Σοσιαλδημοκρατική ατζέντα. Η πρόκληση για τη μεταμνημονιακή εποχή

Τάσος Δαρσινός, www.matrix24.gr, Δημοσιευμένο: 2018-06-11

Τάσος Δαρσινός
Τάσος Δαρσινός

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό ανοίγει η συζήτηση για τη Μεταμνημονιακή περίοδο. Η Κυβέρνηση μιλάει για «καθαρή έξοδο» πιστεύοντας πως το αφήγημα της λήξης της δανειακής σύμβασης και των βαθμών ελευθερίας που αφήνει θα σκεπάσει τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και μέτρα που ήδη έχουν αναληφθεί με το μεσοπρόθεσμο και καλύπτουν τη περίοδο 2018-2022.

Τα υπερπλεονάσματα που ανακοινώθηκαν με κορύφωση το 5,2% του 2022 δείχνουν καθαρά την επιδίωξη της Κυβέρνησης να συνεχίσει τον αγαπημένο της δρόμο της υπερφορολόγησης για να έχει μετά να μοιράζει Χριστουγεννιάτικα «δώρα» και να κρατά έτσι σε ομηρία ολόκληρες κατηγορίες πολιτών που στενάζουν από την καθημερινότητα.

Κεντροαριστερά: Η επόμενη μέρα

Τάσος Δαρσινός, www.matrix24.gr, Δημοσιευμένο: 2017-11-16

Τάσος Δαρσινός
Τάσος Δαρσινός
...Μπροστά μας είναι η επόμενη μέρα του ιδρυτικού συνεδρίου. Ένα ενωτικό συνέδριο που θα περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις που στήριξαν αυτή τη διαδικασία μέχρι σήμερα, και που θα καθορίζει την αυτονομία, την Σοσιαλδημοκρατική αναφορά και τον σύγχρονο μεταμνημονιακό λόγο, είναι εκείνο που θα αυξήσει ακόμα τη δύναμη που προσέδωσε η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Γι’ αυτούς τους λόγους, η στήριξή μου στη Φ. Γεννηματά τη δεύτερη Κυριακή είναι η επισφράγιση μιας πετυχημένης μέχρι τώρα συνεργασίας αλλά και η βεβαιότητα ότι θα ανατείλει με επιτυχία το όραμα για μια δυναμική πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης

Μετά την εκλογή επικεφαλής τί;

Τάσος Δαρσινός, www.newsit.gr, Δημοσιευμένο: 2017-11-03

Τάσος Δαρσινός
Τάσος Δαρσινός

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές για τον επικεφαλής του Νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς με τα επιτελεία των υποψηφίων να έχουν πάρει φωτιά και με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν ανεβάζουν το ενδιαφέρον των πολιτών για τη διαδικασία. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου ώστε να μπορέσει ο νέος αρχηγός που θα εκλεγεί να έχει τη δυναμική εκείνη, που θα του προσδώσει η ψήφος των πολιτών, για να προχωρήσει γρήγορα στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.

Η ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τάσος Δαρσινός, Κυριακάτικη KONTRA NEWS, Δημοσιευμένο: 2017-09-03

Η ΔΗΜΑΡ πιστή στην ιδρυτική της διακήρυξη για την ανασυγκρότηση του χώρου του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της στην προοπτική ενός μεγάλου προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού φορέα απέναντι τόσο στις αδιέξοδες πολιτικές και στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στον συντηρητισμό της ΝΔ, για να σπάσουμε τους φραγμούς και να εκφράσουμε ευρύτερα πλειοψηφικά ρεύματα δίνοντας προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Οι διεργασίες στην κεντροαριστερά είναι στο χέρι μας να αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική εξέλιξη που θα συμβάλλει στην αλλαγή των συσχετισμών σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό.

Ο νέος ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς και η νέα μεταπολίτευση

Τάσος Δαρσινός, www.matrix24.gr, Δημοσιευμένο: 2017-06-19

darsinos

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι ανάγκη να πρωτοπορήσει σήμερα δημιουργώντας τον ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ προχωρώντας γρήγορα στο ιδρυτικό Συνέδριο του Ενιαίου Πολυτασικού Κόμματος εκφράζοντας τη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία όπως αυτή επαναπροσδιορίζεται στην Ευρώπη.

Κλείνει αυτός ο ιστορικός κύκλος της μεταπολίτευσης και μαζί και οι κομματικοί σχηματισμοί που πρωταγωνίστησαν, κάτι που γίνεται φανερό σε όλες τις μετρήσεις γνώμης.

Μετά - Μεταπολίτευση

Τάσος Δαρσινός, www.matrix24.gr, Δημοσιευμένο: 2017-02-24

darsinos

Πολλές αναλύσεις έχουν δει το φώς της δημοσιότητας για το πότε είναι το τέλος της μεταπολίτευσης. Η περίοδος από το 1974 με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως η εποχή της μεταπολίτευσης για την Ελλάδα με χαρακτηριστικά την παγίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας , την ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού και τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου. Η είσοδος της χώρας μας στην Ε.Ε και στη συνέχεια η συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη θεωρούνται τα σημεία κλειδιά που άλλαξαν την πορεία των πολιτικών πραγμάτων που ξέραμε για πριν το 1974.

Ο νέος εθνικός διχασμός

Τάσος Δαρσινός, www.matrix24.gr, Δημοσιευμένο: 2016-12-28

Ξαναζούμε αυτές τις μέρες τις «επαναστατικές» αντιστάσεις της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στην τρόϊκα και ιδιαίτερα στην πολιτική της Γερμανίας. Η απαίτηση των δανειστών να συμμετέχει και το ΔΝΤ στο 3ο μνημόνιο και η επιμονή της Γερμανίας να μην κλείσει η 2η αξιολόγηση χωρίς το ΔΝΤ ( λόγω Γερμανικών εκλογών) αναγκάζει την Κυβέρνηση να ξαναθυμηθεί την αλλοπρόσαλλη πολιτική της του 2015 και να «πουλήσει» στην ενδοχώρα τσαμπουκά και αντίσταση.

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ

Τάσος Δαρσινός, Δημοσιευμένο: 2016-11-23

Στην αναγκαιότητα συνεργασίας και ενωτικής δράσης τους συμφώνησαν εκπρόσωποι Κομμάτων και πολιτικών Κινήσεων, που συμμετείχαν στην δημόσια εκδήλωση, για την ενότητα του προοδευτικού χώρου, την οποία συνδιοργάνωσαν προχθές ( 23-11-2016 ) στην Αίγλη Ζαππείου ο όμιλος κοινωνικού, πολιτικού και επιστημονικού προβληματισμού ΑΚΤΙΔΑ και η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης ( Ε.Δ.Ε.Μ ).

Παραβρέθηκαν ο Α. Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ), τα μέλη της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ Τ. Δαρσινός – Eφη Παγκάλου , Δ. Τσιόδρας (ΠΟΤΑΜΙ) , Γ. Ελενόπουλος – Φ. Σαχινίδης (ΚΙΔΗΣΟ) οι Γ. Ραγκούσης και Γ. Μαγκριώτης εκπρόσωποι των αντίστοιχων κινήσεων καθώς και ο πολιτικός αναλυτής Λ. Κουσούλης.

Η εαρινή σύναξη της Κεντροαριστεράς

Τάσος Δαρσινός, www.badiera.gr, Δημοσιευμένο: 2016-04-15

darsinos

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία το σήριαλ της σκληρής διαπραγμάτευσης και το κλείσιμο της αξιολόγησης από την Κυβέρνηση με τους θεσμούς. Είναι φανερό ότι η καθυστέρηση που γίνεται στα παραπάνω επιτείνει την ύφεση της πραγματικής οικονομίας και βαθαίνει ακόμα περισσότερο την κρίση με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός να μεγαλώνει. Η Κυβέρνηση είτε από αδυναμία είτε από ιδεολογική επιμονή δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα και δημιουργεί ένα παρόμοιο σκηνικό ρήξης με το καλοκαίρι του 2015.

Περιμένοντας την αξιολόγηση

Τάσος Δαρσινός, www.badiera.gr, Δημοσιευμένο: 2016-04-01

Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε ως βασικό στόχο την υλοποίηση του 3ου μνημονίου ψηφίζοντας τους αντίστοιχους εφαρμοστικούς νόμους και ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση θα προχωρούσε γρήγορα στο Εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Κι ενώ όλοι περιμέναμε αυτό να γίνει τους 3 πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ώστε το 2016 να είναι η αρχή για μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, παρακολουθούμε μήνες τώρα ένα διαπραγματευτικό σήριαλ που θυμίζει το έργο «περιμένοντας τον Γκοντό».

Ο σοσιαλδημοκρατικός πόλος η απάντηση της δικής μας Αριστεράς

Τάσος Δαρσινός, www.badiera.gr, Δημοσιευμένο: 2016-02-24

darsinos

Γίνεται φανερό κάθε μέρα που περνάει ότι ο αντίπαλος πόλος στην κεντροδεξιά, που σιγά-σιγά συσπειρώνεται, δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που με τη πολιτική του ξέφτισε όλα τα οράματα μιας υπεύθυνης και Μεταρρυθμιστικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Οι πολίτες εξουθενωμένοι από 5 χρόνια λιτότητας και ταυτόχρονης φορολογικής αφαίμαξης στράφηκαν στη ριζοσπαστική αριστερά πιστεύοντας ότι θα φέρει την πολυπόθητη έξοδο από τα μνημόνια και την ανάπτυξη της οικονομίας. Διαψεύστηκαν οικτρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς σχέδιο και με ιδεοληψίες μιας άλλης εποχής δεν μπορούσε να αντιληφθεί την πραγματικότητα και ως εκ τούτου οδήγησε τη χώρα σε χειρότερη από πρίν κατάσταση.

Συμπαράταξη τώρα!

Τάσος Δαρσινός, www.pronews.gr, Δημοσιευμένο: 2015-12-21

darsinos

Η μεγάλη συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Κινήσεις Πολιτών) την Τετάρτη στο Σπόρτιγκ κατέδειξε περίτρανα και στον πιο κακόπιστο ότι το ΝΕΟ είναι μπροστά μας και είναι η συγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Το καλοκαίρι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έκαναν το πρώτο βήμα συγκροτώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ακολούθησαν και οι πολίτες που ανήκουν στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και άλλοι ανένταχτοι που πίστεψαν ότι οι καιροί απαιτούν τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα απαρτίζεται από τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 17
×
×