Η αλήθεια πίσω από την κατάρρευση

Θοδωρής Κούβακας, KReport, Δημοσιευμένο: 2022-11-12

Η μεγαλύτερη παγκόσμια κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων ήρθε αφού ο «λευκός ιππότης» που είχε συμφωνήσει να αγοράσει το ανταλλακτήριο FTX βρήκε μια «τρύπα» 10 δισ. δολ. στα βιβλία της εταιρείας. Μόλις ο Κινεζοκαναδός Τσανπένγκ Ζάο δήλωσε -μέσω Twitter- ότι δεν θα αγοράσει την εταιρεία, οι περισσότεροι πελάτες της άρχισαν να αποσύρουν τις επενδύσεις τους και το παιδί θαύμα του τομέα, ο Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ, αναγκάστηκε να την κλείσει. Η είδηση προκάλεσε απώλειες 5% στην ισοτιμία του Bitcoin με το δολάριο μέσα σε λίγες ώρες.

Pegasus: Το πλέον διαβόητο εργαλείο κυβερνο-κατασκοπείας

Θοδωρής Κούβακας, KReport, Δημοσιευμένο: 2022-02-06

Οι τρεις διώξεις για απάτη, κατάχρηση εμπιστοσύνης και δωροδοκία, κατά του Μπένγιαμιν Νετανιάχου, στάθηκαν αφορμή να αποκαλυφθούν μερικά από τα εργαλεία κατασκοπείας που χρησιμοποιούν πολλές κυβερνήσεις. Αφού επί δύο εβδομάδες “σφύριζε αδιάφορα”, η ισραηλινή αστυνομία αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ερευνητές της είχαν παγιδεύσει χωρίς εισαγγελική άδεια ή εποπτεία, το κινητό τηλέφωνο του Σλόμο Φίλμπερ, πρώην γενικού διευθυντή του υπουργείου Επικοινωνιών, εδώ.

Τι υποσχέθηκε και τι πέτυχε μέχρι τώρα ο πρόεδρος Μπάιντεν

Θοδωρής Κούβακας, KReport, Δημοσιευμένο: 2022-01-23

Έναν χρόνο από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, ελάχιστοι του αναγνωρίζουν το μεγαλύτερο επίτευγμά του, ότι εν μέσω πανδημίας δημιουργήθηκαν 6,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, τόσες όσες τα πρώτα τρία χρόνια της διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, που όμως τελείωσε με συνολική απώλεια 3 εκατ. θέσεων, στην κορύφωση της πανδημίας.

«Παράθυρο» για την πυρηνική ενέργεια

Θοδωρής Κούβακας, KReport, Δημοσιευμένο: 2022-01-03

Ήταν δεδομένο ότι η ένταξη της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου στο προσχέδιο του (μη δεσμευτικού) καταλόγου “πράσινων” επενδύσεων που προτείνει η Κομισιόν θα προκαλούσε ακαριαία έντονες αντιδράσεις. Πρώτοι απ’ όλους οι Γερμανοί Πράσινοι το χαρακτήρισαν “απαράδεκτο”, ακολούθησαν οι Αυστριακοί ομόλογοί τους και πλήθος ευρωβουλευτών, εδώ. Αντιθέτως, εξαιρετικά θετική ήταν η υποδοχή του προσχεδίου από τη Γαλλία, που ήδη καλύπτει το 70% των αναγκών της από πυρηνικούς αντιδραστήρες και σχεδιάζει να κατασκευάσει περισσότερους στο άμεσο μέλλον.

×
×