Η ιστορία του καναλιού που θέλησε να ξαναγίνει ποταμός...

Νίκος Γεωργιάδης, Δημοσιευμένο: 2020-08-14

Το Ληλάντιο Πεδίο εκπέμπει σήμα κινδύνου (τουλάχιστον) από το 2010! Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει ένα προφητικό άρθρο-παρέμβαση της WWF Ελλάς για τη λεηλάτηση του υγρότοπου της Εύβοιας που πριν από μία εβδομάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της φονικής κακοκαιρίας «Θάλεια». Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι οι προειδοποιήσεις υπήρχαν και μάλιστα εγκαίρως, ωστόσο αγνοήθηκαν επιδεικτικά με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

«ΤΑ ΝΕΑ» αναδημοσιεύουν αυτούσιο το προφητικό κείμενο της WWF Ελλάς, αποστερώντας από τους αρμοδίους το γνωστό επιχείρημα «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ήξερα».

Οι γιοι των αστών παίρνουν τα καλάσνικοφ

Νίκος Γεωργιάδης, Athens Voice, Δημοσιευμένο: 2013-02-06

Ήταν Δεκέμβρης του 2008 και αστός, γνωστός έμπορος στην Αθήνα, καλοσπουδαγμένος και αριστερός στα νιάτα του, πενηντάρης πια, είναι ακουμπισμένος στον τοίχο του Πολυτεχνείου και συνομιλεί με έναν από τους «παλιούς» των Εξαρχείων από ένα παράθυρο. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι ο γιος του, που βρίσκεται μαζί με τα άλλα δεκαπεντάχρονα-δεκαεξάχρονα κλεισμένα μέσα στο κτίριο. Είναι η δεύτερη ημέρα από τη δολοφονία του Αλέξη.

Το πικρό καλοκαίρι του 2011

Νίκος Γεωργιάδης, Athens Voice, Δημοσιευμένο: 2011-06-09

Στόματα ερμητικά κλειστά. Το Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας που μας πέρασε εξελίχθηκε σε συλλογική συνεδρίαση ψυχοθεραπείας. Στο παρασκήνιο βυσσοδομούν τα σενάρια καταστροφολογίας. Οι κυβερνητικοί βουλευτές θυμίζουν ναυαγούς σε αναζήτηση σωσιβίου. Ο Μίμης Ανδρουλάκης με μία θεαματική βουτιά …στο μέλλον, δηλώνει την αμηχανία του καταλήγοντας: «Θα πρέπει να παραιτηθούν πρώτα πολλοί άλλοι πριν εγώ υποβάλω την παραίτησή μου». Τουλάχιστον επτά υπουργοί μηρυκάζουν την ιστορική ρήση της Τίνας Μπιρμπίλη στο Υπουργικό Συμβούλιο, όταν δήλωνε προ δύο μηνών «Εγώ δεν πρόκειται να πάω φυλακή», αναφερόμενη στην πώληση της ΔΕΗ.

Ένα τόσο δα χαμόγελο

Νίκος Γεωργιάδης, Athens Voice, Δημοσιευμένο: 2010-11-17

Θεός παίζει περίεργα παιγνίδια, όπως εξηγεί και ο μακαρίτης ο Σαραμάγκου, ο οποίος, λίγο καιρό πριν αποδημήσει φρόντισε να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τα θεία. Ο Θεός, λοιπόν, σε συνεργασία με τον Σατανά έχει βαλθεί να κάνει τους ανθρώπους να τρελαίνονται. Προσοχή... Είναι ο Σαραμάγκου που τα λέει όλα αυτά στο «Κάιν», την έσχατη κατάθεσή του.

The left side story

Οι προοπτικής ενός διαζυγίου

Νίκος Γεωργιάδης, Athens Voice, Δημοσιευμένο: 2010-06-30

Τα διαζύγια δεν είναι μόνον η ολοκλήρωση του κύκλου μιας καταδικασμένης σχέσης. Τις περισσότερες φορές δεν καταλήγουν ντε και καλά σε καταθλιπτικές δυναμικές. Αντίθετα, ενδεχομένως να προαναγγέλλουν θετικές διαδικασίες αναδιάταξης ιδεών και συσχετισμών.
×
×