«Ράλι» χωρίς… φρένα

Αθηνά Γκόρου, www.badiera.gr, Δημοσιευμένο: 2014-08-28

athina gorou

Ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο Παρίσι, η εκτός πραγματικότητας φράση του πρωθυπουργού « η οικονομία πηγαίνει ράλι», προκαλεί τους Έλληνες πολίτες που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και χειμάζονται από τα επώδυνα υφεσιακά μέτρα.

Με ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στο όριο της φτώχειας, μαζική ανεργία, υπερφορολόγηση, έκρηξη χρεών και πολιτικές που στραγγαλίζουν την οικονομία, η αμετροέπεια των πρωθυπουργικών δηλώσεων δείχνει ότι η συγκυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ούτε την οδυνηρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, εξ αιτίας των πολιτικών της, ούτε καν τη σημασία της επερχόμενης συνάντησης για τα επόμενα κεφάλαια του ελληνικού προγράμματος και το μέλλον του τόπου.

Το Ποτάμι, η Ελιά και η απατηλή χρήση της γλώσσας.

Αθηνά Γκόρου, www.badiera.gr, Δημοσιευμένο: 2014-03-17

athina gorou

Η καινοτομία σε αυτή την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο δεν είναι οι συμμαχίες, τα μέτωπα και οι συσπειρώσεις που συγκροτούνται, αλλά η θαυμαστή τελειοποίηση των ιδεολογικοπολιτικών ελιγμών. Σκόρπιες ιδέες, εξαγγελίες και υποσχέσεις χωρίς ιδεολογικές συντεταγμένες, χωρίς σαφές πολιτικό πλαίσιο, χωρίς φορτίο. Δεν πρόκειται για πολιτικά προγράμματα αλλά για ένα μωσαϊκό συλλογισμών από γνωστούς πρωταγωνιστές της δημόσιας ζωής, που εμφανίζονται πια με τα κωδικά τους ονόματα. Σύνθημα Ελιά, παρασύνθημα Ποτάμι. Λέξεις που, σκοπίμως, δεν παραπέμπουν στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, αλλά σε έναν περίπατο στην εξοχή.

×
×