Όταν ο “άλλος” είναι η κόλασή μας

Στέλιος Θ. Καραφέριας, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,Λάρσσα, Δημοσιευμένο: 2013-05-26

Τα τελευταία εξακολουθητικά και πρωτόγνωρα γεγονότα που σχετίζονται με την απροκάλυπτη φασιστική πολιτική της Χρυσής Αυγής πυροδότησαν ξανά τη συζήτηση για την ερμηνεία της έννοιας του εθνικισμού αλλά και την αναγκαιότητα του επαναπροσδιορισμού της μη νηφάλιας σκέψης, χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς που μερικές φορές η επικαιρότητα επιβάλλει. Οι ρατσιστικές οργανώσεις και οι ιδεολόγοι τους παραπονούνται συχνά ότι χαρακτηρίζονται έτσι επειδή δρουν στο όνομα του εθνικισμού.

Δημοκρατική Αριστερά. Οι πολίτες στην πολιτική και η πολιτική στους πολίτες.

Στέλιος Θ. Καραφέριας, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,Λάρσσα, Δημοσιευμένο: 2010-07-05

Πολλοί αναρωτήθηκαν όταν άκουσαν την εξαγγελία του Φώτη Κουβέλη για τη δημιουργία του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς εάν θα έχουμε μια προσπάθεια ανασύστασης της προδικτατορικής ΕΔΑ. Η προφανής απάντηση είναι ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν κοιτάζει στο παρελθόν, αξιοποιεί μεν τα ιστορικά στοιχεία αλλά έχει το βλέμμα της στο μέλλον και τη δημοκρατία στην καρδιά της.

Δεν είναι ένα επιπλέον κόμμα της Αριστεράς. Είναι ένα κόμμα που αντιστοιχεί με τα καίρια ζητήματα που θέτει η ελληνική κοινωνία έχοντας στον πυρήνα της τη δημοκρατία, το ριζοσπαστισμό και τον αριστερό ευρωπαϊσμό.

×