Εκτακτα!

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-03-21

Είπε ο Πολ Κρούγκμαν, νομπελίστας οικονομολόγος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, κομίζοντας γλαύκα στην ελληνική κυβέρνηση: αυξήστε τις δημόσιες δαπάνες, τονώστε την κατανάλωση αν θέλετε να αντιμετωπίσετε την κρίση. Μόνο που κατά πώς φαίνεται το πουλί της σοφίας έχει προ πολλού αποδημήσει από την αρχαία κατοικία του

Τι το Ψυρρίζεις;

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2008-08-02

Την ώρα που ένας Αυστραλός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε αγρίως στη Μύκονο από κάτι πορτιέρηδες και παρκαδόρους και τώρα χαροπαλεύει στην Αθήνα, στην ίδια πόλη, την πρωτεύουσα της χώρας, μαίνεται η μάχη της τραπεζοκαρέκλας.

Μια φυλακή

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2007-04-28

Αφού τα μυαλά τους ή τα συμφέροντά τους δεν φτάνουν ώς τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, ούτε καν των μαλακών -ακόμη και ο διαχωρισμός μαλακών- σκληρών πέφτει σε κάποιους βαρύς-, ας στοιβάζουν μέσα στις φυλακές κάθε λογής βαποράκια, τοξικομανείς, εξαρτημένους, πρεζόνια, χασισοπότες, αδιάκριτα και ανεξαιρέτως.

Θητεία: Εξι και σέξι

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2007-01-13

Δηλαδή ποιος μπορούσε να αποφύγει χωρίς επιπτώσεις τη στρατιωτική θητεία και δεν το επιχείρησε; Το ότι ορισμένοι τα κατάφεραν σημαίνει το δίχως άλλο διακρίσεις. Με τίποτα όμως δεν σημαίνει πως όσοι δεν τα κατάφεραν, έτρεξαν ασμένως και υπερηφάνως να υπηρετήσουν την πατρίδα.

Δεν το ’λπιζα Μανώλη...

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2006-05-06

Ο αποκαμωμένος από τον διακηρυγμένο πόλεμο κατά της διαπλοκής πρωθυπουργός βρήκε στον υπουργό Ναυτιλίας το άλτερ έγκο του. Υπάρχουν ακήρυχτοι πόλεμοι που διεξάγονται χωρίς ποτέ να έχουν επισήμως αναγγελθεί.

Μη κυβερνητικός Συνασπισμός

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2006-04-29

«Persona non grata» είναι, σύμφωνα με τον ΣΥΝ, η αρχηγός της αμερικανικής διπλωματίας. Αυτή είναι η αριστερή αντίληψη για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Ο,τι πιο πρόχειρο, παιδαριώδες και φιγουρατζίδικο. Ενας Μπους από τα αριστερά. «Είσαι κακό και πολεμοχαρές παιντί, δεν θέλω να σε ξαναπαίξω, γι’ αυτό λοιπόν ξεπαρεού».

Της κοντής ...εκπομπής οι αριθμοί τής φταίνε

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2006-04-08

Είναι σα να βάζεις πέντε τύπους να αυνανίζονται ταυτόχρονα και εσύ να μετράς ποιος έχει τη μεγαλύτερη πέραση στις γκόμενες! Και στο καπάκι να βγαίνουν και οι «μετρημένοι» και να διαμαρτύρονται ότι τα αποτελέσματα είναι κουνημένα και παραποιούνται οι ερωτικές τους επιδόσεις!

Σύρριζα άουτ...

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2005-10-15

Απορίπτει, κατά τα φαινόμενα, ο ΣΥΝ την υποψηφιότητα Παπαγιαννάκη για το Δήμο της Αθήνας και μάλιστα ο πρόεδρός του προέκρινε κάποιον «σύντροφο» νέο και άφθαρτο, που δεν τον ξέρει η μαμά του.

Ο Συνασπισμός, του Συνασπισμού, ω ΣΥΝ...

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2003-11-29

Προσκλητήριο στις δυνάμεις της Αριστεράς για εκλογική συνεργασία παιανίζει εδώ και καιρό κάποιος «Χώρος διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς». Με ευσεβή και ανομολόγητο πόθο, βέβαια, να τσιμπήσει ο «μεγάλος κομπλεξικός». Οπως και έγινε. Ετρεξε πρόθυμος ο Συνασπισμός να συνασπισθεί εκ νέου.
×
×