συμβουλεύουμε για το καλό της Κύπρου και της Ελλάδας να πείτε ΝΑΙ».
×
×