Φώτης Κουβέλης:Το ενδεχόμενο ρήξης πρέπει να αποκλειστεί και από τις δύο πλευρές.

Η εισήγησή του στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, 25/04/15

Δημοσιευμένο: 2015-04-25

Εδώ και τρεις μήνες με την ψήφο του ελληνικού λαού η χώρα άλλαξε κυβέρνηση. Θα κρίνουμε την κυβερνητική πολιτική στο έδαφος των πραγματικών γεγονότων και με κριτήριο τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και την προοδευτική απάντηση στην κρίση.

Στη διαπραγμάτευση στηρίζουμε την κυβέρνηση στο βαθμό που θα διεκδικήσει την αλλαγή πολιτικής, δείχνοντας ευθύνη απέναντι στις ευρωπαϊκές συνθήκες και την κοινή ευρωπαϊκή πορεία και θα διαπραγματευτεί σε ρεαλιστική βάση και με συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις. Είμαστε δε αντίθετοι σε μια λογική ρήξης.

Θαν. Θεοχαρόπουλος: Να ενισχύσουμε την ιδρυτική ταυτότητά μας ως δύναμη της ευρωπαϊκής, δημοκρατικής, ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού

Η ομιλία του στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, 25/04/2015

Δημοσιευμένο: 2015-04-24

η πορεία των πολιτικών εξελίξεων, η διάψευση ορισμένων προσδοκιών από την κυβερνητική πολιτική αυτών των πρώτων μηνών και η κινητικότητα για εναλλακτικές διεξόδους δείχνουν καθαρά ότι αξίζει η Δημοκρατική Αριστερά να ξαναπροσπαθήσει. Να είναι συστατικό στοιχείο νέων πολιτικών λύσεων. Χωρίς να είναι δεδομένη για κανέναν. Αρκεί να πορευτούμε συλλογικά. Να ενισχύσουμε την ιδρυτική ταυτότητα μας ως δύναμη της ευρωπαϊκής, δημοκρατικής, ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι παρών!

Δεν ηττήθηκε η πολιτική μας, αλλά το κόμμα

Φώτης Κουβέλης, Συνέντευξη στη Δημ. Κρουστάλλη, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2015-03-15

“Το ποσοστό 0,50% που έλαβε η ΔΗΜΑΡ, ακριβέστερα το σχήμα Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν συντριπτικό”, παραδέχεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και γι’ αυτό έχει ξεκινήσει διαδικασία συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Μαΐου, δηλώνοντας ότι αποσύρεται από την ηγεσία του κόμματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής.
«Προσωπικά νιώθω την ευθύνη της ήττας. Είπα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος επειδή θέλω να γίνει πραγματική ανανέωση, από τον πρόεδρο του κόμματος έως τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής» παρατηρεί και προσθέτει: «Είμαι και θα είμαι παρών στην πρώτη γραμμή μέσα από τη συλλογικότητα της ΔΗΜΑΡ και στην πολιτική ζωή του τόπου». O κ. Κουβέλης-σύμφωνα με το Βήμα- επισημαίνει ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, “δεν ηττήθηκε η πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά το κόμμα”.

Η ΔΗΜΑΡ δεν ανταποκρίθηκε στην ανανέωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στον Φ. Πεταλίδη, Αγγελιοφόρος της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2015-03-15

Η ΔΗΜΑΡ δεν έγινε για να είναι χρήσιμη για τη ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη της αλλά για να μπορεί να είναι χρήσιμη στην κοινωνία. Είναι γεγονός εξάλλου ότι οι πολίτες μπερδεύτηκαν από τις αμφισημίες και από τις διαφορετικές θέσεις που εξέφραζαν τα στελέχη της και ευθύνεται η ΔΗΜΑΡ που τα επέτρεψε όλα αυτά και όχι η κοινωνία. Σήμερα από τους 17 εκλεγέντες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ του 2012, παρόντες, πέραν του Προέδρου, είναι μόλις 2. Από τους υπόλοιπους ορισμένοι είναι βουλευτές του Ποταμιού, του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Κυβέρνησης ή ακόμη και βουλευτές της ΝΔ. Για την κατάσταση αυτή ευθύνες δεν μπορεί παρά να υπάρχουν, τόσο στους βουλευτές, όσο και στην ηγεσία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απόφαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ 28/02/2015

Αρχές Μαΐου το Συνέδριο

Δημοσιευμένο: 2015-03-03

Η επιλογή της κυβέρνησης για τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 στο Eurogroup ήταν η αναγκαία πράξη προκειμένου η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και να αποφύγει την χρεοκοπία. Συνιστά ένα συμβιβασμό, που επικαθορίζεται από τη ανισοβαρή σχέση δανειζόμενου-εταίρου και δανειστή. Διασφαλίζει επιπλέον στη νέα ελληνική κυβέρνηση χρόνο τεσσάρων μηνών προκειμένου να έλθει σε επαφή με την αμείλικτη πραγματικότητα των πραγματικών δεδομένων της ελληνικής οικονομίας και να προετοιμάσει μια επωφελέστερη για τη χώρα μας διάδοχη Συμφωνία. Η κυβέρνηση οφείλει βέβαια να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τη Συμφωνία.

Αναγκαία η Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015

5 σκέψεις για το κρίσιμο ελληνικό τετράμηνο

Δημήτρης Χατζησωκράτης, www.MarketNews.gr, Δημοσιευμένο: 2015-03-01

Δημήτρης Χατζησωκράτης
Δημήτρης Χατζησωκράτης

...Η κυβέρνηση διαπράττει σοβαρό σφάλμα με την επιμονή της για λόγους επικοινωνιακούς να προσπαθεί να εμφανίσει ότι η Συμφωνία της 20/02/15 είναι σε ευθεία αντιστοίχιση με την προεκλογική ρητορική της κατάργησης των Μνημονίων, του κουρέματος του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Η συνέχιση της ρητορικής του λαϊκισμού, πέραν των εσωκομματικών δυσκολιών στο κυβερνητικό πλέον κόμμα, θα δυσκολέψει, αν δεν ακυρώσει, τη ρεαλιστική στροφή σε πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν χρόνια και τη διασφάλιση σταθερής ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Φ. Κουβέλης: Συνέδριο τον Μάιο, δεν θα είμαι υποψήφιος

Δημοσιευμένο: 2015-02-28

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στο συνέδριο του κόμματος ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος δήλωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα του κόμματος στις εκλογές.

«Προσωπικά, νοιώθω την ευθύνη της ήττας. Μένω στη θέση μου έως το συνέδριο ώστε να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και το κόμμα να πορευτεί συντεταγμένα. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου» είπε.

Ο Φ. Κουβέλης στην ομιλία του στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ έκανε αυτοκριτική για την εκλογική ήττα του κόμματος, αν και τόνισε την ανάγκη η ΔΗΜΑΡ να παραμείνει ενεργή και να προχωρήσει σε επανεκκίνηση.

Ολόκληρη η ομιλία του στην ΚΕ

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Παραιτούμαι από τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Δημοσιευμένο: 2015-02-28

thanasis theoxaropoulos

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, είμαστε εδώ, όπως έλεγε και το σύνθημά μας στις εκλογές, μετά από ένα πολύ αρνητικό και επώδυνο εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πρέπει να μιλήσουμε καθαρά, “έξω από τα δόντια”, χωρίς δεύτερες σκέψεις και τακτικισμούς. Είναι απαραίτητο να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή. Γιατί δεν πρέπει να φθάσουμε στο σημείο, αν δεν έχουμε ήδη φθάσει, όπου θα θεωρούμε ότι “εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με εμάς τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα”. Πρέπει να δείξουμε με τις πράξεις μας ότι κατανοούμε τι έχει συμβεί στο κόμμα, στη χώρα και στην κοινωνία και ποιο είναι το νέο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

×
×