Δημοκρατική Συμπαράταξη: συνάντηση ελπίδας χωρίς ηγεμονισμούς και εγωισμούς

Έφη Παγκάλου, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2015-09-25

efi

Οι εκλογές, αυτές οι αχρείαστες εκλογές, τελείωσαν. Και σήμερα οφείλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Παραδοχή πρώτη: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αδιαμφισβήτητος νικητής. Πήρε όσα ζήτησε. Ξεκαθάρισε το εσωκομματικό του τοπίο, αφήνοντας εκτός Βουλής τη ΛΑΕ. Έβαλε στη Βουλή τον Παναγιώτη Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, τη συμμαχία που υπερασπίσθηκε προεκλογικά σθεναρά. Την επαναλαμβάνει μάλιστα, αναδεικνύοντας πλέον ως στρατηγικό και όχι ευκαιριακό εταίρο τον πιο γνήσιο εκφραστή της εθνικολαϊκιστικής δεξιάς. Άφησε πίσω του με καθαρή διαφορά τη ΝΔ, που μπαίνει σε περίοδο εσωστρέφειας, αναζητώντας στρατηγική και ζωτικό χώρο.

Πρώτες σκέψεις για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Κώστας Χαϊνάς, www.badiera.gr, Δημοσιευμένο: 2015-09-21

hainas

Η 20η Σεπτεμβρίου ήταν μια νίκη του Αλέξη Τσίπρα. Πέρα από κάθε ορθολογισμό, το εκλογικό σώμα, παρά την προβληματική επτάμηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόσθεσε νέα δεινά στην ήδη καθημαγμένη οικονομία της χώρας, του έδωσε εντολή να ολοκληρώσει το έργο που υποτίθεται ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2015, χωρίς διαμεσολαβητές και με τον ίδιο σύμμαχο. Από μια άποψη ίσως είναι και καλύτερα. Γιατί τώρα ο κος Τσίπρας δεν θα μπορεί να επικαλεστεί τα γνωστά, δεν ήξερα, δεν το περίμενα, αιφνιδιαστήκαμε και άλλες αστείες δικαιολογίες που επικαλέσθηκε για την 7μηνη διακυβέρνησή του και το σκληρό μνημόνιο που υπέγραψε.

Πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα

Θόδωρος Μαργαρίτης, Δημοσιευμένο: 2015-09-21

margaritisth

1.Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ειναι καθαρή. Τώρα μαζί με τους ΑΝΕΛ ως προνομιακούς συμμάχους- όπως μας έδειξε και ο χθεσινός κοινός πανηγυρισμός στο κοινό μπαλκόνι- έχουν την βασική ευθύνη για την εφαρμογή των μνημονιακων δεσμεύσεων.
2. Η πολύ μεγάλη αποχή συνιστά εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα. Είναι κίνδυνος για την απονομιμοποιηση του πολιτικού συστήματος και εστία κοινωνικών εντάσεων από την εφαρμογή του μνημονίου.
3.Η καταγραφή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ είναι θετική και επιβεβαιώνει την αξία της μάχης που δόθηκε για την τρίτη θέση.
4.Οι Κασσανδρες που απαξίωναν το ΠΑΣΟΚ ως “πεθαμένο”-ως πιθανά εκτός βουλής κόμμα -και την ΔΗΜΑΡ περίπου ως “ανύπαρκτη”….έχασαν!

Η ΔΗΜΑΡ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 20ης Σεπτεμβρίου

Δημοσιευμένο: 2015-09-20

t.theocharopoulos

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για το ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για εμάς εκλογικό αποτέλεσμα. Eμείς, στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ αποδείξαμε έμπρακτα ότι oι συνεργασίες είναι ο δρόμος για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μας επιβράβευσαν. Τους ευχαριστούμε και δεσμευόμαστε ότι την μεγάλη υπόθεση της ανασυγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλισμού θα την συνεχίσουμε. Εμείς κάναμε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς.

Τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Οι υποψήφιοι/ες της ΔΗΜΑΡ στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Δημοσιευμένο: 2015-09-20

To logo της Συμπαράταξης
To logo της Συμπαράταξης

Τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου κατατέθηκαν στο πρωτοδικείο  και ανακυρήχθηκαν από τον Άρειο Πάγο στις 11/09/15.

Η Δημοκρατική Αριστερά πρότεινε ένα σημαντικό αριθμό υποψηφίων, οι οποίοι συμμετέχουν στις λίστες.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Μήνυμα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Δημοσιευμένο: 2015-09-18

o proedros tis dimar thanasis theoxaropoulos

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, δίνει το παρόν και διεκδικεί να αποτελέσει τον μεταρρυθμιστικό τρίτο πόλο στην πολιτική ζωή. Ένα προοδευτικό πόλο με ρεαλισμό και κοινωνικές ευαισθησίες, ξεκάθαρα οριοθετημένο από το νέο-φιλελευθερισμό και τον λαϊκισμό.

Η μεγάλη ανάγκη ήταν να αφήσουμε στην άκρη το παρελθόν και να προχωρήσουμε μπροστά με στόχο την ανασύνθεση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Φιλοδοξούμε και ζητάμε από τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους στις 20 Σεπτεμβρίου τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε να ακυρώσουν την καρικατούρα δικομματισμού.

Η σοσιαλδημοκρατία και το βασικό διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής

Κώστας Χαϊνάς, www.badiera.gr, Δημοσιευμένο: 2015-09-18

Την Κυριακή το διακύβευμα δεν είναι η επιλογή ανάμεσα στην συντηρητική και σε μια προοδευτική πολιτική επιλογή. Και αυτό γιατί το βασικό διακύβευμα στη φάση αυτή είναι, εάν η χώρα θα επιλέξει έναν σταθερό και βιώσιμο ευρωπαϊκό δρόμο ή όχι.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν τα αποτελέσματα υποχρεώσουν όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να συνεργασθούν, συγκροτώντας μια Κυβέρνηση ευρύτατης πλειοψηφίας, που θα διασφαλίσει τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας και θα δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας και αναπτυξιακής προοπτικής στη χώρα. Κυρίως θα αναλάβει να υλοποιήσει τις πιο δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα – ανεξαρτήτως μνημονίου- και τις οποίες καμιά πολιτική δύναμη από μόνη της δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει.

Ένας παλιός, ανάμεσά μας

Φωτεινή Αναστασίου, www.badiera.gr, Δημοσιευμένο: 2015-09-17

fotanastasiou

Ας μην αδικούμε τον Αλέξη Τσίπρα. Ότι έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις στους πολίτες, ότι δεν διαπραγματεύτηκε για τη χώρα, ότι προκάλεσε με την στάση του τους ελέγχους κεφαλαίων, ότι έγιναν απολύσεις λόγω αυτής της εξέλιξης. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το «αυτονόητο» για εκείνον. Προκάλεσε εκλογές, ζητώντας εντολή αυτοδυναμίας για να εφαρμόσει το Μνημόνιο ΙΙΙ, που αντιπαθεί και μάχεται αλλά το έφερε στη Βουλή μετά την εκβιαστική συμπεριφορά των εταίρων.

Όλα τα παραπάνω είναι μέρος του σουρεαλισμού που επικρατούσε μέχρι πριν από δύο εβδομάδες στο Μαξίμου και ξεπέρασε τη φαντασία πολλών. Προφανώς και του Λουίς Μπουνιουέλ, του Γάλλου σκηνοθέτη.

Η τρίτη θέση

Γιώργος Σιακαντάρης, www.tovima.gr, Δημοσιευμένο: 2015-09-17

Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γνωρίζουν πολύ καλά πως ο πρώτος είναι τα πάντα και ο δεύτερος τίποτα. Θα έλεγα πως και στην πολιτική ισχύει το ίδιο, όχι όμως πάντα. Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου έχει μεγαλύτερη σημασία ποιος θα έρθει τρίτος. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αλλά και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το κόμμα δεσμεύεται ( μια κουβέντα είναι αυτή) να εφαρμόσει το βαρύτερο από τα τρία Μνημόνια, μόνο αν βρίσκεται στην κυβέρνηση. Κανείς και τίποτα δεν εγγυάται, τι θα κάνει αν δεν είναι στην κυβέρνηση.

Το «παλιό- νέο» αντικατέστησε το «μνημόνιο-αντιμνημόνιο»;

Νίκος Διακουλάκης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2015-09-16

Η έλλειψη παράδοσης στον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, αλλά και η παθογένεια του πολιτικού συστήματος στο να αποφεύγει να αναλαμβάνει συγκεκριμένες και εφικτές πολιτικές δεσμεύσεις, διαιωνίζουν μια στείρα πολιτική πρακτική προβολής ψευδεπίγραφων διλημμάτων, συνήθως διχαστική και αποπροσανατολιστική, αλλά και ενοχοποιητική για τον αντίπαλο, όπως έγινε με το περίφημο δίπολο «μνημόνιο-αντιμνημόνιο».

Είμαστε μέρος της λύσης και όχι ενός νέου αδιεξόδου

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στο Δημ. Κουκλουμπέρη, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2015-09-16

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει διττό στόχο: Την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς της λογικής και της ευθύνης και να δώσει λύση την επόμενη ημέρα για τη διακυβέρνηση του τόπου μέσω της ισχυροποίησης ενός προοδευτικού μεταρρυθμιστικού τρίτου πόλου. Η χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές. Η πραγματική οικονομία είναι σε άθλια κατάσταση, τα προβλήματα της ανεργίας και της οικονομικής δυσπραγίας της ελληνικής οικογένειας είναι οξυμένα. Είναι απαραίτητη μία κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας και σε αυτήν επιδιώκουμε να συμμετέχουν όσες περισσότερες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η χώρα απαιτεί εθνική συνεννόηση. Δεν είναι δυνατόν και πάλι ορισμένοι να υπεκφεύγουν των ευθυνών τους. Καλούμε τους πολίτες να ακυρώσουν την καρικατούρα δικομματισμού και να επιβάλλουν με την ψήφο τους τις συνεργασίες.

Η κεντρική Ομιλία στην Αθήνα του Θανάση Θεοχαρόπουλου

ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2015-09-15

150915 kentriki thth

«Οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν σε μία αποτελεσματική διακυβέρνηση του τόπου με μεταρρυθμιστική πνοή και ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Να υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθεροποίηση. Ο τόπος χρειάζεται μία προοδευτική πολιτική», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του, .Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες θα στείλουν με την ψήφο τους στις 20 Σεπτεμβρίου τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τρίτη δύναμη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να ακυρώσουν την καρικατούρα δικομματισμού».Η ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ

Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 23
×
×